Kampmeisje

Vandaag vertrekt Grote Zus op brugklaskamp. En daar heeft ze mega-, mega-, megaveel zin in. Echt heul veul zin dus. Het kampadres ligt op 45 kilometer fietsen van hier, dus dat zal nog best even een aardige uitdaging zijn. Zeker gezien de weersvoorspellingen voor vanochtend, die zijn niet al te florissant helaas.

Dit is al het derde kamp van Grote Zus dit kalenderjaar. In mei heeft ze een voetbalkamp gehad en vorig weekend een minikampje van club. Dat minikampje leverde meteen haar eerste onvoldoende op. Want ze had even de impact van het minikampje onderschat. Ze ging op zaterdagochtend vroeg en kwam zondagmiddag tegen de middag doodop thuis. Ze was niet te genieten heul erg moe en met het leren is het toen niet meer helemaal goed gekomen. Ach, één onvoldoende per schooljaar moet kunnen toch?

Naar het brugklaskamp heeft ze het hele schooljaar uitgekeken. Het schijnt echt helemaal geweldig te zijn en ik heb  het programma gezien en dat ziet er inderdaad heel erg gaaf uit. Donderdag komt ze aan het eind van de middag terug. Weer die hele 45 kilometers gefietst en na al het slaapgebrek zal ze wel een poosje nodig hebben om weer de vrolijke en frisse puber te worden die ze normaal gesproken is. Ik hoop dat ze zaterdag wel weer helemaal wakker is, want dan staat ons jaarlijkse uitje op het programma dat ons richting Kröller-Müller zal brengen.

En dacht je dan dat het gedaan was met de kampen dit jaar? Nou nee hoor. Want op 1 juli vertrekt ze voor het jaarlijkse kamp van de club. En dat kamp, dat is echt een ware uitputtingsslag. Zo verschrikkelijk leuk, maar ook zo verschrikkelijk vermoeiend.

Grote Zus heeft gelukkig nooit last van heimwee, dat is bij mij wel anders geweest. Ik weet niet meer hoe oud ik was maar toen ik een keer op  kamp was en mijn ouders tijdens de ouderavond kwamen kijken wilde ik per sé mee naar huis. Ik heb nog ergens een foto waarop ik met een ontzettende witte snoet nog uit zit te huilen omdat dat feestje niet doorging. Misschien dat er daarom vaak geen ouderavonden meer gehouden worden?

Ben jij vroeger als kind ooit op kamp geweest? Wat vond je ervan? Had je last van heimwee of viel dat wel mee?

28 gedachten over “Kampmeisje

  1. Wij gingen naar Schiermonnikoog. Van maandag t/m vrijdag. Klas 4 t/m 6.

    En ik vond het prachtig. Geen last van heimwee gelukkig.

    Wel voor altijd verliefd geworden op dat prachtige eiland !

    Wat mijn moeder ervan vond weet ik helaas niet …

  2. Wat leuk voor grote zus. Nou zeker 1 onvoldoende .. pff en dat in het hele jaar. Petje af 1

    Enne, ik heb nog heimwee .. als F. neit mee gaat dan heb ik ontzettende heimwee, erg he .. had het op Cyprus ook. verschrikkelijk .. doe het ook NOOIT meer zonder hem !

    gr. Elise

  3. Mijn eerste kamp was in de zesde klas en ik heb er van genóten! Kwam uiteraard bijna dood thuis, maar leuk dat het was…
    Kindlief is ook zo’n party-animal en heeft minstens tien kamper gehad, en nog kan ze er geen genoeg van krijgen.

  4. Ik zat, omdat ik slechthorend ben op een school voor doven en slechthorenden. Dus vaak lang en best veel van huis.
    Echt nooit heimwee gehad, integendeel.
    Hoe leuk ik het thuis ook vond hoor.

