Proost

Gisteren hoorde ik op het journaal dat wij West Europeanen 12,4 liter pure alcohol per jaar drinken. Dat komt neer op bijna drie drankjes per dag. Wát voor drankjes dat zijn, dat weet ik dan weer niet. Maar ik weet wel dat ik bij lange na dat aantal niet haal.

Ik drink vrij regelmatig, gemiddeld zo’n drie dagen per week, één wijntje per dag. Dat is bijna altijd zoete rode Spaanse. Of in de zomer af en toe een droge of zoete witte (ha, en deze week ook trouwens, restantje van m’n feestje). Er zijn ook dagen dat ik meer wijn drink. Maar dat zijn de feestjes, partijtjes en borreltjes en dan houd ik het altijd bij maximaal 4 (en dan drink ik er ook nog altijd water bij). Want anders word ik toch wel enigszins zat en voel ik me beroerd worden en dát kan nooit de bedoeling zijn van een feestje, partijtje of borreltje.

Op maandagavond drink ik, tijdens mijn kaartavondje, af en toe twee flesjes oud bruin. Die moet van Heineken zijn, want anders vind ik ‘m niet te pruimen. En dat drinken doe ik dan recht uit de fles want dat is nog lekkerderder en ook best stoer! Ha, waarom twee? Nou, omdat Mr. T. en de andere mannelijke kaarter van het gezelschap ook allebei twee flesjes bier pakken en ik kan ze best bijhouden met drinken hoor. ;-)

Heel af en toe verwen ik mezelf met Sheridan’s. Wow, wat is dat lekker. Maar die verwennerij beperkt zich tot zo’n drie flessen per jaar.

Dus, dat is mijn alcoholconsumptie wel zo’n beetje. Ik geloof dat ik daar dus die 12,4 pure alcohol niet mee haal. Gelukkig.

Hoe zit het met jouw alcoholinname en wat vind je het aller-, aller-, allerlekkerst?

26 gedachten over “Proost

 1. btw: als je aan ‘t oud bruin uit ‘t flesje zit, moet je ‘r ook sigaren of sjag bij roken, hé Mrs.T ;-)

 2. Ik drink ‘t liefst droge witte wijn. En daar dronk ik tot voor kort ook wel ‘n paar glazen per week van (soms drinkt ‘t weg als limonade, daar moet je wel mee oppassen ;-)) Daarnaast ben ik sinds afgelopen zomer overigens ook hélemaal weg van cognac. Zálig! Ik had ‘n paar flesjes voor m’n verjaardag gekregen, tja, die zijn wél al op *bloos* ;-) Maargoed, ik heb laatst voor ‘t eerst in m’n leven besloten dat ‘r nu toch écht ‘n paar kilo’s af moeten dus tja, mijn wijninname is nu ook gereduceerd tot ehm… ff denken gisteren hadden we ‘n verjaardag, toen had ik wel ‘n paar wijntjes op… maar de week daarvoor… 1tje geloof ik ;-)

 3. Gemiddeld 3 glazen per dag… Daar zit ik denk ik net even wat onder met mijn (vooral) bier consumptie

 4. Uit de fles oud-bruin drinken, hahaha, nou ja als je aan het kaarten bent met de kerels mag het wel.
  Zelf drink ik eigenlijk bijna nooit iets met alcohol. Maar een lekkere, liefst zoete, champagne sla ik niet af, heerlijk! En nog niet zolang geleden heb ik hier op GC de chocoladelikeur geprobeerd… die is zooooooo lekker! O ja, en de Italiaanse hazelnotenlikeur is ook erg lekker, Frangelico heet dat.
  Maar er gaan weken voorbij dat ik ook niet één piepklein glaasje drink hoor…

 5. Bij jou een schrijffout ontdekken is een niet veel voorkomend iets : ) maar hij staat er ( Want anders wordt ik )( na dan drink ik er water bij ) gauw die T weghalen hoor Mrs T.

