En u is?

Oh verdorie, helemaal vergeten! Vandaag zouden we zogenaamde ‘ontlurklogjes’ gaan plaatsen. Dat deed ik al eerder (klik en klik) maar dat was nog op mijn oude blog.

Sinds september ben ik op mijn eigen domein te vinden en destijds gaf ik aan een select aantal mensen mijn nieuwe domeinnaam door. Inmiddels echter zullen er ongetwijfeld al wat meer mensen zijn die hier komen. Al is het niet meer te vergelijken met de gloriedagen van weleer (zowel wat bezoekers betreft als reacties) en dat is best jammer natuurlijk.

Goed. Lurken komt neer op wel lezen maar zelden of nooit reageren. Misschien dat u daar vandaag verandering in kunt/wilt brengen? Ontlurken dus. Het doet geen pijn hoor. Echt niet. En voor uw gastvrouw is het best heel leuk.

Klik op het reactieveld en laat een keer een reactie achter. Wie u bent, hoe u hier terecht kwam, waar u graag over wilt lezen. Wat dan ook! DOEN!!!

29 gedachten over “En u is?

 1. Ik ben zo’n lurker en dat doe ik al een hele tijd, ook op je vorige blog. Vind het fijn om na een drukke werkdag wat blogs te lezen. Even niks hoeven zeggen (of schrijven), is voor mij de ultieme ontspanning op zo’n moment, vandaar de stilte. Sorry :)

 2. lk ben ook niet echt een lurker hè. Maar ik kan het reageren niet laten.

  Ik heb ook wel eens geprobeerd de lurkers een gezicht te geven. Maar de meesten willen niet. Wat je ook probeert. Jammer is dat. Want die contacten zijn toch leuk, ook al is het soms scherp (vind ik niet erg als het maar ergens over gaat). Maar als iemand echt niet wil reageren, kunnen we niet anders dan dat accepteren.

 3. hoi, ik ben wel een lurker. Heel soms reageer ik. Ik kwam op jouw blog terecht omdat jij, ook bij venijnige discussies, altijd zo mooi evenwichtig blijft reageren. Sindsdien skip ik een heel aantal blogs dat mij irriteert en lees ik bij de blogs die ik leuk vind (een stuk of 5 ellen, cisca, teunie, repel, janneke) gezellig mee. Ik lurk dus omdat ik het leuk vind om mee te lezen. Aangezien ik geen blogs lees die mij jeuk opleveren “krabbel” ik ook weinig, behalve dan soms om mijn enthousiasme te delen. Nou genoeg ontlurkt?

 4. Hallo, ik ben Yvonn. Ik ben geen lurker, maar ik kom hier gewoon veel te weinig.
  We spreken elkaar -godzijdank- vaak op twitter want dat doe ik werkelijk tusse alles door.
  Maar ik hoef niet te vertellen wie ik ben, dat weet jij volgens mij heel erg goed…

 5. Ik lurk! Veel, vaak en bijna overal….. bijna….. want eigenlijk nooit hier! :-) Behalve bij lijstjes en boekenreviews…. da’s gewoon niet mijn ding, zeg maar.

 6. Ik vind het woord lurker zo negatief eigenlijk. Ik ben zelf heel blij met mensen die bij mij komen lezen. Natuurlijk is het leuk als iemand een reactie geeft, maar het hoeft niet altijd. Ik vergelijk het wel eens met een tijdschrift; daar lezen (lurken?) duizenden mensen iedere week of iedere maand de artikelen die geschreven zijn. Je moet er toch niet aan denken dat zo’n tijdschrift helemaal volgepend wordt met reacties van al die lezers ;-)).

 7. Ik lees vaker dan ik reageer, hmm ben ik nou een lurker :-)
  Vaak is alles al gezegd en zie ik in mijn woorden geen toegevoegde waarde.
  Maar ik kom regelmatig even aan hoor !

 8. Ik ben geen echte lurker want heel af en toe reageer ik heus wel, dus bij deze weer een reactie.

 9. Net bij Mevrouw Williams gelezen wat een lurker is. De term zie ik steeds op Melody’s blog staan en ik dacht dat een Lurk een bewoner van de Efteling was. Tja…hoe ik daar nou op kwam…geen idéé! Maar goed, een lurker ben ik niet, want ik laat meestal een reactie achter. Alleen blogs die meer dan 50 of 60 reacties krijgen, sla ik over.

