Geen widgets gevonden in de zijbalk

Goed, afgelopen zaterdag. Eigenlijk dacht ik, ik ga er niet wéér een logje aan wijden. Want ik schreef er al zoveel enthousiaste stukjes over die vriendendagen dat gaat wellicht ook vervelen. Maar heus, het was wederom zo geslaagd: heel gezellig en heel veel pret gehad. En niet alleen dat, er is ook steeds meer ruimte voor serieuze gesprekken. Ha, wijsheid komt bij sommigen echt met de jaren. 😉

Wat we deden? Niet iets heel spectaculairs, we wandelden een fotowandeltocht. Met extra handicap, want deze was immers in de zomer van 2011 al uitgezet.

De foto’s wijzen in de richting waarin gewandeld moest worden. We hadden er een aantal geweldige (foto-)opdrachten bij gedaan. Tenminste, dat vonden wij zelf. Aan de ene kant waren er foto’s van dingen die we tijdens de wandeling tegenkwamen en die uiteraard herkend en gevonden moesten worden. Aan de andere kant hadden we opdrachten verzonnen van foto’s die gemaakt moesten worden (handig, al die mobieltjes waarmee je foto’s kunt maken). Zo moest men onder andere foto’s maken van een verliefd stelletje, een vogelnestje, een gebakken ei, een rollator, een plankingfoto (dat was in augustus nog heel erg in, nu veel minder geloof ik?), een artikel van de Hema en een kampioen van Nederland. Natuurlijk werd een foto van een internetfoto niet goedgekeurd. En natuurlijk werden foto’s van het gezochte woord in het zand geschreven niet goedgekeurd. Oh wat zijn er geweldige foto’s aangeleverd. Er werd zelfs aangebeld om aan een rollator en een heuse kampioen van Nederland te komen. Wij als jury hebben dikke pret gehad met het beoordelen van de foto’s. Voor de liefhebbers waren er ook nog een paar breinbrekers.

De tocht werd in twee groepen gelopen en gelukkig is het de hele tijd droog gebleven. We hebben dikke pret gehad en we zijn allemaal nog net zo fanatiek als toen we nog jong en wild waren. Gewonnen moet er worden!

De avond brachten wij door in een prachtige hoeve waar we een heuse pizza-workshop deden. De locatie is prachtig, een geweldig mooi sfeervol gebouw, zowel van binnen als van buiten. Er hangt een heerlijk gemoedelijk sfeertje met van die mooie rood-wit geblokte gordijntjes en zo. Wij rolden er deeg, belegden onze pizza’s, lieten die in de houtgestookte (buiten)oven bakken en peuzelden de resultaten daarna lekker op. Biertje erbij, wijntje erbij. Fijn bijpraten met iedereen. Wie doet je wat? Na de workshop besloten we dat het nog niet genoeg was en met een aantal hebben we toen nog nagekletst bij ons thuis. Het werd vrij laat moet ik bekennen.

Er zijn wilde plannen voor maar liefs twee vriendendagen in de zomer. Eentje in augustus met daarbij alle kinders (is ook wel leuk om elkanders kinderen te zien, want -eerlijk is eerlijk- dat komt niet heel vaak voor, zeker niet van sommige vrienden die niet meer ons dorp wonen) en dan de ‘gewone’ vriendendag zonder kinderen in september. Goh, we hebben het er maar druk mee.

Door Mrs. T

21 gedachten over “Afgelopen zaterdag”
 1. Dat is wel heel leuk tijd doorbrengen met vrienden. Iedere keer iets anders bedenken! Jullie weten ook wat genieten is! Ga ermee door!

 2. Goed te lezen dat jullie er veel tijd in hebben gestoken. En wat een geluk dat het weer mee zat. Heb ik niet voor niets geduimd 🙂 En volgend jaar twee keer? Toe maar.
  Nee hoor, groot gelijk! Dat maakt het leven nou net de moeite waard.

 3. Wat leuk zeg! Ook leuk dat jullie allemaal varianten op de vriendendag bedenken. Zomervriendendag, vriendendag mét kinderen, haha, zo kunnen jullie nog wel even vooruit. Maar ik lees er graag over, dus laat de stukjes maar komen!

 4. Dit klinkt absoluut fantastisch .. en wat leuk om het ook eens met kinderen te doen.

  Wel een heel georganiseer, volgens mij, maar als iedereen zo geniet meer dan de moeite waard.

  gr. Elise

 5. Leuk!
  Zeker in ere houden, hoor. Wij hebben al zo’n 35 jaar een vriendengroep waar we dit soort dingen mee doen. Is me heel dierbaar.
  Janny

 6. Al met al een geweldige dag dus!!? Zou het iets zijn voor een Utrecht 5.0 gebeuren?? Als lustrumviering?? 😉 Ooit…

 7. Klinkt erg gezellig!
  Wij hebben altijd een drama wat we doen met de familiedag, want: leeftijd van 1 tot 67 jaar. En da’s lastig!
  En de een kan niet ver lopen, de ander wil dit niet en de volgende vind dat niet leuk dus… gedoe!
  En pizza – workshop. nog nooit van gehoord, maar klinkt goed. Daar ga ik ook eens naar kijken. Niet dat ik mijn familie daar een plezier mee doe, want de helft lust dat weer niet. *zucht*

 8. Het verveelt niet hoor…ik vind het juist zooo leuk om te lezen iedere keer! Wat hebben jullie weer een leuke dag (en nacht?!) gehad!

Reacties zijn gesloten.