Vans + (foto-)update

Ik houd helemaal niet van rages. Helemaal niet. Ik zal er vroeger als puber best gevoelig voor geweest zijn als in: gave kleding willen hebben. Maar ik heb nooit bij een groepje gehoord waar het kleding betrof. Niet willen horen ook niet. Heel trots ben ik ooit geweest op mijn BB-jasje, gekocht bij de dump en mijn zwart met witte ‘Turkse tot’. (Ik weet best dat het not done is om die shawl zo te noemen, maar zó noemden we die destijds nu eenmaal). En met die kleding vormde ik samen met vriendin E wel mijn eigen groepje.

Enfin, waar wil ik naar toe met deze ietwat vreemde inleiding? Nou, naar het feit dat Grote Zus totally and completely in love is with Vans. En dat alle meisjes die ze kent ook dat soort schoenen heeft, heeft daar toevallig helemaal niets mee te maken. ;-)

Nou moet ik zeggen: de Vans om dit plaatje en de Vans in de link zijn eigenlijk best heel toffe schoenen. Maar heus: alle Vans die ik tot nu toe aan meisjesvoeten gezien heb, konden zo mee doen aan de ‘de-meest-lelijke-Vans-die-er-maar-zijn-competitie’. Echt waar, en dan zou het nog verdraaide moeilijk zijn om er een winnaar uit te halen. Ik vind het wel knap hoor, van zo’n merk, verschrikkelijk lelijke schoenen maken en ze dan ook nog verkopen voor een verschrikkelijk belachelijke prijs.

Maar goed: het is een rage die Vans en Grote Zus wil zo, zo, zo, zo, zo, zo graag zulke schoenen. Zó graag. En, ook al houd ik er niet van, van meelopen met de massa, het gaat toch gebeuren vandaag. Ik neem Grote Zus vanochtend mee naar de winkel en we gaan Vans kopen. Voor haar, omdat ze ze zo, zo, zo, zo, zo, zo, zo, zo graag wil. En ik ga mee uitkiezen. En als ik ze lelijk vindt, dan worden ze niet gekocht. No way. Maar wellicht komt ze op de zwarte hierboven uit en dan kan ik er best mee leven.

Wat ook wel een beetje meetelt is het feit dat ik onlangs een boel kleren kocht ergens. En dat ik van die winkel (google maar even op Van Tilburg en Nistelrode: je komt dan bij een waar shoppingwalhalla terecht) een mooie waardecheque ontving. Dus daar worden die Vans ineens een stuk aantrekkelijker door.

En weet je wat ik nu echt, echt, echt het allerleukste hieraan vindt? Dat Grote Zus dus helemaal van niets weet. Ik laad haar in de auto en we gaan even boodschappen doen. Ze zal dan vrij snel haar vermoedens hebben, maar dat ze echt, echt, echt Vans gaat krijgen, dát weet ze dan nog steeds niet helemaal zeker. En van die blije verwachting van haar, daar ga ik enorm van genieten. Het is zo’n heerlijk kind! Met Vans straks. Ook nog.

Update

Oh, ik moet wel de liefste moeder van de hele wereld zijn (althans vandaag), want ze heeft ze gewoon. ZE HEEFT ZE!!! Kijk maar.

Dat kopen lukte trouwens niet in de beoogde winkel en tja, ik had daar nu eenmaal een waardebon van, dus ik kocht voor mezelf maar even een leuke wikkeltop (die trouwens erg ingewikkeld is -het heet natuurlijk ook niet voor niets wikkeltop- want ook aan de achterkant zit een flap).

28 gedachten over “Vans + (foto-)update

 1. Mijn zoon had nieuwe schoenen nodig voor de lente/zomer en we konden niet slagen. Geen schoen die goed paste (hij heeft echt brede, grote voeten), totdat we toevallig een paar VANS tegen het lijf liepen, die zo lekker zaten. En omdat ik in de betreffende winkel vasteklanten korting kreeg paste de prijs helemaal in het budget.
  Zoonlief was zo blij, hij had dat echt niet verwacht.

 2. vans, ka wilde die ook altijd hebben,van die lompe dingen…… ik vond ze vreslijk, maar ja, wie ben ik??
  deze zijn veel mooier natuurlijk

 3. Tja, Vans… mijn broer had vroeger van die hoge… die waren wel heul hip hoor, in de jaren 80! ;-) mwah, vind deze van oudste niet heel bijzonder maar ook weer niet zo lelijk als jij ze omschrijft ;-) Ik ken ze véél “lillukker” ;-)
  BTW: Die “Turkse Tot” noemde wij ‘n Arrafat sjaal… oh en als ik ‘r op google, blijkt dat men m nog stééds zo noemt… ;-)

 4. Oh het zijn de zwarte geworden, leuk! Ach die kunnen tenslotte overal bij! Wat zal ze verrast zijn geweest, leuk hoor!