 10. Wie ik ben is wellicht makkelijker verteld dan wat ik doe…
  Ik ben Cat, ik heb destijds de eer gehad om je te mogen helpen met jouw log overzetten naar je eigen domeinnaam. Alhoewel dat helpen voor mijn gevoel eigenlijk niet meer was dan ‘n duwtje in de (juiste?) richting ;-) Je over de drempel duwen ;-)
  Ik weet niet meer hoelang ‘t inmiddels geleden is, dat ik hier (of eigenlijk bij je oude log) terecht kwam maar daarna eigenlijk nooit meer weggegaan. Kan érg genieten van jouw dagelijkse logjes.
  Ohja, maarreh, wie ben ik? Ik ben moeder van zoon Jonne van 5,5 en dochter Robin van 3. Wat doe ik? Hmmm… tja… ik ben druk met van álles maar ook veel met dé geschikte baan zoeken. Mijn doel is om tzt een baan te vinden waarin ik nét zoveel lol en voldoening zal vinden als Mrs. T. in die van haar.

  • Ohja maarreh, ‘n lurker ben ik dus niet écht te noemen want ik vind het, nét als Trees, véél te leuk om regelmatig te reageren.

 11. Leuk logje! Ik ben geen lurker bij jou, vind het veel te leuk om te reageren op je logjes. Zelf heb ik ook veel lurkers, weet van heel veel mensen dat ze komen lezen, krijg vaak leuke reacties maar om wat voor reden dan ook durven of willen ze reageren. Ach, ik vind het ook wel goed hoor, maak me er maar niet druk om…

 12. Jouw logjes `s morgens vroeg zijn altijd mijn eerste lecture tussen 4 en 5 uur tijdens mijn eerste theepauze:) Ontlurken hoeft niet :) ik ben blij dat ik jou mocht leren kennen en je blog maakt me ook vaak gewoon blij.

 13. Als men lurkt, dan lukrkt men maar. Het stoort mij niet. Soms lurk ik ook. Als ik bijvoorbeeld niet direct een reactie in het hoofd heb of geen behoefte heb aanreageren. ‘Onten’ moet een heleboel maar over ontlurken, maak ik me niet druk

 14. Hai, nou lurken doen we niet aan hoor :0
  Ik heb geeeeen idee hoe ik bij je terecht gekomen ben maar ik blijf !

  gr. Elise

 15. mijn bezoekersaantallen zijn ook minder zeg, facebook en twitter vangen ook veel reacties op merk ik, reactie-aantallen (zeg je dat zo?) zijn echt absurd laag tegenwoordig op keklog zelf.
  maar zo lang ik het nog leuk vind ^^

 16. Tja zo gaat dat in blogland,eigenlijk weet ik niet meer hoe ik bij jou terecht ben gekomen ooit denk met de WoW’s.(nog bij Marloes)Maar ik kom nog geregeld hoor,heb enkel soms gewoon niets te melden.

 17. Hallo, ik kom sinds een paar maanden op je blog. Ik vind het erg leuk, vooral de stukjes waarin je over je leerlingen schrijft. Ik wil wel reageren maar dat moet het ook een stukje zijn om op te kunnen reageren.

 18. Ik kom sinds kort bij je lezen, via Minoesjka ben ik bij jou terecht gekomen. Ik reageer niet altijd, want ik vind dat een reactie voor mij zin moet hebben. Maar ik kom graag bij je.

 19. Geen ontlurker hier, want mij ‘ken’ je al. Ik geloof dat ik lurkte bij je oude blog en hier ben gaan ontlurken. Weet niet meer exact hoe ik hier ben gekomen, ik denk ‘via via’.

 20. Ik lees je vrijwel altijd en probeer ook regelmatig commentaar te plaatsen. Soms ben ik zelf druk en schiet het er bij in. Soms heb ik gewoon niks te zeggen over een bepaald onderwerp.
  Maar ook ik ben blij met je blog. Ik weet niet meer hoe ik daarop ben beland, waarschijnlijk via een ander blog.
  Janny

 21. Ik lees je stukjes altijd met veel plezier en reageer zo af en toe. Ik las ook al mee op je oude blog en ben blij dat je niet gestopt bent met schrijven! Hoe ik ooit op je oude blog terecht ben gekomen weet ik echt niet meer, waarschijnlijk via via en vervolgens blijven plakken. Hoe dan ook: dank je wel voor je leuke, interessante, uitnodigende, ontroerende, grappige en nog veel meer blogjes!

Reacties zijn gesloten.