Luxemburg

Lieve mensen, het gaat zowaar gebeuren! Na jaren genoten te hebben van de Stayokay-formule in ons eigen mooie kikkerlandje, gaan we het deze zomervakantie zowaar buiten onze landsgrenzen zoeken. Hadden we in eerste instantie zelfs nog heel wilde plannen om helemaal naar Oostenrijk te gaan, uiteindelijk blijven we toch iets dichter bij huis.

Trouwe lezers weten inmiddels wel dat Mr. T. niet zo van de verre vakanties is. Ha, dat is een understatement. Mr. T. is eigenlijk helemaal niet zo van welke vakantie dan ook. Hij vindt het wel leuk hoor, maar initiatief nemen of plannen maken, dát is een brug te ver.

Maar weet je, zelfs ik vond de stap van altijd in Nederland blijven naar ‘ineens’ helemaal naar het verre Oostenrijk zelfs wel een beetje groot. Tel daarbij op de leeftijd en kwetsbaarheid van (vooral) de schoonouders en dan is het wellicht toch niet onverstandig om wat dichter bij huis te blijven.

Luxemburg is het dus geworden. Een land waar ik al eerder was (samen met mijn vriendin E en mijn ouders maar of zij daar zo’n goede herinneringen aan hebben, op stap met twee pubers!). Een mooi klein land met heuse ‘bergen’. Waar ik heus wel aan mijn trekken kom wat natuur en cultuur betreft. Want er staan plenty kastelen en dingen om te gaan bekijken en te gaan doen.

We gaan naar zo’n lekker kneuterige camping waar een boel animatie is voor de meiden. Nou ben ik daar niet zo’n fan van en ik ga heus niet hele dagen op de camping doorbrengen vóór die animatie, maar op de momenten dat we er zijn, is het vast erg leuk voor de meiden. Op die camping daar huren wij, jawel, acht dagen een heuse stacaravan!

Ik heb een oude reisgids van mijn ouders hier liggen en lees al over allerlei leuke dingen om te gaan doen. Oh heerlijk die voorpret! We gaan vast en zeker ontzettend genieten daar in Diekirch en omstreken. We gaan vast en zeker met heul mooie herinneringen thuiskomen.

Wat zijn jouw (vakantie)plannen voor deze zomer? Enne, iemand nog tips wat betreft dingen die we echt niet mogen missen in Luxemburg?

 

35 gedachten over “Luxemburg

 1. Vergeet te zeggen dat ik nooit in Luxemburg ben geweest maar dat het een prachtig land(je) schijnt te zijn. Jullie zullen ongetwijfeld een supervakantie hebben met zijn allen!

 2. In de zomer geen plannen, misschien een weekendje, heerlijk weer in Nederland te zijn. In september 2 weken cruisen, voor ons de ultieme vakantie! Tijdens deze cruise doen we IJSLAND aan, al jarenlang een grote wens van mij om eens te bezoeken…

 3. Leuk joh, ik hoop dat je goed weer hebt!!!
  Tja, ik weet niet of ‘t er dit jaar voor ons in zit, vakantie… en daar báál ik behoorlijk van! Natuurlijk weet ik ook wel, ik werk momenteel niet (niet helemaal vrijwillig, ben naarstig op zoek), toch heb ik altijd wel ontzéttend behoefte aan ‘n paar weekjes in ‘t buitenland. Sterker nog, als we ‘t ons konden veroorloven, gingen we véél vaker en wellicht ook verder. Zou zó graag nog héél veel van de wereld willen zien. Mócht het er dit jaar tóch in zitten, dan wordt ‘t ws Frankrijk. Bij voorkeur in zo’n tent die ‘r al staat met alles er op en er aan ;-)

 4. Vorig jaar zijn we, na jaren de Veluwe, een weekje naar het Duitse Eifelgebied geweest. Dit jaar gaan we er twee weekjes heen. :-)

 5. Ik ga natuurlijk binnenkort voor een korte trip naar China, en in juni naar Leuven (ook al is dat deels voor werk). In augustus ga ik naar Geneve (ook voor werk), maar ik hoop er nog een paar daagjes aan vast te kunnen plakken.

  • Oh en vergeten te zeggen: wat leuk dat jullie nu op vakantie buiten NL gaan!

