Wachtwoorden

Pfffft, ik krijg er wat van inmiddels. Van al die wachtwoorden die ik voor accountjes zus en accountjes zo heb.

Op het werk alleen al heb ik geloof ik zo’n tien verschillende wachtwoorden. Het inloggen op de computer gaat via een wachtwoord dat iedere zoveel tijd wijzigt, maar bepaalde softwarepakketten, daar geef je één keer een wachtwoord aan en dat is het dan. En toch lukt het me vrij regelmatig die wachtwoorden door elkaar te halen. Wat dat dan over mij zegt???

Maar ook thuis heb ik een boel van die dingen joh. Zo is er de DigiD-code waarvan ik ook een wachtwoord heb. Ergens. Maar waar? Geen idee. Enfin, als we volgende maand de belasting weer ‘ns in moeten vullen, komt het wel weer naar boven (hoop ik) en dan zal ik het wachtwoord voor het gemak maar ‘ns in mijn word-documentje zetten.

Want dat heb ik inmiddels. Een word-documentje. Vol met wachtwoorden. Dat ik dan af en toe naar mezelf mail. Naar mijn ‘echte’ emailadres en naar een tweetal hotmail-accounts die ik heb. Zodat ik het overal heb staan.

In dat word-documentje staan wachtwoorden van mijn blogs/wordpress (2x), van photobucket (2x), van hotmail (2x), van gmail (2x, want ik heb sinds de tablet nog een ander gmail-account aan moeten maken), van de tablet, van dropbox, van gravatar, van facebook, van antagonist et cetera (oh, en zelfs het wachtwoord van het emailaccount van mijn ouders).

Ik gebruikte best vaak hetzelfde wachtwoord. Maar omdat dat niet zo heel erg verstandig schijnt te zijn gebruik ik nu vaak varianten op dat wachtwoord. En dan wordt het er al helemaal niet gemakkelijker op.

Er schijnen websites te zijn waarop je al je wachtwoorden in kunt vullen zodat ze daar voor je bewaard worden, maar ik moet zeggen, daar ben ik een beetje huiverig voor. Want is dat wel veilig? En wat nu als je het wachtwoord van je account daar vergeet? Dan heb je pas écht een probleem!

Anyway: hoe doe jij dat? Het onthouden van al je wachtwoorden?

27 gedachten over “Wachtwoorden

 1. Ik heb een aantal wachtwoorden in mijn telefoon staan en de andere wachtwoorden in mijn notitieboek. Ook niet echt veilig misschien.

 2. O wat een herkenbaar verhaal. Heb ze nu allemaal in een exelbestandje op een stick en die stick ligt in de kluis. Wissel wel regelmatig en inderdaad welke was het ook al weer. Maar zeker voor de bankzaken doe ik dat wel dus heb inmiddels een heel repertoire maar welke was nu ook al weer waarvoor haha.

 3. Ik neem me iedere keer voor om de ww te noteren, maar daar komt niks van terecht. Het is een puinhoop. Altijd in paniek als ik ze op moet hoesten.

 4. Gevaarlijk blogje. Ideaal voor kwaadwillenden. Allemaal mensen die verraden hoe ze met wachtwoorden omgaan. Nu nog even wachten op de eersten waarvan wachtwoorden gekaapt worden…

 5. Praat me niet over wachtwoorden. :-(
  Maar ik ga niet publiekelijk vertellen hoe ik ze onthoud, of niet… :-)

 6. Ja, heel herkenbaar. Ik gebruik hetzelfde wachtwoord met toevoeging van de toepassing, en voor belangrijke websites heb ik een moeilijk wachtwoord en doe daarbij hetzelfde, waarschijnlijk niet heel erg verstandig, maar het bijhouden van een document werkt voor mij niet ;-)

 7. ik heb de ww op mijn mobiel en op een mailadres staan…mijn wwen heb ik dan weer op mijn manier gecodeerd staan…hoe? Ja, dat zou jij wel willen weten he? Hahaha! ;)

 8. wachtwoorden naar jezelf mailen, zodat wanneer je gehackt wordt..
  ik heb er maar een paar, die onthoud ik (nog) wel. en bij veel accounts kun je ook altijd je wachtwoord nog weer opvragen #ookweleensgebeurd ^^

 9. Nou, ik word er ook een beetje gek van. . Ik heb er nu een stuk of zeven. Ik onthou ze nu nog . Maar het moment gaat natuurlijk komen dat dat niet meer kan. Ik denk dat ik dan net als mevr. Williams een briefje in mijn bureaula stop……

 10. Ja kijk, mrs T. ik heb er niet zoveel. Een voor hotmail en vier voor mijn weblogs. Die ken ik niet allemaal uit mijn hoofd maar ze staan in een documentje. Het zijn allemaal gemiddeld sterke wachtwoorden. Verder kan ik niet gaan want geheim is geheim. Stel je voor (ook al kun je elke weblog van de buitenkant gewoon helemaal kopiëren als je dat wilt) dat ik het hier ging zeggen. Nee hoor, veeeeeeel te belangrijk. Whahahahaha.

