Nachtprooi

Weet je nog, al die boeken die ik zomaar ende voor niets kreeg? Daar heb ik er inmiddels weer één van uit namelijk ‘Nachtprooi‘ van Ronald Munson.

Op de achterflap:

Hij is ervan overtuigd dat Susans huid even zacht en soepel zal zijn als die van het dode meisje. Het kussen van haar nog warme lippen zou zelfs nòg opwindender zijn. En dit is maar het begin. Als hij klaar is met Susan, zal ze hem nooit meer verlaten…

De geniale, maar waanzinnige hacker Cyberwolf is geobsedeerd door de beroemde actice Susan Bradstreet. Tot nu toe is ze voor hem echter onbereikbaar geweest. Dan zakt Susan op de set van haar nieuwste film opeens in elkaar. Ze is volkomen overwerkt. De psycholoog David Hightower stuurt haar onder strikte geheimhouding naar een zwaar bewaakt sanatorium.

Wanneer Cyberwolf erachter komt waar zijn prooi de komende tijd zal doorbrengen, ziet hij zijn kans schoon. Eindelijk zal hij zijn lugubere fantasieën in de praktijk kunnen brengen – en bovendien veel losgeld verdienen.

In het sanatorium zit Susan als een dier in de val. Moeiteloos kraakt Cyberwolf het beveiligingssysteem, dringt het gebouw binnen en gijzelt Susan. De politie en zelfs de FBI staan volstrekt machteloos tegenover de angstaanjagende dreigementen van de gevaarlijke psychopaat. Alleen psycholoog David Hightower, die de fascinerende actrice maar niet uit zijn gedachten kan bannen, is vastbesloten haar te redden. Hij zal alles doen om Susan uit de klauwen van de maniak te bevrijden voor deze zijn duivelse plannen uit kan voeren. Nu begint een weergaloos kat-en-muisspel op leven en dood …

Er hing een heel apart luchtje aan dit boek. Een luchtje dat ik niet kan omschrijven, maar goed, wat parfum erop en ik kon aan het lezen.

De uitgebreide beschrijving op de achterflap vat het boek best heel goed weer. Het is een spannende thriller, maar niet een die blijft hangen. Het boek leest soepel en er gebeuren behoorlijk vergezochte dingen in, maar dat stoort niet echt. Dit boek is een prima boek voor even tussendoor.

10 gedachten over “Nachtprooi

  1. Deze heb ik op mijn lijst gezet hoor, bedankt voor de tip. Lijkt me echt wel wat! Ik houd van spannende boeken die lekker snel lezen… En het eind is altijd anders dan je verwacht…

  2. Het verhaal lijkt mij een beetje vergezocht… wel leuk om jouw beschrijving hier te lezen! Jammer van de lucht aan het boek ;)

  3. Je hebt me niet helemaal overtuigd…..ik hou het bij het boek wat ik nu aan eht lezen ben: Vaslav van Arthur Japin

      • Ik ben er nog maar net in begonnen, dus nog te weinig gelezen om echt een oordeel te geven. Maar wel weer het mooie taalgebruik wat ik al kende uit de andere boeken van Japin en wat mij erg aanspreekt.

  4. Oef, da’s geen boek voor mij; ik heb niet zo veel met thrillers. Hubbie leest ze ook graag, maar heeft wel zo zijn voorkeuren.
    Janny

Reacties zijn gesloten.