  5. Ik ga morgen zelf…op werkkamp, met mijn collegaas (en mijn chef, die ook een goede collega is). Ik denk wel dat we ergens binnen slapen; zo jong zijn we nu ook niet meer. Vroeger vond ik op kamp gaan vreselijk, maar via mijn werk heb ik zelf veel kampen (vooral voor jongeren) georganiseerd en ik ben het steeds leuker gaan vinden. Heimwee had ik vroeger veel, vooral toen ik me zo alleen in dit vreemde land voelde.Maar alles went en alles gaat over…..

  6. Misschien hadden wij je toch mee naar huis moeten nemen? Nog sorry voor het vetdriet dat je toen gehad hebt. Vanmorgen had ik wel heel veel medelijden met oudste zus. Wat een noodweer en dan zo ver fietsen. Gelukkig klaarde het weer op en ze zullen hopelijk weer een onvergetelijke week hebben.

  7. ik vond ‘t geweldig! we gingen in de 5e en in de 6e klas en beide keren was er ook ouderavond, maar ‘k wou heus nie mee terug nog!
    alhoewel wij ook wel vies ver moesten fietsen, herinner ik me ook nog.
    grote zus gaat ‘t geweldig hebben!

  8. Dat grote zus maar een geweldige tijd zal hebben, dat uitrusten komt wel weer…
    Ben vroeger vaak op kamp geweest, van club, van school. Vond het wel leuk maar was altijd blij dat ik weer naar huis mocht. Ik deed altijd alsof ik het allemaal prachtig vond maar was erg onzeker…
    Daar ben ik gelukkig wel overheen gegroeid 😉

  9. Yep, ik zie me op kamp van de scouting nog doodleuk besluiten dat ik gewoon te voet naar huis zou gaan. Was ‘maar’ 60 km… LOL

    Daarentegen was mijn schoolverlaterskamp helemaal geweldig!!!

    Grtz Serena

  10. Ik ben vroeger wel diverse keren op kamp geweest. De eerste x was met de padvinderij (jawel, ik ben kortstondig welpje geweest! ;-)) en dat was ‘n dráma! Overdag natuurlijk hélemaal leuk maar ‘s nachts wilde ik écht naar huis. ff denken, hoe oud was ik toen? Volgens mij was dat in de vierde of de vijfde (groep 6 of 7). Daarna nog ‘n aantal keer en die waren (op 1 na) allemaal erg leuk. Die ene… daar lag ik ‘n btje buiten de groep. Daar was ik via via bij en veel van die kinderen zaten allemaal bij elkaar op school. Ik kénde de meesten wel maar toch… ohwell… heb aan de meeste kampen toch wel leuke herinneringen. Ondanks dat ze van de kerk waren, een instituut waar ik zélf hélemaal níks mee heb. Gelukkig gaan mijn ouders naar een zeer progressieve (doopsgezinde) kerk waarbij ‘t streng religieuze aspect niet op de 1e plaats komt.

  11. Ik heb nooit last gehad van heimwee. Volgens mijn moeder wou ik (zelfs als peuter al) na een kwartier al ergens blijven logeren als we ergens op bezoek waren. Ben overigens alleen met groep 8 op kamp geweest, onze middelbare school deed niet aan op kamp gaan (vonden ze waarschijnlijk teveel moeite)

  12. Hou op alstublieft, heimwee.. verschrikkelijk!
    Nooit kon ik ergens anders slapen, kamp was een hel en dat ieder jaar weer met school. Pas vanaf mijn 13e ging dat beter. Zelfs slapen bij vriendinnen lukte niet.

    Liefs,

  13. Wat leuk dat Oudste Zus alweer een kamp heeft! Hopelijk zijn ze vanmorgen niet te nat geregend, want het ging wel even flink tekeer hè.
    Ik ging vroeger met club ook op kamp.. en toen ik jonger was sliepen we gewoon in het clubgebouw. Verder het eindkamp in groep 8 (erg gaaf!), werkweek in Parijs en nog een kamp op het MBO. Dat laatste kamp vond ik het minst leuk – ondanks dat ik met vriendinnen in een tent sliep – vanwege het programma. Gelukkig heb ik nooit last gehad van heimwee.

