James Rollins

Vorig jaar kocht ik mijn eerste boek van James Rollins (die ook schijnt te luisteren naar de naam James Czajkowski, maar dat verkoopt waarschijnlijk minder goed). Ik schreef toen al dat James er een fan bij had. Tja, inmiddels heeft die fan alle boeken van zijn hand gelezen en ik wil meer!!!

Het laatste boek dat ik van hem las is ‘Dag des oordeels‘. Op de achterflap:

In de middeleeuwen, ten tijde van de kruistochten, stierven op twee plaatsen op de Britse eilanden mensen en dieren massaal een onverklaarbare hongerdood, hoewel hun maag vol zat met onverteerd voedsel. Dit vreemde gegeven is vastgelegd bij een grote volkstelling.

In het heden probeert een machtige groep industriƫlen een oplossing te vinden voor de dreigende overbevolking met voedselgebrek als gevolg. Men experimenteert met genetische manipulatie van gewassen, met behulp van bio-organismen die teruggrijpen op een ziekte die in de middeleeuwen heeft gewoed.

Sigma doorziet als eerste de verbanden en het gehele team wordt ingeschakeld. Herbij worden ze op de hielen gezeten door uiterst geraffineerde sluipmoordenaars. Gray Pierce volgt de sporen die vanuit de middeleeuwen naar het heden leiden; Painter Crowe doet onderzoek naar de groep industriĆ«len, die gemanipuleerd blijkt te worden door het gilde. Er wordt een immens offer gevraagd om de dag des oordeels te kunnen afwenden …

Wederom een geweldige thriller. Net als de andere vijf boeken heeft dit boek een gigantische vaart. Het leest soepel en onderhoudend.

Je vraagt je regelmatig af of de zaken die Rollins beschrijft in het echt ook zo zijn. De schrijver combineert wetenschap en geschiedenis op een treffende manier en grijpt terug naar verleden en toekomst. Wat is waar in dit boek en wat niet? Van sommige dingen zou je willen dat ze niet waar zijn, want het schept niet bepaald een mooi toekomstperspectief. Maar ik ben bang dat met name de stukken over overbevolking en voedseltekorten en de daarmee mogelijk uit te breken oorlogen misschien ooit wel heel erg waar gaan worden.

3 gedachten over “James Rollins

  1. Hi,

    Geen idee of dit mijn boeken zouden zijn. Ik houd van historisch thrillers .. kwestie van proberen :)

    gr. Elise

Reacties zijn gesloten.