Ouderdom komt met gebreken

Goed, ben ik eigenlijk helemaal af van die au-arm (dat heeft uiteindelijk gelukkig amper drie weken geduurd) heb ik nu alweer de volgende ‘au’.

Ik ben namelijk bang dat mijn gebit op dit moment een beetje een wortelontsteking aan het creëren  is. Zo van dat dat gebit dacht van ‘hé het is al zo lang geleden dat Mrs. T. tandpijn had, het wordt wel weer ‘ns tijd’.

Nou, heb ik even nieuws voor mezelf: dat hoeft niet, echt niet. Laat het maar gewoon zoals het is, dat vind ik best. Of nee, het laten zoals het nu is, is niet best, want de voortekenen zijn er al: ik kan werkelijk niets hebben aan een van mijn kiezen. Geen warm en geen koud en als ik extra hard lucht naar binnen zuig enige zelfkastijding is mij niet vreemd dan voel ik dat in heel mijn hoofd. Au dus. En niet fijn.

Maandag moet ik voor de halfjaarlijkse APK naar de tandarts. Ik denk dat hij genadeloos zijn oordeel zal vellen en dat ik binnenkort weer enige tijd in de tandartsstoel mag verblijven.

Nou valt kiespijn denk ik niet onder de noemer ‘ouderdom komt met gebreken’, maar ergens merk ik het wel hoor, dat ik geen 25 meer ben. Ik ben niet de allersoepelste (nooit geweest) en ik voel het dagelijks wel ergens trekken of pijn doen. De hele heftige pijn die ik in de afgelopen jaren gehad heb is gelukkig grotendeels onder controle, maar ik kan me dus echt geen enkele dag meer herinneren dat ik volledig pijnvrij was. En dat vind ik dus niet tof en om daarvoor dan toch maar een verklaring te vinden schaar ik het inderdaad maar onder de noemer van die ouderdom et cetera.

Hoe zit dat met jou? Vaak ergens last of nooit een centje pijn?

24 gedachten over “Ouderdom komt met gebreken

 1. Waar te beginnen…. zucht…. fibromyalgie, chronische blaasontsteking, rare pijn in mijn tanden waarvan de tandarts geen idee heeft waar het vandaan komt, eczeem in mijn gezicht (oorzaak onbekend), hooikoorts…….

 2. Nou als ik flink geklust heb voel ik ik ook regelmatig spierpijn of in de tuin gewerkt maar kan niet zeggen dat ik elke dag pijn heb gelukkig niet. Maar een wortelkanaal brrr heb dat een paar keer gehad en vond dat echt verschrikkelijk vervelend. Sterkte er mee…. en sensodine helpt echt goed sensodine rappit is klasse tandpasta.

 3. sinds de zwangerschap kan ik me geen pijnvrije dag meer herinneren eigenlijk. sommige dingen wennen, anderen vallen weer extra tegen.. tijdje fysio gehad en nu zooltjes, waardoor knie- en heuppijn wel iets minder is, maar met een moeder die al vrij jong 2 nieuwe heupen moest, ben ik daar wel bang voor ook.. en de rest zal ik je besparen hahaha hoop dat het meevalt bij de tandarts!!

 4. Neu. Ik ben eigenlijk wel toppiefit vind ik zelf. De laatste heftige pijn was toen ik een nare harde plek op mijn scheenbeen, onder het botvlies, had. Sinds dat weggesneden werd en de boel ontstekingsvrij weer is geheeld is het allemaal wel okeej.
  Hoop dat dat ook zo blijft trouwens, want ja, je hebt niks in de hand…

 5. Tja en dan komt toch inééns weer dít liedje in m’n hoofd, wat wij sinds ‘n paar weken steeds beginnen te zingen als het onderwerp zich aandoet, :-D : http://www.youtube.com/watch?v=JLNvBvJ-F00
  Maargoed, ehm… nou nee, ik geloof dat ‘t rédelijk meevalt bij mij… ja tuurlijk heb ik wel ‘s ‘n pijntje hier of ‘n pijntje daar maar niet echt dat je zegt, tjongejongejonge, wat heb ik pijn! Gelukkig! Heb natuurlijk ook wel ‘s kiespijn gehad en dat is écht ronduit verschrikkelijk! Je weet niet waar je ‘t zoeken moet! Ik denk dat kies- en oorpijn (wat ik vroeger wel heb gehad) voor mij wel boven aan de lijst staan met meest gruwelijke pijnen… (jaja, dames, ik ben ook 2 x bevallen, dón’t go there maar GODZIJDANK was dat van voorbijgaande aard ;-)) Dus kortom: qua het (niet) hebben van pijntjes, ben ik ‘n gezegend mens! (offeh, was dit de goden verzoeken? ;-))

  • but ennieweej, héél veel sterkte met je tandpijn en hopelijk dan de tandarts er héél snel iets aan doen! Want om met jouw woorden te spreken: da’s niet tof!

 6. Ondanks verschillende chronische aandoeningen mag ik niet klagen, dus klaag ik ook niet :-)

 7. Gevallen met wielrennen en na jaren nog steeds last van mijn schouder. Het ergste vind ik mijn chronische vermoeidheid. Ik hoop echt dat ie een keer overgaat, want ik word er gèk van!
  Ik benijd je wortelkanaabehandeling niet :-( Ik denk dat ik in de wachtkamer spontaan flauw zou vallen…

 8. Hulkinnetje heeft sinds haar 23e een volledige mondprotese.
  En ze heeft er sinds een paar jaar implantaten in laten zetten.
  Èén keer raden?
  Ze heeft steeds tandpijn.