 5. Oh super dat je ze gekocht hebt want voor haar is het zo belangrijk om erbij te horen. En zij moet erop lopen en ze mooi vinden, toch ?

  gr. Elise

 6. Haha, ja nou herinner ik het me, ‘Turkse tot’. Ik heb tot mijn 16e in Brabant gewoond, daar noemden we ze ook zo. Geweldig! Wie had er geen!?!

 7. Nou dat is gelukt dus! iedereen blij.
  Wel grappig trouwens want zulk soort schoenen zijn geregeld in de mode.En nu dus weer en laat het nou net die soort schoenen zijn die ik graag draag op de boot.Nu is het merk Vans,maar ik heb ze nog van Swiss kun je nagaan.
  Als je lang genoeg wacht komt alles weer in de mode,tja ook zo’n ingewikkelde wikkeltop.
  Fijne dag nog.

 8. Da’s een echte verrassing!! En jij blij dat het de zwarte geworden zijn???

  Gelukkig heb ik hier een jongetje thuis met weinig interesse in mode. Zolang het maar lekker zit, vindt hij bijna alles best. Maar aan de andere kant…. hij is pas 8… dus wat niet is, zal in de puberteit vast wel komen.

 9. Och, het plezier wat je kind heeft weegt toch op tegen de lelijkheid van de schoen (die ik overigens wel vind meevallen)?
  Tjee… waar ik mijn dochters allemaal niet in heb zien lopen! Als dat bij jou hetzelfde gaat, dan staat je nog wat te wachten:-)
  Fijn weekend
  Janny

 10. Alleen mijn middelste zoon zweert bij Vans. Hij draagt ze totdat ze helemaal versleten (en vies …) zijn. Helemaal trots is hij op een paar leren ‘custom made’ die hij in New York heeft gekocht. Ach, over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

 11. Ik vind Vans ook niet zo tof, maar iedereen is er gek op haha. Die zwarte zijn wel ok ;) Gelukkig is oudste er helemaal blij mee!

 12. Uitzondering: ik ben dwars…. Ik vind ze wel leuk :-] Prijs :te doen toch?
  Goede smaak heeft grote zus!
  Leuk zo’n verrassingsmams!

  Een paar jaar geleden was Allstars de rage. Die zijn er hier niet gekomen. Leuke top! Had ik kunnen kopen.:-]

 13. nooit van gehoord. Maar misschien dat het geen jongensstappers zijn? Geen idee. Wel weet ik dat de voeten van de jongens maar blijven doorgroeien…

 14. Missie volbracht. Alhoewel: niet in de beoogde winkel en omdat die bon natuurlijk toch op moest kocht ik voor mezelf maar een leuk tuniekje.
  En daarna kochten we dan dus eindelijk die Vans. Grote Zus is helemaal blij! (Al doen haar voeten nu wel pijn.)

 15. Oooh, jongste heeft hier sinds vorige week ook Vans. Ik vind ze zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ugly!

 16. Nog nooit van gehoord, maar ik zit hier ook in een uithoek… Wat leuk dat ze ze gaat krijgen! Wat zal ze blij zijn en wij ook als we een afterlogje met foto krijgen…..

 17. Met mij heeft oudste zus het er al over gehad hoe graag ze Vans zou willem hebben. “Maar mama vindt ze lelijk dus zal ik ze niet krijgen en ik wil ze zó graag”. Weet je dat ik bijna net zo blij ben als zij nu je zo,n mooie verrassing voor haar hebt. We komen nu meteen kijken en genieten van die blije snoet!

 18. Wat een lieve mama ben jij! Je kind verrassen is zo superleuk! En ik hoop voor jou dat ze een beetje redelijke kleur uitzoekt dan… ;-). Dat jij een superblije dochter weer mee naar huis neemt is wel zeker!

 19. Wat leuk voor grote zus. Een top idee om niets te zeggen. Ik vind juist die zwarte Vans niets maar die meerkleurige wel. Wellicht heb ik een lelijke smaak.

 20. Hier ook een Vans fan ;-)) maar ze is ook dol op all stars en die nemen vrienden voor ons vaak mee vanuit amerika,stukken goedkoper en veel aparter om te zien!

 21. Ik ben een absolute niet-trendgevoelige vrouw. Draag wat ik mooi vind, dat deed ik ook in mijn puberteit.

  Jill is -helaas- anders dan haar moeder en wil wel met alles meedoen, dat betekent dus skinny jeans en Adidas vestjes. Bleh :S

 22. Aahhh, winkelen bij Van Tilburg…. nostalgie ten top!! Communiekleren voor de kinderen, trouwpak voor ex, paaskleren voor de kinderen (ja, dat deden we nog in die tijd! Wahahaha) en nu dus de ultieme schoenen voor grote zus! :-)

 23. Wat ben je toch een lieve mama. Ik zie Grote Zus al glunderen. En bij deze dochter hoef je – volgens mij- niet bang te zijn dat ze een mee-lopertje wordt. Fijne dag!!!

Reacties zijn gesloten.