Vriendendag

Vandaag is het weer zo ver: vriendendag. Eigenlijk zouden we op 17 september deze vriendendag al gehad hebben. Toen echter moest ie, vanwege een aantal afmeldingen op het allerlaatste moment, afgeblazen worden (en dat voor het eerst in ruim 20 jaar).

Samen met een ander stel hadden wij de vriendendag van september in elkaar gezet. We hielden het simpel: we zetten een fotowandeltocht in elkaar met opdrachten en regelden een ‘afgekocht’ avondprogramma. Dit programma kon dus feitelijk 1 op 1 overgezet worden naar de editie van maart 2012. Er is nu dus wel een extra handicap. De fotowandeltocht werd gemaakt in de zomer. Nu zijn de bomen kaal en dat zou zo maar een extra moeilijkheidsgraad kunnen betekenen. ;-)

Ach, het maakt niet zo veel uit wat je doet is onze ervaring. Het samenzijn en samen bijpraten dáár draait die hele vriendendag om. Want door alle drukte zien we elkaar minder en minder.

Toen we járen geleden met de vriendag begonnen deden we dat voor ƒ 100,00 per persoon. Het is een echte sport om er voor te zorgen dat we niet boven de € 45,00 per persoon komen. Dat is ook dit jaar weer gelukt. Kijk, die fotowandeltocht kost natuurlijk amper iets. We drinken koffie/thee met iets lekkers en na afloop een biertje, wijntje of wat fris. De pizza-workshop die we ‘s avonds gaan doen kost € 40,00 per persoon. Wat  hebben we daar dan voor? Vier uur lang onbeperkt zelf pizza’s versieren/beleggen en opeten en onbeperkt drinken (bier, fris en wijn) en een ijsje toe. Nou, een prima prijs lijkt mij. Zeker gezien de hoeveelheden bier die de heren uit ons gezelschap nog steeds achterover kunnen gieten.

Het gaat vast en zeker weer een leuke dag worden.

18 gedachten over “Vriendendag

 1. Ik wens jullie heel veel (bijklets)plezier. :-)
  Vorig jaar september was ik met mijn paardrijlesgroep een weekend in de Ardennen om daar buitenritten te maken.

 2. Vriendendag> Dat is fijn!
  Wij hebben de laatste zaterdag van september ook altijd een vriendendag. Heel dierbaar!

 3. Leuk! Heel veel plezier gewenst!
  Wij gaan zondag weer een vriendenuitstapje maken.
  Lees je t.z.t. over op mijn blog.
  Janny

 4. Wat super leuk dat jullie dat doen! Ik herken het wel, steeds minder tijd, iedereen druk en maar plannen om af te spreken. Jammer is dat! Heel veel plezier!

 5. Tsja, het wordt steeds moeilijker om voor die prijs weg te komen lijkt me. Inmiddels is het guldenteken door het euroteken vervangen. En zelfs met de gulden zou het door de inflatie al steeds moeilijker worden. Leuk initiatief zo’n dag.

 6. Leuke traditie! Toevallig heb ik vandaag en morgen een moeder en zussenweekend. Ik heb er zin in!
  Veel plezier vandaag!

 7. Oh, leuk! Vandaag is hier hier ook vriendendag..! :-) Ik kan er alleen zo’n beetje als enige niet bij zijn, omdat ik een bruiloft heb, jammer! Maar goed, om eentje kun je niet een hele dag (avond) afblazen.Veel plezier!

 8. Wat leuk!
  Veel plezier vandaag en die pizza workshop lijkt me enig: nog nooit van gehoord. Volgens mij gaat er flink wat bier stromen…

Reacties zijn gesloten.