 6. Oh wat lekker ! Luxemburg ken ik alleen van het erdoorheen rijden.
  En jullie zijn er ook al uit .. pff, wij nog niet : (
  F. wil naar de zon en ik wil een jaar niet vliegen ( luxeprobleem he ) Ik heb een leuke camping gevonden in de buurt van Marseille en ook een stacaravan maar F. wil liever naar Turkije of Egypte .. eens kijken wie er gaat winnen.

  groetjes Elise

 7. Luxemburg is prachtig. Ik ben er diverse keren met de wielerclub vanuit Nederland naartoe gefietst en heb kriskras het land verkend. Mooie abdij in Vianden, zeker een bezoekje waard met de kinderkopjes. Daar gaat het steil omhoog naar het grote waterbekken. Wij zitten redelijk dicht bij jullie in de buurt want we gaan naar Belgie!
  Mijn Lief is ook niet zo van verwegistan. (Ooit hoop ik weer naar Zweden of Noorwegen te gaan…)

 8. heel geen plannen nog, wel voor binnenkort, weekendje sprookjescamping weer, maar de zomer? dat is nog lang niet toch? ^^
  luxemburg is een mooie landje, beetje mooi weer erbij en waarom zou je ook zo ver gaan, denk ik ook altijd, alvast heel veel (voor)pret gewenst!

 9. Wat zullen de meiden hiervan gaan genieten. En jullie vast ook. Mooi land hoor Luxemburg.
  Wij gaan hoe verrassend weer naar Turkije.

 10. Wij hebben nog geen plannen, ik vermoed dat het een last-minute gaat worden. Ligt eraan of we geld overhouden, we gaan dit jaar nl. wijden aan onze thuisbasis!

 11. Ken je me nog?????
  Veel te lang niet langs geweest! Wat is dat toch……
  Vakantie? We zouden morgen een weekje gaan, maar zijn uitgenodigd voor cabaret. We gaan dus een dag later en blijven een week op de Veluwe!

 12. Leuk joh dat jullie een bestemming hebben gevonden! Zelf ben ik alleen een dagje in Luxemburg geweest, maar met name het Mullertal (klein Zwitserland) is me toen bijgebleven, echt een prachtig natuurgebied, heerlijk om te wandelen! Wij gaan dit jaar 2,5 week naar Zuid-Frankrijk…

 13. O ja, de trein in Luxemburg is vrij goedkoop (je kon geloof ik een gezinskaart kopen) en voor ons was dat heel handig om naar Luxemburg-stad te gaan.

 14. Nou, in Diekirch staat een oorlogsmuseum waar de Polletjes al 5 keer zijn geweest. En ik een halve keer, ik hield het er niet meer uit. Zíj vinden het de moeite waard…. haha.
  Mooi vond ik inderdaad de kastelen, we zijn er in twee geweest. Bij één van die kastelen was ook een gigantische kabelbaan waar ik niet in durfde.
  En de kopermijn is ook de moeite wel waard. Maar waar het ook alweer allemaal ligt? Wel in de omgeving van Diekirch.
  Luxemburg-stad is ook leuk. We zijn toen in het natuurhistorisch museum geweest en dat was ook sehr toll.

 15. Joepie, family T. gaat op vakantie! Oostenrijk ..niet doen hoor, volgende keer gewoon Zwitserland, ons huis staat iedere zomer 2 weken leeg. Luxemburg ken ik eerlijk gezegd alleen van de reis (wij rijden meestal via Frankrijk, Luxemburg, België naar Nederland). Ik hoop dat Mr T het ook leuk gaat vinden….écht naar het buitenland! :)

 16. Jaah, gaaf! Luxemburg is super, hopelijk hebben jullie tijd om te wandelen in Mullertal, daar is het heel mooi.

  En verder moet ik lachen. Omdat wij helemaal niet op jullie lijken. :-)

 17. Als puber was ik ook ooit met mijn ouders in Luxemburg. Ik kan me alleen Vianden herinneren. Zo heet het toch? Dat kasteel…
  En verder. De plannen? Ha! Terschelling. Again. Dit jaar met goed weer. Is het plan!!

