Boeddha

In huize Triltaal zijn vier gekregen Boeddha-beeldjes te vinden. Er doet namelijk een hardnekkig gerucht de ronde dat je nooit voor jezelf een Boeddha-beeld zou mogen kopen. Ik heb daar een beetje over gelezen en dat schijnt dus je reinste onzin te zijn. Voel je je aangetrokken tot een Boeddha-beeld: kopen die hap. Want ‘ze’ zeggen dan wel dat het ongeluk brengt om zelf een beeld te kopen, maar wie ‘ze’ dan zijn, dat weten de meeste mensen niet. Maar goed: better safe than sorry, ik heb alleen maar gekregen exemplaren.

Het eerste beeldje (een wierookbrandertje, maar ik gebruik deze nooit, want het wordt zo’n zooi als ik daar wierook in brand) kreeg ik ooit van vriendin E, de tweede nog niet zo lang geleden van vriendin M. De derde Boeddha kreeg ik van mijn ex en het roze exemplaar vorig jaar met moederdag van Kleine Zus.

Hoe cool is dat dan wel niet? Vier Boeddha’s in huis en alle vier gekregen van mensen die een bijzondere plek in mijn leven innemen.

Heb jij een Boeddha in huis? En zo ja, gekregen of zelf gekocht?

32 gedachten over “Boeddha

 1. Het zijn vier geheel verschillende exemplaren met ieder hun eigen link naar een dierbare. :-)
  Hier geen boeddha’s.

 2. Ik heb een hele mooie Boeddha in huis gekregen van een lieve vriendin en nog een op mijn slaapkamer die heb ik zelf gekocht. En het is inderdaad een broodje aap verhaal dat je de eerste cadeau moet krijgen maar leuk is het wel natuurlijk.

 3. Hier geen Boedha’s in huis. Ik vind het lelijke dingen en omdat ze per 10.000 in het tuincentrum staan, stom. Haha. Maar bij sommige interieurs past het wel. Mn zusje heeft een hele mooie en zij is heel erg spiritueel dus dan vind ik het weeer mooi. Inconsequent ja, that’s me!

 4. Mijn huis staat er vol mee. Niet alleen het mannetje zelf straalt een kracht uit, maar ook het verhaal er achter. Niet iedereen lijkt dat te kennen, dat blijkt wel op het moment dat er gesproken word over het krijgen of niet niet krijgen van een boeddha.

  Boeddha gaat namelijk over liefde die als eerste bij jezelf begint, dus waarom zou je dan geen Boeddha voor je zelf mogen kopen!

  Ach ja en ik ben ook juist lekker dwars op het moment dat ze zeggen dat ik iets niet mag doen! Dan doe ik het lekker toch….maar dat even ter zijde!

  Mooie boeddha’s! Zeker gekoppeld aan een herinnering of een dierbaar persoon, dat maakt ze mooier!

 5. Ik heb er 3 en alle 3 ook gekregen. 1 van de handboogschietvereniging als dankjewel voor de website die ik had gemaakt, 1 van een ex van me en een glazen buddhahoofd van mijn moeder. Oh nee… Sinterklaas ;)

 6. Ik had een boeddhabeeld dat ik van mijn exvriendin kreeg. Maar toen ze mij zo harteloos belazerde, heb ik dat als eerste met haar vriendin meegegeven. Ik wilde hem niet in huis hebben. Nu ben ik boeddhaloos. Maar ik heb wel wierookjes en zo.
  Ik heb wel een huilende boeddha, zelf gekocht maar die heet eigenlijk anders.

 7. Speciaal voor jou heb ik een tocht door mijn huis gemaakt. Leo krijgt altijd van alles van al die buitenlanders als hij gaat, maar ook als ze hier komen. Wij hebben GEEN Boeddhabeeldje, alleen een beeld van een oude man met een lange baard die in Boeddhahouding zit. Het komt uit Kazachstan, maar ik denk echt niet dat het een Boeddhabeeldje is…….

 8. Nee, niet. Inderdaad omdat je ‘m hoort te krijgen in plaats van voor jezelf te kopen. En tja…. Ik heb er dus nooit eentje gekregen (hoor de zielige ondertoon en zie de hangende pruillip). Maar ik zou ook niet meer weten waar ik ‘m kwijt zou moeten.