    Een fijne dag!
    liefs Insoon

  14. Ik ben nooit op kamp geweest. Ik was een nerveus kind die leed aan epilepsie en daardoor ook in bed plaste. Ik heb me daar jaren kapot voor geschaamd. Dat verdriet kan ik zo terugroepen. Gelukkig was die epilepsie na een aantal jaren voorbij maar toen was er geen sprake meer van een schoolkamp.

  15. Nee, enkel een afsluitend schoolkamp… volgens mij was dat niet in mijn tijd (ja hij gaat goed hoor oma) last van heimwee heb ik niet echt…. al ben ik blij als we na een vakantie weer thuis komen. Gewoon voor de rust:)

  16. Ik ben heimwee kampioen nummer 1 , echt waar! Ik heb wel verschillende dingen gedaan maar ik kon de minuten aftellen dat ik weer thuis was, misschien dat ik ook daarom geen vakantieganger ben 😉

  17. Leuk voor haar! Tegenwoordig worden er veel leuke dingen gedaan, ook vaak buitenlandse reisjes…

    Ik ging met brugklas, met 6e basisschool, met de padvinders (kreun). Op zich wel spannend, alleen met je klas zonder ouders. Maar ik was geen tyoe voor regenpakken mee en de natuur in, en opeens andere regels met eten enzo… Ik deed braaf mee maar was gesloopt door alle aanpassingen en indrukken en zonder een moment van privacy aan het einde van de week.

    • Oja, kamp 5 vwo was al een stuk leuker, al an ik me weinig herinneren beh de feetavond en dat we naar giethoorn moesten fietsen vanuit utrecht.

  18. Ik ben op mijn 10de en 13de op kamp geweest en had vreselijk heimwee. Ik hoop dat ze het enorm leuk gaat hebben. De regen is hier inmiddels achter de rug.

  19. Oei! Ik hoop maar dat het bij jullie niet zo plenst en onweert als bij ons op dit moment 🙁 Zelf ben ik nooit op kamp geweest, wel uit logeren bij familie en vriendinnen. Had geen last van heimwee. Veel plezier voor zus!!!

  20. Hoop dat Grote Zus veel plezier gaat hebben!

    Ik ging in groep 8 twee keer op kamp. De grote reis door Nederland {een week lang met de bus door NL} en op Pinksterkamp. Pinksterkamp was voor de groepen 6,7,8 en vond 1x per 3 jaar plaats. Toevallig had ik beide in hetzelfde jaar.
    Verder nog in de brugklas.
    Leukste kampen waren toch wel de verenigingsweekenden van de volleybal! 😉

  21. Ik ben vroeger 1 keer op kamp geweest, op 3 – daagse in groep 8.
    Verder hield ik helemaal niet van ‘weg zijn’ want ik had enorme heimwee.
    Ging ook niet echt logeren enzo.
    Pas vanaf de laatste jaren gaat het beter, áls ik Gijs maar bij me heb 😉
    Veel plezier voor Grote Zus!

  22. Leuk voor grote zus! 🙂

    Ik heb menig ponykamp gedaan en nooit last van heimwee gehad. Jill ook niet. Die vertrekt blij en komt blij (met zwarte wallen onder haar ogen weliswaar) weer terug. Haar school doet ipv aan schoolreisjes vanaf groep 1 al aan kamp. Beginnen met 1 nachtje en opbouwend naar 4 nachten. Helemaal leuk.

  23. Ik hartje kampen ….. en onze kinderen ook. In mijn jeugd ben ik een keer op kamp geweest van de zwemclub, een weekendje weg en ik vond het prachtig! Toen we naar Zwitserland gingen verhuizen begonnen de echte kampweken pas, want hier ga je normaalgesproken 2 keer per jaar op schoolkamp, 1 keer in de zomer en 1 keer op skikamp. Ik had nooit heimwee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *