Filet Americain

Oh, ik heb dus helemaal niets met filet americain. Ik vind het vies en stinken en de kleur, brrrr. En ik vind het ook maar een akelig idee: rauw vlees eten.

Maar er zijn dus een heleboel mensen die inderdaad vinden dat er een engeltje over hun tong plast als ze het eten (wie heeft dit trouwens bedacht: alsof er een engeltje …).

Tot welke categorie behoor jij?

 

26 gedachten over “Filet Americain

 1. Och, ik vind ‘t wel lekker hoor maar ‘t was niet iets (wat je wel ‘s hoort) waar ik om zat te springen, nadat de kinderen geboren waren. Daarentegen ben ik wél gek op rauw vlees… carpaccio, broodje tartaar… én… daarnaast… tot ieders gruwel… ik ben gék op rauwe kipfilet en gehakt. Jajajajajajaja, ik wéét het, salmonella e.d. maarreh… ik dénk dat ik imuun ben ofzo, doe dat al jaaaaaren! ;-) en ik vind ‘t zóoooooo lekker!!!

 2. Nou ik lust het wel ,maar om er zo lirisch van te worden, nee .
  als ik het haal dan bij onze keurslager.
  groetjes, Ria

 3. Ik ben nooit echt een liefhebber geweest en tegenwoordig zie ik het (ivm de immuunsuppressie na transplantatie en de daarmee verbandhoudende grotere gevoeligheid voor infecties) al helemaal als een gevaarlijke infectiebron.

 4. Oh, heerlijk maar een engeltje die over je tong heen plast… nee, zo ver gaat het nu ook weer niet hoor! Meestal als we op vrijdag tussen de middag wat bij Bakker Bart bestellen dan neem ik een italiaanse bol filet americain.

 5. Ik vond het vooral heerlijk toen ik het niet mocht eten, tijdens de zwangerschap. Niet gedaan hoor, maar als het niet mag lijkt het des te lekkerder. Nu mag het allang weer, maar eet ik het zelden.
  (nog bedankt voor je reaktie;leuk!)

 6. Ik vind het heerlijk, net als ossenworst.
  En beide mag ik nu natuurlijk niet.
  Ik heb al tegen mijn man gezegd dat ik dat het liefst wil zodra Klaasje geboren is, dus ik denk dat ik die uitzending maar even oversla ;)

 7. Alleen die van de keurslager met de zelfgemaakte knoflooksaus van diezelfde keurslager erover:-)

  Jongste is er dol op; eet het vaak als broodbeleg.

 8. Ik vind het heerlijk, maar echt bij niets wat ik eet komt de uitdrukking ´alsof er een engeltje over mijn tong piest´naar boven. Al zo en zo doe ik nooit zo lyrisch over eten. Snap ook nooit die mensen die ellenlang omrijden om dat speciale vlees bij die speciale slager te halen, enz. Ik kan heus wel van eten genieten, maar tot op een bepaalde hoogte.

 9. Een collega heeft eens anderhalve week in het ziekenhuis gelegen met voedselvergiftiging na het eten van een dergelijk broodje. Ik vond het er altijd al vies uit zien, dus nee, ik blief het niet.

 10. Sinds die uitzending van de KvW, geweldig programma trouwens, heb ik het niet meer gegeten en niet vanwege het varkensvlees maar vanwege de andere gore troep die er doorheen schijnt te gaan.

 11. Op zijn tijd vind ik het wel lekker, dan het liefst met pesto. Maar alleen als het echt vers is.

 12. Hoewel ik eigenlijk helemaal geen vleesliefhebber ben, vind ik filet americain heerlijk. Maar ik koop nooit een kant en klaar broodje ermee. Bah..
  Ik koop het, niet echt vaak overigens, bij een slager, die het elke dag vers maakt. En dan snel naar huis, op een eigen broodje. En nooit anders.
  Janny

 13. Ik vind het wel lekker, maar eet het alleen in de winter, met warm weer zul je het mij niet zien eten, te veel risico, en tongstrelend, ach, zo ook weer niet

 14. Ik vind het heerlijk! Nu ff niet ;)
  Maar eet het graag. en vers. en niet in de zomer!
  (was trouwens al een tijd geleden op tv.)
  Gijs heeft me beloofd dat we een keer naar het restaurant in België gaan waar ze het hebben ‘uitgevonden’ maar dat pas als de kleine er is!

 15. Dol ben ik erop….. maar dan bij voorkeur die van mijn slager op de hoek…. Eentje waarvan ik er toch echt op durf te vertrouwen dat in zijn filet alleen maar rundvlees zit.

 16. Ik vind het heerlijk, maar hier is het niet te koop. Filet Americain is dus echt iets wat bij een vakantie in Nederland hoort.

 17. Lekker! Op een toasje. Favoriet: Martino. Das met augurkjes en een zoet/zure saus. Op zijn Belgisch. Maar als ik het nooit meer zou kunnen eten, ook prima. Ik doe er geen moord voor zeg maar.

 18. Ik vind het lekker. Ook martino, zoals het hier heet en een broodje tartaar met ui, peper en zout is verrukkelijk.
  Ik ga dus maar niet lezen over alle foute filets.

 19. Vond het jaren geleden lekker, vervolgens at ik zo’n 10 jaar geen vlees, ik weet dus eigenlijk niet wat ik er nu van vind. Misschien maar eens proberen als ik weer in Nederland ben.

Reacties zijn gesloten.