Sara en Frank

Op 16 februari gingen Mr. T. en ik samen naar Sara Kroos. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal meer wist waarom we die kaartjes gekocht hadden. Misschien een keer iets anders proberen of zo? Want echt iets met Sara, dat heb ik dan ook weer niet.

Maar man, man, man, wat stond daar een vakvrouw op het podium. Ontzettend, ongelooflijk bijna tot pissen in de broek aan toe gelachen. Wat een gek mensch! Heerlijk gewoon. En wat een improvisatietalent. Ongekend. Super gewoon. Daarnaast ook nog de meest gevoelige en fantastische liedjes. Ik stond gewoon perplex.

Ze pakte me met onderstaand nummer. Ik kon helaas geen versie op joetjoep vinden, maar de tekst is fabelachtig intens.

Ik heb ons oud gedroomd vannacht veel ouder, veel ouder dan we zijn.

We waren later in de tijd veel ouder maar niet anders.

Ik heb gedroomd van later. Ik droomde altijd van wat was.

Ik heb jaren overgeslagen draaiend dromend, draaiend dromend

draaiend om mijn as.

Ik heb ons samen oud gedroomd vannacht.

Jij was nog mooier dan ik overdag ooit had bedacht.

Ik droomde dat jij net als nu aan tafel zat of naast mij lag.

Ik heb ons samen zo zien leven veel later, een leven van alledag.

De dromen die ik vroeger had, gingen steeds terug in de tijd.

Ik droomde nooit van wat zou komen, die boze dromen ben ik kwijt.

Ik heb ons samen oud gedroomd vannacht.

Ik zag nog veel meer dan ik overdag ooit had bedacht.

Ik heb gedroomd dat ik niet bang was voor alles wat voorbij kan gaan.

Ik heb ons oud gedroomd vannacht en ik ben jaren jonger op gestaan.

Sara heeft er twee fans bij. Dat is zeker.

* * *

Op 24 februari zouden Mr. T. en ik voor de zoveelste keer naar Frank Boeijen graag. Want, oh hilarische grap, die man weet ons nog steeds volop te boeien. Mr. T. echter ging -logisch- liever naar zijn oom en zijn ouders, dus uiteindelijk ben ik met mijn nichtje gegaan. Ik vond het wel dapper van haar dat ze meeging. Want men zegt dat hij slecht verstaanbaar is (nooit iets van gemerkt) en hij zingt meestal weinig bekende nummers bij een theaterconcert. Maar goed, nichtje durfde de gok wel aan en ze vond het erg de moeite waard! Nichtje en ik hebben dus  genoten. Met volle teugen.

18 gedachten over “Sara en Frank

 1. Frank kan mij niet echt boeijen maar Sara vind ik wel een vakvrouw. Ze kan rake dingen zeggen maar ook hele mooie en wij hebben ook krom gelegen om haar 🙂

  fijne dag,

  Elise

 2. Ja ik vind Sara Kroos echt goed, Frans Boeyen heb ik niet zoveel mee of ken ik niet genoeg eigenlijk. Maar leuk zulke uitjes toch..

 3. Van Sara ken ik alleen de naam. Bovenstaande tekst is wel heel mooi.
  Frank boeit mij niet.

 4. Wat mooi, dat stukje van Sara…. Ik ben er even stil van!
  En Frank? Jaaaa…. Frank…. *zucht* Blijft altijd ‘Boeijen’!! 🙂

 5. Ken Sara Kroos ook alleen van t.v. Maar deze tekst is prachtig. Ik heb hem opgeslagen en ga hem ooit eens plaatsen op mijn blog.
  Frank vindt ik sympathiek, maar om er een hele avond aan te wijden? Neuh.
  Janny

 6. Ik zal ‘t onthouden, wie weet komend seizoen. Afgelopen week ging ik door omstandigheden naar Theo Maassen (zonen waren verhinderd). Was me eigenlijk iets te grof, maar wel minder grof dan ik verwacht had. Toch kunnen zulk soort caberatiers me niet echt bekoren. Liever zie ik een Herman Finkers of Marc Marie H., da’s echt leuk!

 7. Mmh… Sara gaat bij deze op het lijstje van ‘weer eens wat anders….’, maar ik vrees dat Frank mij niet zo kan boeien…..

 8. Wat mooi! Ik kreeg er, eerlijk waar, tranen van in m’n ogen.
  Ik ‘ken’ haar van de Lama’s en haar columns in de viva (?).

  En Frank Boeijen, daar heb ik niet zo veel mee. Behalve dan dat hij leuk zingt over dat park in die leuke stad 😉

 9. Op de een of andere manier heb ik weinig met vrouweljike cabaretiers, soms stukjes wel, maar ik kan ze niet echt, écht een hele voorstelling lang leuk vinden. Maar Sara is een aanrader? Toch maar eens proberen dan?

Reacties zijn gesloten.