Zuiderkruis

Na ‘De talisman’ las ik even een paar dunne boekjes tussendoor. Zoals daar was ‘Duik in het duister‘ van Clive Cussler (van hem heb ik heel veel boeken gelezen, maar de meeste las ik al heel lang geleden, ook dit boek is wederom een prima boek met onze held Dirk Pitt in de hoofdrol) en ‘Zuiderkruis‘ van Pauline Slot.

Op de achterflap:

Wat is er gebeurd met Floor Ponsioen tijdens haar reis door Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee? Waarom kwam zij niet meer teug? Zuiderkruis, de debuutroman van Pauline Slot is een onthullende zoektocht en de geschiedenis van een vriendschap, op intrigerende wijze verweven tot een spannend verhaal. Het is een roman over reizen en achterblijven, de onvermijdelijkheid van sleur en de eindigheid van vrijheid en over vasthouden en loslaten.

Emma maakt, via de brieven die Floor haar schreef, dezelfde reis als Floor. In flashbacks wordt steeds meer onthuld over het leven en de vriendschap van Emma en Floor. Door de reis van Floor te volgen probeert Emma te ontdekken waarom er gebeurde wat er met Floor gebeurde. Af en toe is het op het ziekelijke af, zoals Floor dit doet. Tegelijkertijd is het soms heel begrijpelijk dat Emma antwoorden zoekt.

Ik vond dit een interessant boek, het boek raakte me op een bepaalde manier. Het is intrigerend om te lezen hoe vriendschappen zich ontwikkelen, hoe -doordat men uitgaat van aannames- een verkeerd beeld kan ontstaan, hoe daardoor een mening gevormd wordt en hoe die mening vervolgens weer tot bepaalde verkeerde gedachtes kan leiden. Ja, een interessant boek dat ik graag met iemand van jullie wil delen.

Dus: wil je dit boekje (pocket) lezen, laat het even weten. Ik ga er binnenkort één lezer blij mee maken.

8 gedachten over “Zuiderkruis

  1. Het lijkt me een interessant boekje,vooral de reisbeschrijvingen die ik er in verwacht spreken mij wel aan.
    groetjes ,Ria

  2. Bijzonder boekje lijkt me, ik merk zelf ook dat mijn jarenlange vriendschap met beste vriendin aan het veranderen is…

  3. Er staat toch nergens dat de eerste reactie het boekje gaat krijgen? Dat gaat de numbergenerator bepalen.

  4. Klinkt inderdaad als een heel interessant boek….en ja die zou ik dan ook graag willen hebben en lezen!….tegelijkertijd besef ik me bij het lezen van jouw boekenrecensie dat er alweer een week voorbij gevlogen is waarin ik alleen maar gewerkt heb en dat ik zelf nog steeds geen boekenlogjes geplaatst heb! :-(…..daar ga ik vandaag verandering in brengen!!

  5. Nou, dat gebeurt niet vaak, dat ik als eerste reageer.
    Maar je weet dat ik gek ben op Australie en alles wat er mee te maken heeft. Ik zou dit boekje dus heel graag willen hebben.

Reacties zijn gesloten.