 18. LEUK!! Topbestemming Ben er jaren geweest. Aanraders: kasteel Vianden, zwemmen in een riviertje (het liefst het campingriviertje), stad Luxembourg, wandelen in klein Zwitserland

 19. Luxemburg is zo mooi. Wij zijn er vorig jaar een weekend geweest en dat was eigenlijk te kort. Het plaatsje La Rochelle is erg mooi. En de kastelen zijn zeker een bezoekje waard. Wij zijn naar Vianden geweest. Een leuk, groot kasteel waar ook wat films zijn opgenomen. Veel plezier daar!!

 20. Ken Luxemburg eigenlijk alleen als doorreisland. Maar idd prachtige natuur.
  Wij gaan, zoals je gelezen hebt op mijn blog, naar Indonesie. Voor ons ook heel spannend want tot nu toe bleven we voornamelijk in Europa en dan meestal nog op één plek, of hooguit twee.
  Nu gaan we vijf weken trekken in een totaal onbekend gebied. Kijken hoe het met ons aanpassingsvermogen en flexibiliteit zit:-)
  Janny

 21. Dat klinkt als een echte serieuze vakantie! Leuk. Veel plezier alvast!

  Wij zij. Ongeveer zoals mr. T de laatste tijd, dus zeker geen plannen nog…

 22. Luxemburg is mooi en zo buitenlands anders dat Nederland ver weg lijkt. Zelf hebben we geen budget en dus ook geen plannen voor een zomervakantie. Ik denk dat we onze museumjaarkaart flink gaan gebruiken :-).

 23. in Luxemburg zijn we nog nooit geweest, Oostenrijk waren we vorig jaar, dat was een prachtig land!
  Wij gaan voor een weekje Duitsland (steenenhoeve.nl) en een weekend Maastricht in Juni/Juli.
  Ook heel leuk dus ;)

 24. Leuk! Toch naar het buitenland, maar in de buurt genoeg van huis om eventueel vrij snel terug te zijn.
  Ik kan me herinneren dat ik er ooit wel ben geweest, maar waar en wanneer…?

  Komende zomer hopen wij naar Zwitserland & Nederland te gaan. Zeer waarschijnlijk vliegen op Parijs, dus ook nog een paar daagje Parijs meepikken :)

 25. Vakantie…… zucht….. dat wordt voor mij een weekje ergens vluchten terwijl hier de volgende verbouwing van start gaat……

  Mmh… maar vluchten naar Luxemburg klinkt als een fantastisch idee!

 26. Super zeg, Luxemburg staat ook op mijn lijstje!
  We hebben nog geen plannen, ligt aan mijn gezondheid en alle dingen erom heen…diepe zucht!

 27. wij hopen naar noorwegen te gaan, 2 appartementen op prachtige plekjes geboekt; ik kijk er enorm naar uit! We zijn echte bergen-en natuur liefhebbers en gaan meestal of naar zwitserland of naar noorwegen, noorwegen is echt zó mooi. kamperen is niks voor ons, dus ik zoek altijd huisjes of appartementen. Lekker wandelen en veel fotograferen, ook dan :-) Luxemburg ben ik 1 x geweest en dat is ongeveer 25 jaar geleden dus ik kan je geen tips geven, maar alvast veel plezier!!

 28. Wij hebben geen plannen, maar Luxemburg is helemaal top. Wij zijn er vaak geweest, met en zonder kinderen. Prachtige natuur.

 29. Wat leuk dat jullie naar Luxemburg gaan! Mijn oom & tante gaan daar ook al enkele jaren naar toe in de zomervakantie. Gezellig op zo’n camping, ook leuk voor de meisjes want dan vinden ze vast snel vrienden :D
  Zelf ga ik dit jaar (weer) naar Kroatië toe, samen met m’n ouders, zus, zwager en Jessy & Dennis. Heerlijk!

  Een fijne dag
  liefs Insoon

 30. Nog geen plannen voor dit jaar. Alles valt en staat met hoe het gaat met het werk van Vlam. Of we überhaupt wel geld hebben :S

  Luxemburg klinkt tof! Heerlijk om zo te kunnen plannen en verheugen en stes bezoeken enzo (Mr T is gek dat ie dat niet leuk vindt ;))

Reacties zijn gesloten.