De andere zoon

Goed, ik heb dus een tablet. En kan dus ook e-boeken gaan lezen. Ja, ik weet: ik zei altijd ‘ik blijf echte boeken lezen’ en ja, dat blijf ik ook doen. Maar toch dat e-boeken lezen moest ik maar ‘ns gaan proberen. Noeps hielp me op pad en het eerste boek dat ik op de tablet las was ‘De andere zoon‘ van Jodi Picoult.

Op de achterflap die natuurlijk niet bestaat bij een e-boek:

Jacob Hunt is een tiener met het syndroom van Asperger die geobsedeerd is door forensisch onderzoek. Dankzij zijn politiescanner verschijnt hij steevast op de plaats van het misdrijf en zegt dan tegen de agenten wat ze moeten doen… en meestal heeft hij gelijk. Wanneer het stadje wordt opgeschrikt door een afschuwelijke moord, wil de politie Jacob enkele vragen stellen. De symptomen van Asperger – wegkijken, zenuwtrekjes en een vlakke stem – wijzen voor de politie op Jacobs schuld. Voor zijn moeder Emma is het de zoveelste bevestiging van het onbegrip waar haar gezin al zo vaak mee is geconfronteerd. Voor
zijn broer Theo is het alweer een teken dat er niets normaal is vanwege Jacob. Maar is Jacob schuldig aan moord?

Ach, als je toch ‘ns boeken zou kunnen schrijven als Picoult! Wat zou je dan een gezegend mens zijn. Want wat schrijft zij prachtige boeken.

Het verhaal wordt, zoals Picoult vaker doet, vanuit vijf personages verteld: Jacob, Theo, Emma, Olivier (advocaat) en Rich (politieman). Wat doet Picoult dat knap. Echt ongehoord zo mooi. Het is een ontroerend boek, je proeft af en toe de wanhoop. Maar het is ook een liefdevol boek en een boek vol humor.

Een aanrader!

14 gedachten over “De andere zoon

 1. Oh heerlijk weer is een goed boek te lezen. Ik ben er ook aan een begonnen, super spannend, maar kom er gewoon niet aan toe, toch maar is mama tijd inlassen en gewoon er voor gaan zitten :-) En dit boek zet ik op mijn lijstje!

 2. Ik vind het al geweldig knap van Wondelgijn als je een betaald krijgt voor een column die je schrijft. *Zucht* stel je dat toch eens voor….
  De uitleg heb je kort en bondig beschreven. En ik kan het weten (zei de gek) want ik heb samen met mijn dochter al een hele rits boekverslagen geschreven.

 3. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar ik heb de titel opgeschreven. Dit weekend net twee nieuwe boeken gehaald: Bonita Avenue van Peter Buwalda en Grip van Stephan Enter. Ben benieuwd…

 4. Bedankt voor de tip. Hij staat op mijn lijstje!
  En… bevalt het… een e-book lezen? Ik wil ook graag een e-reader hebben, maar zie het absoluut niet als vervanging van gewone boeken. Eerder een aanvulling, lekker weinig kilo’s extra voor op vakantie en lekker handzaam voor onderweg.

  • Het valt mij helemaal niet tegen, al lees ik nu op de tablet en ik denk dat dat niet optimaal is. Ik ben ook erg van de echte boeken, maarmijn beide boekenkasten zitten propvol dus er ergens is dit wel een goed oplossing

 5. Het eerste boek dat ik van haar las was “19 minuten” ook een aanrader en ik heb er nu een aantal op mijn reader staan en vind haar zooo goed !

  Leuk dat het lezen op de tablet zo goed bevalt :) .. ik ga niet zeggen, zie je wel hahaha

  Fijne zondag, Elise

 6. Ik heb het boek vorig jaar gelezen, in het Duits – ondertussen heb ik alle boeken die van Jodi in het Duiis zijn verschenen. Jammer maar helaas gaan ze me met de tijd vervelen, omdat er ieder boek met een geweldig beschreven verhaal begint, maar altijd met een rechtszitting eindigt en het zijn nu juist die rechtszittingen, die me vervelen omdat de pleidooien tamelijk berekenbaar en niet meer verrassend zijn. En toch … haar manier van schrijven boeit me en zorgt ervoor dat ik een boek soms niet kan wegleggen tot het uit is:)

 7. Heb het boek afgelopen zomer gelezen en kon het niet meer weg leggen. Goed en mooi geschreven. Het greep me meteen! Lees nu ‘My sister’s keeper’. Ook niet weg te leggen. Het boek ‘Mercy’ kom ik maar niet doorheen overigens.

Reacties zijn gesloten.