  Ik drink sowieso bijna nooit alcohol. Op feestjes thuis heel, echt heel af en toe en dan alleen als het warm is een wit Caneitje maar meestal moet ik nog wel een zoon of een vriend naar huis rijden .. dus dan geen drank voor Die Mama.
  Toen ik bevallen was heb ik wel iets van bier gedronken, weet niet meer wat .. ze hadden mij wijs gemaakt dat dat goed was voor het op gang brengen van de melkproductie :)

  Groetjes Elise

 6. Ik drink aan het einde van de dag met genoegen 1 of 2 borreltjes. Met feestjes en partijen vaak iets meer :-)

 7. Ik drink eigenlijk niet zoveel af en toe een wijntje of een rose.

  (Ik heb hier nog een fles Sheridan, al 2 a 3 jaar opzo, zal het nog goed zijn…..)

 8. Ik drink graag rosé of witte wijn of Bailey´s of Bacardi cola. En hoevaak? Soms ieder weekend, soms maanden niet. Zat word ik nooit, aangeschoten zelden (en als ik het wel wordt is het meestal na 1 glas wijn als ik bij mijn schoonfamilie zit, geen idee wat ze erin doen).

 9. Ik drink niet! Niet handig i.v.m. prikkelbare darm, medicijnen en daarnaast vind ik het ook nog eens niet lekker haha

 10. Tegenwoordig twee glazen rode wijn op een feestje, uit eten of gewoon voor de tv op een suffe zondag. Of een biertje op een terras in de zon. Als het gemiddeld een of twee keer per maand is is het veel. Vroeger meer (vaker en meer, maar hé, zonder kinderen, veel uitgaan/tennissen, studeren…)

  Maar wat de Jeugd Van Tegenwoordig drinkt, daar schrik ik dan wel weer van als ik dat hoor… en houd mijn hart vast hoe dat met mijn opgroeiende schatjes gaat?!

 11. Nou, daar kan ik kort over zijn: ik drink helemaal geen alcohol ;) Ik vind het gewoon niet lekker…

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 12. Hoeveel pure alcohol drink ik per jaar. Nou ik denk dat ik nog geen half glas haal. Ik drink een enkele keer een glas zoete witte wijn en dat is het wel zo’n beetje. Aan meer heb ik eigenlijk geen behoefte dus ik heb ook niet het idee van: ik mis iets.

  Als je nu vroeg hoeveel thee ik per jaar drink… dan zou ik even de rekenmachine erbij moeten halen.

 13. *schrik* uit de fles? Hoe on-vrouwelijk! ;-)
  Ik vind dat ook het allerlekkerst. Maar ik drink graag dropshot. Dat is pas echt fout. Maar dan echt fout. Kan me niks schelen overigens.
  Ik drink niet vaak. Twee keer in de week een borreltje ofzo.

 14. Ik drink 1 alcohol, kan er niet tegen omdat ik een enzyme mis: ALDH. Ik vind Baileys heel lekker ruiken:) maar drinken .. nee dus.

 15. Ik drink eigenlijk al jaren niet meer, en nu slik ik medicijnen waar het beter is niet bij te drinken.
  Maar…nu kwam er in een boodschappenpakket een flesje rose-bier mee en ik moet zeggen, na een slokje was ik erg gecharmeerd van het drankje.
  Ben al helemaal geen bierdrinkster maar ik vind dit toch wel erg lekker.

 16. Ik drink nagenoeg geen alcohol!
  Nu al helemaal niet, maar voor de zwangerschap. Alleen in zéér uitzonderlijke gevallen één roseetje of proseccootje!
  En dan alleen onder de ideale omstandigheden. (mooi weer, goed gezelschap…)
  Gijs drinkt al helemaal niet, nooit, niks.
  Dus wie onze drie drankjes per dag drinkt….

 17. Ik drink eigenlijk alleen maar wijn, heel soms een whiskey na het eten.

  En hoeveel? Poeh. Maan-dins- en woensdag geen druppel. Donderdag of ook niks of een glas of 2-3. Vrijdagen en zaterdagen zeker een fles (5-6 glazen) en zondag soms niks, soms samen nog een flesje.

  Hoeveel is dat? 10 tot maximaal 16 glazen per week.

  Ik ben nooit aangeschoten of vervelend of ziek van drank en ik zou best elke dag een glas of 2 wijn willen/kunnen drinken, maar ik doe het niet. Gezondheidstechnisch is het niet goed nl.

 18. Drink vrij weinig tegenwoordig. In mijn studententijd dronk ik meer, maar de mate van toen lukt me niet meer. Is ook niet nodig overigens.
  Drink graag rode wijn, soms een biertje, cocktail. Ach, van alles wel ;)

Reacties zijn gesloten.