Zwart huis

Laatst schreef ik een logje over ‘De Talisman‘ een werkelijk fantastisch boek van Stephen King en Peter Straub. Claudia, van wie ik in december zomaar 6 boeken kreeg, heeft mij al menig spannend uurtje bezorgd. Waarvoor dank!

Bij die zes boeken zat ook ‘Zwart Huis‘, het vervolg op De Talisman.

Op de achterflap:

Twintig jaar geleden reisde de jonge Jack Sawyer naar een andere wereld om zijn moeder te redden van een voortijdige dood. Inmiddels heeft Jack een punt gezet achter zijn baan bij de afdeling moordzaken van de LAPD en woont hij in Wisconsin. Hij heeft zijn jeugdige avontuur verdrongen.

Als de streek wordt opgeschrikt door een serie gruwelijke moorden vraagt de plaatselijke commissaris zijn vriend Jack om hulp bij het onderzoek. Vanwege de gelijkenis met de dagen van de legendarische Albert Fisch -die tientallen jaren eerder actief was- wordt de killer aangeduid als de ‘Fisherman’.

Maar is dit het werk van een gestoord indidivu of is het dorp in de greep van een mysterieuze en kwaadaardige macht? Wat veroorzaakt Jacks onverklaarbare hallucinaties -als dat is wat het zijn- van roodborstjes en rode veren? Het is alsof iemand hem iets wil vertellen …

Ik moet eerlijk zijn, de eerste -pak ‘m beet- 150 bladzijdes heb ik vrij regelmatig gedacht: wat jammer, wat jammer, wat jammer dat dit vervolg zo veel minder mooi is. Maar hé, je mag een gegeven boek nu eenmaal niet zomaar wegleggen, dus ik heb doorgezet. En wow, ben ik even blij dat ik dat gedaan heb want … wat wordt dit boek gaandeweg toch steeds mooier, spannender, indrukwekkender. Op een gegeven moment grijpt dit boek je echt bij je lurven en wil je niets anders meer dan lezen, lezen tot het einde. En dan … als je het uit hebt, dan báál je, want pffft, jammer!

Al met al kan ik dus echt wel zeggen dat ook dit boek buitengewoon de moeite waard is.

9 gedachten over “Zwart huis

 1. snert….. ik blijf steken in mijn boek, waar ik nu mee bezig ben, t kan me nog(hoop dat t dus nog komt) niet echt erg boeien en dan ben ik snel afgeleid :-)

 2. Sow, dat jij 150 bladzijden kunt lezen als je er geen lor aan vindt…Mijn tax ligt toch wel 100 bladzijden lager. Maar jouw doorzetten werd beloond en daar gaat ‘t om. Ik ga ‘m meteen noteren. Bedankt!

 3. Ik lees bijna niet meer sinds ik kinderen heb, maar ik ben een gigantische Stephen King fan. Ik heb zijn eerste 30/40 boeken in de kast staan en aan gort gelezen.

  Als ik je een boek mag aanraden: the shawshank redemption….dat boek en de verfilming zijn mijn ultimate favorites!

  • Ken ik allebei. Prachtige film. Prachtig boek. Zondag krijg ik voor mijn verjaardag waarschijnlijk (want dat heb ik manlief ingefluisterd) 22-11-1963. Ben erg benieuwd.

 4. Horror is niet ‘mijn piece of cake’ Ik vind het gewoon niet prettig. Ik word er onrustig van.Het boek van King ,dat Chantal noemt, trekt me dan weer wel….

 5. Misschien een goed idee voor andries. ik lees zo weinig boeken (nu). Mijn tijd gebruik ik voor ander lees en doe -werk.
  En nu heerlijk logjes lezen, verwarming langs mijn benen, naast het grote raam, alsof ik buiten in het bos zit: Zie vogels, konijnen, en een pot thee naast me……………………………………………..

Reacties zijn gesloten.