The Help

Trouwe lezers weten dat ik op maandag mijn wekelijkse kaartavondje heb. En dat kaartavondje, dat is best heel belangrijk voor ons allemaal. Maar soms, soms moet je prioriteiten stellen. En dat deed ik gisterenavond dus. Net zoals mijn moeder dat deed. Want wij gingen samen naar de film. Naar ‘The Help‘ zelfs.

Al weer een hele tijd geleden plaatste ik mijn ‘recensie’ over ‘Een keukenmeidenroman‘ en ik schreef ik dat het een heel intrigerend boek vond.

Toen ik dan ook hoorde dat het verfilmd werd wist ik al dat ik die film zeker wilde zien. In de reguliere bioscopen hier in de buurt heeft hij echter niet gedraaid. Gelukkig dus maar dat hij gisterenavond in het ‘filmhuis’ van het theater draaide. En tja, dat filmhuis is toch echt altijd op maandagavond, dus dan moet het kaarten echt een keer wijken. Nou, daar hebben mijn moeder en ik geen spijt van gehad. We  hebben er van genoten (voor zover je kunt genieten van een film met zo’n zwaar thema).

Ik vond het een erg mooie film: ontroerend, regelmatig intriest en om gruwelijk boos over te worden, bij tijd en wijle komisch en prachtig in elkaar gezet. Zeer de moeite waard dus. Als je de kans (nog) hebt: ga hem dan zien. Je zult er geen spijt van krijgen.

18 gedachten over “The Help

 1. Daar ben ik ook weer is… Thanks voor je reactie bij mij :-) Prachtige film vond ik dat! En je doet mij ook weer denken aan het feit dat ik zo weinig lees, zo little time, maar oh zo heerlijk dadelijk lekker met een boek op schoot in het zonnetje… Geniet van de zon!

 2. Staat genoteerd!
  Hoe is het nou met Mrs. T? Heb een beetje door je blogjes van de afgelopen maanden gescrold, je bent niets veranderd!
  Gelukkig maar…

  • Je was zomaar ‘spam’ geworden. ;-)

   Ik lees graag bij je wat je ervan vond.

 3. Ik had het boek mee op vakantie. Niet eens aan toe gekomen! Tsss… ligt niet aan het boek waarschijnlijk, maar aan de omgeving. Ik ga eerst het boek lezen en dan de film zien. Heb ik me voorgenomen tenminste! ;-)

 4. Hub en ik hebben hem verleden week via Appletv gekeken. Inderdaad een boeiende film. Heb er ook van genoten, net als van het boek.
  Janny

 5. Ik heb defilm ook gezien. Veel herkenning van mijn tijd op Curacao. Tweede deel vond ik wel mooier/diepgaander dan t eerste deel.

 6. Boek nog niet gelezen maar de film heb ik onlangs van mijn dochters gekregen op dvd. Ik ga m snel kijken zodra ik de gelegenheid heb.

 7. Ik heb het verhaal gelezen en wat review, op zicht trekt hij me wel… eens kijken of ik hem kan halen…

 8. Het boek staat op mijn lijstje, eens kijken of het tussen de e-readers staat die ik heb gekregen. En volgende week weer lekker kaarten!

 9. Ik heb ‘n vraagje: is ‘r ‘n mogelijkheid dat jij ‘s ‘n lijstje maakt van ál je boek- en filmbeschrijvingen (al zijn ‘t alleen maar de titels met eventueel de link naar je recentie). Ik maak namelijk (zoals je weet) altijd dánkbaar gebruik van jouw recensies, als ik bv op zoek ben naar ‘n boek voor m’n moeder (of ándere leesliefhebbers in mijn omgeving) (p.s.: ik wil je wel helpen hoor ;-))

 10. Heb onlangs het boek gelezen. Prachtig, maar het was ineens uit, zo jammer! De film draait hier helaas niet meer. Even wachten tot de dvd komt dus.

Reacties zijn gesloten.