Spring is in the air (Why should I?)

Oh jongens wat is toch lekker buiten! Gisteren heb ik gewoon in korte broek en hemdje in de tuin gewerkt. Dat was hard nodig, dat in de tuin werken, want eerlijk is eerlijk, we hebben er de afgelopen maanden weinig aan gedaan. We hebben de tuin zelfs niet eens winterklaar gemaakt moet ik bekennen.

Ik ben bang dat een aantal planten de strenge vorstperiode niet overleefd hebben, maar dat zien we binnenkort wel. De roos die ik twee jaar geleden voor mijn verjaardag kreeg heeft de mooie naam ‘Wedding Day‘ en die heb ik flink gesnoeid. Man, wat heeft dat ding gemene doornen. Ik voel het nu nog met het typen. :-( Een huwelijk gaat natuurlijk niet altijd over rozen, maar om een plant met zulke scherpe doornen dan deze naam te geven, dat is op z’n minst apart te noemen.

Terwijl ik me dus lekker bezig hield met de tuin was Kleine Zus met een vriendinnetje aan het spelen. Het is zo grappig om hun spel te volgen, ze hebben ook echt niet in de gaten dat mama meeluistert zo gaan ze op in de rollenspelen die ze opvoeren. Er wordt verkleed, vadertje en moedertje gespeeld en er is ook nog een heuse prins. Maar die wordt vrij streng aangepakt door de meisjes. Hij mag niet lang opblijven!

Grote Zus zit ook in de tuin. Ze moet als huiswerkopdracht een wapenschild maken. Ze schildert, tekent, knipt en plakt en maakt een prachtig schild. Ik vraag me telkens opnieuw weer af van wie ze haar creativiteit toch geërfd heeft. Zeker niet van mij, dat is een ding wat zeker is.

Mr. T. scoort vandaag punten als hij de picknicktafel weer op z’n plek zet zodat we daar vanmiddag lekker kunnen zitten als vriendin A komt kletsen. Ik verheug me op heel veel fijne eet- en kletsmomentjes aan die tafel!

Heerlijk, die lente! Dat er maar veel van dit soort mooie dagen mogen volgen.

14 gedachten over “Spring is in the air (Why should I?)

 1. Heerlijk he dat mooie weer!! Al heb ik dat de afgelopen 2 dagen gecombineerd met een ‘winters-uitje’ (2 dagen schaatsen kijken in Thialf)….toch heb ook ik genoten van dat lekkere zonnetje (tijdens de 3, nu wel heel plezierige, uren wachten in de rij!)

 2. O heerlijk toch?! Hier ook veel buiten spelende kindertjes, en ik in de tuin aan het werk inderdaad. Lekker, én hard nodig. Veel dode bladeren en helaas ook wat (best veel) slachtoffers van de vorst!

 3. Inderdaad, het weer is heerlijk. Ik ben nu flink aan het nadenken over wat ik met onze tuin wil. De achtertuin ligt helemaal in de schaduw en is klein dus daar doe ik niet te veel moeite voor. Maar we hebben een erg zonnige voortuin en die kan wel wat aandacht gebruiken.

  Geniet van jullie picknicktafel!

 4. hihi je zou dr bijna een leuk verhaal achter kunnen verzinnen waarom de kweker van die roos hem dan toch wedding day heeft genoemd :-)
  (i know-k heb ene te rijke fantasie…. maar k voel wel een evrhaaltje opborrelen )

 5. Ik heb wat doorgeklikt op de linkjes en wat een heerlijke tuin hebben jullie! Ik ben er ook druk mee. Met dit weer gaat dat lekker snel, het is al bijna weer spic en span! Heerlijk toch!

 6. Ja, heel fijn dat weer! Hee, maar je bent zeer creatief met schrijven, dus volgens mij valt de appel niet heel veel van de boom ;-) Een fijn weekend voor jullie!

 7. Heerlijk hé dat weer! We hebben al een mooie fietstocht gemaakt en elke dag zie je de natuur groener worden.Dit is echt het seizoen waar je elk jaar weer naar uit kijkt.

 8. Hier wordt ook zwaar genoten. Maar au wat doen die wondjes van die dorens venijnig zeer, hè? Mij hebben ze ook flink te pakken gehad.

 9. Fijn he? Om de overgang van de seizoenen zo duidelijk mee te krijgen. Iedereen lijkt vrolijker, aardiger en socialer.
  Geniet er van, 2 dagen weekend!

Reacties zijn gesloten.