Leuk

Ik dacht altijd dat een school er was om daar iets te leren. How wrong could I be! Want, een school hoort vooral leuk te zijn. Nou, en dat is de school waarop Grote Zus op zit. En waar ik vroeger op zat, maar toen was het nog niet zo leuk. Denk ik. Maar toen bestond Radio 538 ook nog niet, dus dat zal het ‘m zijn.

In 2005 werd de school bij de allereerste verkiezing tot ‘Leukste school van Nederland’ uitgeroepen. In 2010 drong de school weer door tot de top 5 maar werd toen uiteindelijk niet de winnaar.

En ook dit jaar weer is de school doorgedrongen tot de top 5. En dat mensen, dát is leuk! Toch? Hahaha, nou het wil in ieder geval wel wat zeggen! Toch? Dat de leerlingen die op de school zitten het er toch wel erg goed naar de zin hebben. Wat natuurlijk niet verkeerd is want in een plezierige omgeving gedijt men toch het beste.

Enniewee: morgen gaan alle leerlingen in een grote stoet van bussen naar Amsterdam. In de HMH worden de leerlingen van de vijf genomineerde scholen gefêteerd op een spetterende show. Wie treden er onder andere op? Nou, de enige echte Iris Kroes, Gers Pardoel, Inna, Paul Turner, Nikita, Shary Ann, Yes-R, Billy the Klit (wie noemt er zichzelf in hemelsnaam Billy the Klit???). Hahaha, ik moet zeggen, ik ‘ken’ alleen Iris en Paul. Dat ik niet meer van deze grote namen ken, komt volgens grote Zus omdat ik zo oud ben.

Aan het eind van de show komt dan het verlossende woord er uit: wie is de leukste school van Nederland in 2012? Zou het weer ‘mijn’ school zijn. Morgen weten we meer!

En leren? Ach, dat doen ze na de carnavalsvakantie wel weer.

Ook wel apart trouwens. Grote Zus is morgen dus gewoon een heel eind van mij vandaan. En in dit geval is zij dus degene die zo ver weg is. Ze ging natuurlijk wel ‘ns op kamp, maar dan hadden we het over niet meer dan een kilometertje of 30 max. En Mr. T. en ik gingen wel ‘ns een weekendje weg, maar dan waren wij degenen die ‘ver’ weg waren. Morgen is het dus anders. En ik weet eigenlijk niet zo heel erg goed of ik dát wel leuk vind. Mijn grote kleine meid zo ver van mij vandaan.

24 gedachten over “Leuk

 1. Jaah, wat leuk. De school waar ik heb gewerkt haalde ook ooit een keer de top vijf! Ze heeft vast een hele gave dag.
  En pfff, ik ken dus helemaal niemand uit dat rijtje. Ik word oud en ben te lang weg uit Nederland, dat blijkt wel weer.

 2. Wat tof! Ik hoop dat ze winnen :) En ze is dan dicht bij mij, dus ik zal wel even opletten vanaf hier ;)

 3. Gaaf zeg, ik hoop dat ze weer winnen! En die van mij zit morgen in Groningen, open dag van de Universiteit. Dus.

 4. Naar zo’n school ga je graag. Niet te streng ,maar veel huiswerk thuis als ik het zo hoor hier in de buurt.Och dan zijn ze ook van de straat, alhoewel kinderen juist moeten kunnen genieten van hun jeugd.Maar zo’n uitje maakt veel goed.
  Wel vraag ik me af of de scholen dit zelf betalen of dat de ouders er voor moeten opdraaien.
  groetjes ,Ria

 5. Schoolverkiezingen…. mmmmm… hoef ik niet eens naar te kijken, want daar staat de school waar ik ooit heb rondgehobbeld echt niet tussen.
  Maar wel leuk om het te lezen…. ben benieuwd.. morgen dus meer…

 6. Losalten valt niet mee – en dan ben iknog lang niet zo ver als jij :-D. Wat school betreft: fijn als het er leuk is, maar buitenschoolse activiteiten krijgen naar mijn mening vaak echt iets te veel aandacht. Misschien ben ik ouderwets, maar ik vraag em wel eens af wat ze nog leren op school. En thuis maar huiswerk maken vanaf groep vier…..

 7. Wat leuk om op een genomineerde school te zitten en wat leuk dat ze naar HMH mogen met spetterende optredens!
  Zou de kers op de taart zijn als de school dan nog wint ook!

 8. Goh, ik wist helemaal niet dat die verkiezingen bestaan. Wel heel erg leuk, dat grote zus misschien wel op de leukste school van het land zit. (rare uitdrukking toch, dat OP een school zitten)
  Ze heeft vast een geweldige dag, met al die (voor mij totaal onbekende) supersterren.:-)

 9. Hopelijk wint de school van Grote Zus weer… En dat ze zo ver weg is? Ja, kleine meisjes worden groot dame… dat houd je echt niet tegen! Maar één dagje is zo om joh!

 10. Vreemd gevoel hé loslaten. Ik kan me nog altijd het moment herinneren dat er een vliegtuig opsteeg met jou aan boord. Het gevoel van: “nu vliegt onze dochter echt weg” was even heel onwezelijk, of er een draad werd doorgeknipt! Mooi dat jij nu die gevoelens herkent. Wel heel leuk die verkiezing morgen. Ik zal duimen voor de eerste plaats.

 11. De school waar Joost op zit is ook een hele leuke school….maar les krijgen?? Ho maar…Joost zit meer thuis dan op school (nu dus ook), maar het is zo’n leuke school mam….pffff

 12. Ha, geinig! De school waar ik vroeger op heb gezeten is ook ooit verkozen tot leukste school. Toen was ik er al een paar jaar vanaf. Het was toen een prima school, maar zo heel leuk nou ook weer niet. Sinds die verkiezing is het met het niveau wel bergafwaarts gegaan…

 13. Ik ken ze ook niet hoor. Ik begrijp wel dat het loslaten en groter worden opeens in een versnelling komt, zo op de middelbare…

 14. Dar heb ik nou nog nooit van gehoord…mmm, betekent waarschijnlijk dat ‘onze’ school niet de leukste is. Wens haar maar veel plezier!!!

 15. Huh? Nooit geweten dat er zulke verkiezingen bestonden ;) Maar wel leuk dat de school van je oudste weer in de top 5 is geëindigd. Toch een goed teken hè, en belangrijk dat de kinderen er met plezier naar toe gaan. Leuk dat ze in de HMH de uitslag te horen krijgen én al die optredens! Ik ken ook alleen maar Iris, Paul en Gers, haha… Voor een moeder vast moeilijk om te leren los te laten, maar ze zal het vast super naar d’r zin hebben :D

  Een fijne donderdag!
  liefs Insoon

 16. Oh dan komt jouw oudste een heel eind mijn kant op : ) Ja moeders, loslaten doet pijn maar ik denk dat zij het enorm naar haar zin zal hebben want dit soort dingen maak je toch niet zo vaak mee. Leuk voor oudste !
  Ik hoop dat ze veel plezier heeft en geniet !

  Elise

Reacties zijn gesloten.