Triggerpoints

Jullie vragen je ongetwijfeld af hoe met het mijn ‘au-arm‘ gaat. Toch? ;-)

Nou, daar gaat het matig mee. Toen de pijn op z’n hevigst was en ik, van de huisarts, een punt op de schaal van 1 tot 10 moest geven gaf ik toch wel een 9. Want, zoals geschreven, het deed echt, echt, echt pijn. Veul pijn. Inmiddels zit ik op een 7. Of dat komt door de pijnstilling, een stuk gewenning, door de  behandeling van de therapeut of gewoon uit zichzelf, dat weet ik niet. Maar goed, het is dus al beter meldt zij optimistisch.

De diagnose is definitief gesteld op een beknelde/geïrriteerde zenuw in mijn nek. Daarnaast schijn ik op mijn linkerschouder een aantal verhardingen in mijn spieren te hebben. Die suffe zenuw zenuw zorgt ervoor dat mijn arm continu pijn doet. Van die verhardingen in de spieren op mijn schouder heb ik geen (niet bewust althans) last, tot het moment dat meneer de manueel therapeut ze begint te ‘triggeren’. Man, toen kon ik wel door de grond gaan. Zo’n pijn.

Van meneer de manueel therapeut heb ik oefeningen gekregen. Oefeningen die ik -uiteraard- trouw doe want ik wil af van die pijn. Oefeningen die ik voeg bij de oefeningen voor mijn onderrug en de spierspanningshoofdpijn. Gossie, ik ben per dag best een heleboel tijd kwijt met het onderhouden van het lijf. Gelukkig is het voor een goed doel. Nu maar hopen dat het snel helpt.

En morgen mag ik weer naar de meneer met de harde handen. Jeu! :-S

17 gedachten over “Triggerpoints

 1. Pijn is nie leuk nie.
  Ik vind dat jouw lijf jouw trouwe arbeid maar eens moet belonen! Weg met die pijn! Weg!!

 2. Heel erg vervelend die pijn… Ik hoop voor jou dat je er snel vanaf bent. Ik zit ook al maanden met een slijmbeursontsteking in mijn schouder, toen begon het in mijn bovenrug…als, nu weer iets beter… En nu weer mijn voet. Een mens is nooit klaar met zijn lijf. Zit nu weer in een sodabad voor een wondje dat ik zelf heb veroorzaakt grrrr

 3. triggerpoints, praat me er niet van…..die kunnen zo ontzettend gemeen zijn! Maar hoewel het tijdens de behandeling vaak afzien en op de tanden bijten is heb ik er altijd erg veel baat bij….hopelijk jij ook! Sterkte!!

 4. wat een vette pech zeg. Ik heb die trigger points behandelingen ook gehad en vond het idd zeer pijnlijk. Zodra ik weer stijvigheid voel, ga ik meteen weer langs.
  Hoop voor je dat het snel afzakt tot minstens een 4!

 5. je weet iig waar het vandaan komt en dat je er wat aan kunt doen! hopelijk is het snel helemaal over!

 6. Enne, hopelijk gaat het snel over! Want zeker dat soort pijn is helemaal niet fijn!!! Sterkte!

 7. Mijn moeder doet sinds een jaar aan Chi Qong en sinds ze daar mee bezig is, heeft zij helemaal geen last van haar schouder meer. Iets waar zij al zo lang als ik me kan herinneren mee loopt te klooien. Wellicht dat het iets is?

 8. Andries heeft plotseling last van een zere schouder: ik smeer het in met Midalgan.
  En voor mijn rug volg ik TENS therapie.
  Daar ben ik héél tevreden over! Heb je het met de therapeut hier ook over gehad?

 9. Ik weet helemaal wat je meemaakt. Heb dus ook twee maal zo’n beknelde zenuw in mijn schouder gehad. Ik kreeg morfinepleisters en die hebben me door de ergste pijn heen geholpen. Mijn manueel therapeut was echter wel wat minder hardhandig, hoewel het ook niet bepaald een pretje was.
  Ik hoop dat jij ook weer snel van je pijn af bent. Niet teveel achter je PC, want dat is echt funest dus!
  Janny

 10. Au, klinkt echt heel pijnlijk! Ik hoop voor jou dat je genoeg hebt aan gewone fysio, want dat getrek en geduw aan je lijf lijkt me dus echt helemaal niks.

 11. Ik ben nu, na bijna een half jaar, bijna helemaal af van mijn pijnlijke schouder. Het heeft allemaal tijd, veel tijd, nodig. Goed oefenen blijven!

Reacties zijn gesloten.