  De H.H.H. doet zichzelf pijn op de racefiets en dan brult hij van geluk!
  Voor de rest kent hij ook de gebitspijnen.
  Wanneer ik nog rookte had ik 3x per week GIGA hoofdpijn, die verdween toen ik er mee stopte.
  Afgelopen winter gevallen op het ijs, nog steeds een zere schouder.

 9. 45 jaar lang nooit ergens een centje pijn gehad. dit jaar heb ik een abonnement op de fysio. Blegh. Ik hoop dat het gauw beter wordt.

 10. Tja, je hebt gewoon gelijk, ouderdom komt met gebreken. Niemand vraagt erom maar toch krijgen we allemaal wel wat. Helaas, ik ook. Artrose op diverse plaatsen, vervelende rug- en schouderklachten die steeds terugkomen, zere benen. Maar ja, wat kan je doen. Ik zou eigenlijk moet meer bewegen, maar dat doet pijn. Gelukkig gaat fietsen wel goed, behalve het op- en afstappen… :-(..
  Sterkte met je ‘au’ en hopelijk valt het bezoekje aan de tandarts mee!

 11. Ik heb reuma dus ja. Pijn is fijn, zeg ik dan maar. Je verschuift je basis, weinig pijn is een goede dag. En ook bevallen vond ik goed te doen, omdat ik wist dat het tijdelijke pijn was. Heftig, maar het gaat weer weg. Chagrijnig wordt ik van die zeurende pijn die niet weggaat. Niet intens, maar heel vermoeiend. Je leert ermee leven…

 12. Ik heb zelden wat gehad, ben wel van de sterke soort. Maar merk wel dat ik ook een dagje ouder wordt en opeens zomaar iets kan hebben wat pijn doet (vanmorgen schoot het opeens in mijn knie, een tijdje later weer weg, maar dan denk je wel, waar heb ik dat aan verdiend?!)

  Goed dat die arm beter is!

 13. Pijn sucks big time. Maar ik ben 30, kan toch moeilijk de ouderdom de schuld geven? Het is overigens wel menselijk om een oorzaak of ‘de schuld’ te zoeken bij pijn.

 14. Gelukkig weinig pijntjes, ook geen tand- of kiespijn. Afkloppen maar! Ik heb ontzettend geboft na de toch wel zware behandelingen die ik heb moeten ondergaan 4 jaar geleden, daar heb ik nauwelijks iets aan overgehouden. Wel heeft mijn oudste kind enorm veel en vaak pijn en dat doet mij als moeder ook pijn. Ik heb wel wel sneller spierpijn trouwens de laatste jaren, en nekpijn.
  Sterkte met je gebit!

 15. Hopelijk valt het mee bij de tandarts!
  En ja ik heb bijna dagelijks wel last van mijn rug en moet er ook altijd rekening mee houden wat ik doe en hoe ik de dingen doe….de pijn verschilt van ontzettend heftig tot ergens zeurend op de achtergrond aanwezig….gelukkig dat laatste steeds vaker! En op het moment heb ik dus veel pijn van een ontstoken pees in mijn schouder, echt heel vervelend, zelfs de simpelste handelingen doen al pijn :-(

 16. Dagelijks. Mijn onderbenen en voeten prikken en steken eigenlijk continu. Ze functioneren ook nauwelijks. Hooguit een paar honderd meter en dan zijn ze kei kapot. Dat heet polyneuropathie. Helaas.
  Sterkte, meisje!

 17. Tot nu heb ik niet zoveel last van pijntjes *afkloppen* Maar heb wel een gevoelige huid en reageer daardoor vaak allergisch op dingen.. of de zon. Ook niet fijn.
  Hopelijk valt het maandag mee bij de tandarts!

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 18. Nou dat is wel van de regen in de drup komen! Hopelijk kan de tandarts iets voor je betekenen. Ik ga, nadat ik een paar keer de diagnose longontsteking heb gekregen, nu wel iets eerder naar de huisarts om te voorkomen dat het weer zoiets is en dat gaat nu al een hele tijd goed gelukkig. (Even afkloppen)

 19. Wat moet dat ontzettend vervelend zijn, om elke dag iets van pijn te ervaren.
  Ik hoop voor je dat de tandarts lief voor je is.

  Zelf ervaar ik weinig pijn. soms ik m’n rug, maar dat ligt aan mijn houding.
  En daarbij heb ik gelukkig een hoge pijngrens.

 20. Ik heb mijn heup, zoals je weet. Al ruim 6 jaar lang een scheurtje in het labrum. Als ik weer zo’n pijnepisode heb, is dat heel heftig. Daarbij vaak pijn in schouders en hoge rug, houdingsprobleempje, denk ik. Ik zit raar aan mijn bureau.

  Dat was het. Gelukkig!

  Sterkte met je kies :S

 21. Pijn is niet fijn (héé dat rijmt) en ik ben blij en dankbaar dat ik bijna nooit pijn heb. 2 keer per jaar migraine vind ik verschrikkelijk en van af en toe een gekneusde teen ( als je zo blind bent als ik moet je eigenlijk altijd schoenen aan hebben ….. zo een piano / bankstel / tafel doet ook écht auw aan je kleine teen) kan ik al behoorlijk chagrijnig worden. Heel veel sterkte bij de tandarts! Mijn oma zei vroeger altijd: “Als je niet aardig bent voor je tanden worden ze vals.” En mijn tandarts: “Ik ken veel mensen die het vast fijn zouden vinden met hun mond vol tanden te staan.”

Reacties zijn gesloten.