Correctie

Goed, alweer enige tijd geleden mocht ik met DMDEVVH op shopsessie. Daar logde ik al eerder over. Wat ik helemaal vergeten ben te melden was dat ik toen ook zo’n corrigerend ondergoedgevaljurkje aan gehad heb. Want, zo zei DMDEVVH: dat is hét helemaal. Nou sorry, ik vond het dus helemaal niets.

Ha, misschien had ik mezelf wel in een verkeerde maat gewurmd (al drukte men mij op het hart dat het wel de goede maat was), want ik vond dat ik juist mét zo’n ding aan meer bobbels kreeg. DMDEVVH vond dat overigens hélemáál niet en de verkoopster (die er zich ook mee bemoeide want dat horen verkoopsters nu eenmaal te doen) vond dat uiteraard met haar.

Toen ik trouwde heb ik (en ik geloof dat mijn moeder dat niet eens weet, dus wie weet is ze in shock als ze dit leest haha) voor onder mijn jurk wel een corrigerend hemd en slip gekocht. Waarna het grote aan- en uittrekfeest voor de spiegel begon. Wel aan, niet aan, wel aan, niet aan. En een paar dagen later weer. En een paar dagen later weer. Uiteindelijk besloot ik voor niet aan. Want het zat niet fijn en ik ben, hoe suf misschien ook, heel erg van het ‘what you see is what you get’. Dus ik trouwde zonder corrigerend ondergoed (en was uiteraard zo laat met die beslissing dat ik het ondergoed niet meer kon ruilen dus het ligt nu werkeloos stof te vergaren in de kast).

De vrouw van wie ik de functie heb overgenomen is gestopt met werken om voor zichzelf een webshop in corrigerend ondergoed te beginnen en in de esta van deze week staat hierover een uitgebreid artikel. Uiteraard is er ook voor het mannelijk deel van de wereld corrigerend (en liftend!!) ondergoed te koop. Vandaar dat ik weer moest denken aan mijn avontuur op het corrigerend-ondergoed- vlak.

Enfin: voor wie durft, draag jij corrigerend ondergoed en waarom wel niet? Vind je het comfortabel? Bij welk merk zweer jij?

29 gedachten over “Correctie

 1. Ik heb een wit en zwart wurghempje in de kast. Draag het eigenlijk nooit omdat ik dan nauwelijks meer kan ademen. Bovendien, het lijf wat onder het hempje zit wil dan ook ergers naar toe en dan krijg je of een dikken nek of dikke benen: schiet niet op… Ik denk er trouwens wel over om tijdens het familiekiekje een corrigerende life-suite aan te trekken! ;)

 2. Ik droeg het nooit. What you see is what you get. Maar er staat droeg en geen draag. Nu draag ik het wel. Niet altijd en niet onder alles. Wel onder dunne stoffen bijvoorbeeld of onder nauwsluitende kledingstukken. Omdat het mijn lijf wat meer in vorm duwt. Het staat mooier en de kleding zit beter. In de zomer vind ik het een crime, dan is het te heet. In de winter zit het heerlijk als extra warm laagje. Ik droeg eerst het goedkoopste van het goedkoopste, maar nu heb ik ook iets duurder spul en dat draagt veel comfortabeler en beter. Ik heb geen favoriet merk.

 3. Nou, ik heb het wel geprobeerd, nadat een aantal collega’s zeiden dat het best lekker zat en dat het ook best mooi om te zien was, maar nee, het is niet aan mij besteed. Misschien dat het iets meer afkleed maar ik vind het gewoon absoluut niet lekker zitten dus die van mij ligt ook ergens achter in de kast…
  liefs,
  Wanda

 4. Nou, ik draag dus wel corrigerend ondergoed maar eigenlijk alleen op mijn werkdagen om de blubbers een beetje in toom te houden. Het is waarschijnlijk gewoon iets psychisch, maar ik voel me er zekerder bij. Ik heb ze gewoon van de HEMA en ze zijn niet vleeskleurig.

 5. Corrigerend ondergoed. Nou ik had laatst een onderbroek en die had steeds kritiek op mijn blogjes. Dat vond ik zo irritant dat ik die broek ritueel verscheurd heb. Nu draag ik weer gewoon onderbroeken van Zeeman en die hoor je niet zeuren.

 6. BRILJANT LOGJE! Leuk dat je dit gewoon lekker aandurft. Top! Ik heb het veel gedragen, tussen allerlei zwangerschappen door. Ik zweerde bij de corrigerende onderbroeken van de HEMA…..ideaal!