 9. Nope, geen Boeddha’s. Heb ‘r wel ‘s over gedacht om ‘r één aan te schaffen maar toen wist ik dus nog niet dat “ze zeggen” dat je ‘m moet krijgen. Maar ik geloof toch dat ‘t niet helemaal bij ons interieur past…

 10. Oh, ik heb gewoon dwars tegen alle regels in een boedhhaatje voor mezelf gekocht. Toendertijd zag ik dat als een uitdaging van het lot: erger kon het niet worden ;-)

 11. Ik heb er helemaal niks mee en er dus ook geen één in huis. Mijn zus daarintegen is helemaal into Boeddha :-)

 12. Ja, ik heb er een. Staat al jaren bij de meest gebruikte deur in huis: de achterdeur. Een kleintje, hij zit in de vensterbank

 13. Ik heb een heel klein zilveren boeddha beeldje. *zelfgekocht* Hij kijkt wel altijd naar het oosten, dus dat maakt het vast wel weer goed :-)

 14. Ik heb niets met religies en dus ook geen Boeddha in huis. Sorry, maar ik vind het helemaal niks. Net zoals ik ook geen kruisbeeld o.i.d. in huis wil.
  Bij Oudste staan twee enorme Boeddhabeelden in nissen aan beide zijden van de kamer en bij Jongste hangst een gigantisch schilderij van Boeddha aan de wand.
  Waar die het van hebben….? Duidelijk niet van ons.
  Janny

 15. Ik heb er geen. Ik lees veel over het boeddhisme, maar vind het zo ingewikkeld en ver van mijn levenshouding, al zou ik dat liever anders zien, dat ik echt geen boeddha in mijn huis durf te zetten. Vind ik best suf van mezelf, maar ach…

 16. Hier ook allerlei boeddha’s aanwezig, 1 buiten en 1 buiten en nog een kleintje. Ik vind ze altijd zo leuk, vooral die met dikke buik.

 17. Hier geen boeddha beeldje in huis. Ik kom er wel eens eentje tegen, maar koop ‘m dan niet he voor mezelf vanwege die ene reden ;-)

 18. Ik heb enkele boeddha beelden in huis; eentje uit India, eentje uit Nepal, eentje uit NL, en eentje uit de Wereldwinkel, allemaal gekregen. Daarnaast ook enkele schilderijen en foto’s hangen. Foto’s maakte ik zelf, de schilderijen door manlief.

 19. Nee, ik heb zelf geen boeddha in huis. Hoewel ik het wel iets vind hebben hoor. Ik heb altijd gehoord dat je je eerste boeddha cadeau zou moeten krijgen, daarna kun je er zoveel kopen als je zelf wilt. Mijn krijgen is natuurlijk veel leuker. Ze zijn mooi hoor, geniet ervan en zeker omdat je ze allemaal van bijzondere mensen hebt gekregen.

 20. Ik dacht ook altijd dat je niet voor jezelf een boeddha mocht kopen… Maar dat is niet de reden dat er hier geen boeddha’s in huis staan. Ben gewoon niet zo van de beeldjes. In Z-Korea heb ik wel bij een enorm groot Boeddha beeld gestaan en het is wel een heel vriendelijk geloof.

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 21. Ik heb twee Boeddha’s. Een wierookbrandertje, gekregen van een kindje dat afscheid nam op school. En een beeldje uit Thailand, gekregen van een vriendin van mijn dochter toen ik ziek was.

 22. Ik heb geen Boeddha in huis. Om de reden dat ik dus altijd dacht dat je ze niet zelf mag kopen. Nu ik weet dat dat wel mag…
  Ik vind ze vaak zo mooi! Ook de gedachte er achter spreekt me aan.
  Jouw roze vind ik mooi :)

 23. Toevallig had ik daar vd week een discussie over met iemand die me dus net geloofde toen ik zei dat je er wél eentje zelf mag kopen. Het is een hardnekkig verhaal :S

  Ik heb er eentje, zo’n gezellige dikke jadegroene. Ik vind die slankere met die lange oren die je ook wel ziet niet leuk btw.

  Die van mij staat tussen mijn verzameling wierookbranders. Want dat doe ik wél graag. Heerlijk!

Reacties zijn gesloten.