 11. Wachtwoorden naar jezelf mailen lijkt me niet erg verstandig. Als je gehackt wordt, kan diegene overal op inloggen.

 12. Heel herkenbaar. Ik had eerst een ABCschrift, dat noemde ik mijn bijbel, maar te omvattend om steeds mee op reis heen en terug te nemen, Nu heb ik een exeldocument met al mijn accounts op alfabet, met username, e-mailadres, eventueel accountnummer en natuurlijk het wachtwoord.
  En dat document heb ik beveiligd met een…ja… een wachtwoord. Maar die weet ik gelukkig goed uit mijn hoofd! Heel erg handig!

 13. Hier hetzelfde probleem: gek word ik ervan!
  Gebruik voor een aantal zaken hetzelfde wachtwoord, maar heb tegenwoordig wel een lijstje gemaakt waar de rest van de wachtwoorden staan (in code schrift)
  Toestand vind ik het!
  Voor de ww op m’n werk (die iedere 8 wkn wisselen) gebruik ik nu de naam + 2 cijfers van een smakelijke collega uit het gesticht: blijft het nog leuk ook!

 14. Ja, ook hier heel herkenbaar. En dan ben jij nog niet eens in de búúrt van mijn leeftijd:-) Ik ben blij dat ik alle wachtwoorden en inlogcodes van mijn werk niet meer hoef te onthouden. Dat was echt een crime, want het waren er zo’n dozijn, geloof ik. Nu hanteer ik twee wachtwoord en twee variaties erop. Die heb ik logisch toegepast, vind ik zelf, dus makkelijker te onthouden.
  Maar ik moet zeggen dat verleden week, bij het installeren van mijn nieuwe laptop, er wel weer heel veel tevoorschijn kwam waar ik geen idee van had. Dat is inmiddels ook allemaal weer opgelost en omgezet, zodat ik nu met de vier varianten uit de voeten kan.
  Janny

 15. Laatst dat van g-mail veranderd, op aanraden van datzelfde g-mail trouwens. Ik probeer alle ww te onthouden, maar dat gaat weleens mis ….

 16. Ik heb mijn wachtwoorden in een worddocumentje staan. Dat was stap 1. Stap 2. was idd zorgen dat ik dat bestandje op meerdere plaatsen terug kan vinden, bv in mijn email, maar zover was ik nog niet gekomen, haha. Ik heb een aardig goed geheugen voor wachtwoorden en hoef ze bijna nooit op te zoeken.
  Het ww van mijn gmail verander ik regelmatig. Met andere wachtwoorden kan ik nog wel eens laks zijn.

 17. Hmm .. op ´t werk was laatst mijn werkgeheugen leeg .. nou het zweet brak even uit want dan moet je opeens weer even nadenken bij al die accounts. Niks vanzelf aanmelden maar idd weer wachtwoorden intypen. Maar gelukkig wist ik ze nog. Ik gebruik er een stuk of 4 en die wissel ik af …
  Ik heb ook een stuk of 4 gmail accounts, voor de tablet en voor de gsm en 1 voor scrappen en 1 voor eboeken. 2 eigen sites en dan nog een paar blogs : ) Hoe druk kun je het hebben met al deze wachtwoorden haha.
  Belangrijke dingen mail ik naar mijn hoofdgmail account en zet het daar in mijn documenten, die kan ik overal openen zelfs op mijn telefoon. Daar heb ik ook een kopie van mijn paspoort en mij digiD staan .. ik wil alles bij elkaar hebben. Zelfs een lijst van mijn boeken haha groetjes Elise

 18. Hou op zeg!
  Email, bankzaken, bloggen, facebook, scrapsites.
  Te veel en te veel verschillende. Misschien moet ik ze ook maar eens bij elkaar zetten.

 19. Ik heb er eigenlijk maar 3 voor privé doeleinden. Voor de meeste zaken weet ik wel welk WW ik moet gebruiken. Ben ik eens abuis, dan blijven er nog maar 2 over. Het zijn lastige woorden met cijfers en letters. Omdat ik wel eens gehackt ben door een ex. Vrouwen schijnen nl over het algemeen makkelijke ww te hebben met veelal de naam van hun kind erin. Zo ook ik. Ooit. Nu niet meer.

  Op mijn werk hebben we 1 ww dat elk kwartaal wisselt. Aangezien ik de admin ben, maak ik uit welk woord het wordt. Dat kan ik dus wel onthouden. Voor alle overige sites op mijn werk gebruik steeds hetzelfde ww. Dat moet ook wel, want mijn collega moet ze ook kennen, voor als er eens iets is met mij. Overigens heb ik die woorden in een boekje staan, just to be sure.

 20. Herkenbaar:) Ik heb wachtwoorden die op elkaar lijken, maar niet identisch zijn.
  Als mijn hoofdwachtwoord bv Heidi1966 zou zijn, dan zet ik er bv bij gmail de eerste en laatste letter van gmail bij, dus: gHeidi1966l, bij wordpress wHeidi1966s en bij blogger bHeidi1966r. Zo kan het bijna niet gebeuren dat ik iets vergeet, omdat ik alleen maar mijn hoofdwoord moet onthouden.

Reacties zijn gesloten.