  Tegenwoordig draag ik het niet meer……dat heeft te maken met het hardlopen. En het feit dat ik denk: weet je, ik ben dun genoeg. Die buik? Lui, ik ben 41 en heb 3 kinderen gebaard…..ik hoef jou niet meer te versieren!

  ……grijns, mooi mens jij….jij hebt dit ook totaal nul nodig…

 7. Nee, ik draag geen corrigerend ondergoed (dat heb ik toch ook helemaal niet nodig….) maar dat liftende ondergoed voor heren…. Daar krijg ik gelijk hele vreemde fantasieen bij!

 8. Ik vind het vreselijk! Toen ik trouwde met Meneer Williams had ik op het officiële gedeelte een soort corrigerende onderbroekachtig iets aan.
  Tijdens het diner fluisterde Meneer Williams iets over *pieppppp* en toen ben ik gauw naar de wc gerend om het om te ruilen voor ietwat bevalliger gevalletje.
  Sindsdien heb ik nooit meer iets op dat gebied gedragen, ik vind het vreselijk zitten en die kilo’s gaan er echt niet mee weg, hoe ze het ook beloven!

 9. Nee hoor, ik vind mezelf absollut niet mooi, te dik etc maar mijn echtgenoot veranert mee met mij en is ook niet meer de allermooiste, slankste en heeft ook ene buikje en weet je wat, ik vind het prachtig want het hoort bij ons.

  Ik ga niks verbergen en ik loop niet in strings, doe niet mee met die mode. Mijn merk is Sloggi, al jaar en dag.

  groetjes Elise

 10. Ha, hier valt veel te corrigeren maar nee… niet met ondergoed dus.
  Vreselijke dingen, ik snap niet wie dat bedacht heeft!
  Janny

 11. Oh jee, ik heb ooit wel eens geprobeerd zo’n corrigerende slip te dragen. Was niet echt een succes, want dat ding rolde zo over mijn buik naar beneden. Nu corrigeer ik alleen nog de stukjes die ik schrijf.:-)

 12. Nee, aan mijn lijf geen polonaise. Wanneer ik niet weg moet of visite krijg, draag ik niet eens een beha. Vindt manlief leuker. ;o)

 13. Corrigerend ondergoed? Haha… MAAK ME GEK- het enige wat bij mij corrigerend werkt zou een vette liposuctie zijn. Nee dus.

 14. Ahh dat zit helemaal niet lekker. En ademhalen is vele malen belangrijker dan er iets ‘strakker’ uit zien hoor!

 15. Ben jij gek, ik ben pas sinds mijn eerste zwangerschap zo ver dat ik elke dag beha’s draag… Wat een flauwekul, corrigerend is toch al een woord waar ik eng van wordt. What you see is what you get en puur natuur spreken me meer aan. Niet dat ik niet graag slank zou zijn, of datik mijn tanden niet poets, maar er zijn grenzen. We leven niet meer in de 18e eeuw toch, met ingebonden voetjes en corsetten? Bah. En inderdaa, mannen, mogen die wel een buik hebben?

 16. Heb nog nooit nagedacht of ik dat misschien aan zou gaan trekken.
  (En dat is niet omdat er niets te corrigeren zou zijn!)

 17. Nee, ik draag ‘t niet. Heb geen zin me in zo’n keurslijf te hijsen, ik ga liever naar de sportschool.

 18. Tja, ook ik heb vaak opgepikt dat het zo mooi zou zijn en dat geen enkele vrouw zonder kan. Ik heb dus wel eens wat aangeschaft. Nou, ik kan zeggen dat al deze kledingstukking allang de prullenbak in zijn of ergens onder in de kast liggen te verstoffen. Wat zitten die dingen verschrikkelijk, benauwd en warm. En ik ben het met je eens dat je figuur er niet beter op lijkt, maar juist hobbeliger. Als een ingesnoerde rollade, haha. Dus… ben er ook klaar mee, hoor.

 19. Ik vind het verschrikkelijk zitten. Heb ooit wel eens eea geprobeerd maar na 1x dragen, verdween het in de kliko. Ik draag niet eens push-up BH’s of BH’s met voorgevormde cups. Ik ben wie ik ben. Take it or leave it. En als ik graag de hele dag mijn ondergoed zou willen voelen, was ik wel in de 18e eeuw geboren en aan de korsetten gegaan ;)

Reacties zijn gesloten.