Bange poeperds

Met vaderdag is er hier in het dorp altijd een braderie. Dit jaar stond er een bouwkraan met een bakje eraan. Daar konden liefhebbers in gaan staan en die werden dan naar 45 (!) meter hoogte gehesen.

Mr. T. en ik zijn een beetje boel bange poeperds, want wij durven dat niet. Echt, vroeger zou ik daar mijn hand niet voor om hebben gedraaid, maar ik heb op de een of andere manier hoogtevrees ontwikkeld. Kleine Zus echter, die wilde wél! Gelukkig wilde opa een ‘ritje’ met haar mee naar boven. En wow, wat was het leuk zei ze, toen ze weer beneden was. Ze wilde nog een keer! We vonden uiteindelijk een vrijwilliger in M die dus geen bange poeperd is. En M en Kleine Zus gingen samen de lucht in.

Eind goed al goed. Toch?

Op dinsdag is het omadag en dan is Kleine Zus bij oma. Daar is het hele avontuur blijkbaar nog een keer te sprake geweest en Kleine Zus kon er maar niet over uit dat papa en mama niet durfden. Al schat ze mij blijkbaar net wat hoger in, want ik ga nog best wel mee in de meeste stoere attracties in de Efteling (ik ga dus echt niet in de Pagode).

Anyway: lang verhaal kort. Kleine Zus denkt dat het met papa best nog een keer goed komt want dit was wat ze tegen oma zei: ‘Papa, zal toch ook nog een keer omhoog moeten!’.

Nou, laten we maar hopen dat dat moment nog heel lang op zich laat wachten.

 

22 gedachten over “Bange poeperds

 1. Poeh nou..mij krijg je ook niet in zo’n ding hoor, maar die jongste van mij durft al zulk soort dingen wel.

 2. Als STOERE Hulk ……….heb ik moeite om over een verkeerdrempel heen te fietsen want ik ben dan bang dat ik naar beneden val.
  Wat een SCHITTERENDE opmerking van K.Z. dat ie ooit omhoog zal moeten!

 3. 45mtr .. Nooit ! Man ik vind een open trap al eng haha, nou ze kan wachten tot St. Juttemis hihi

 4. Kleine zus heeft genoten en och dat is toch het voornaamste.
  Laat Pappa nog maar een lange poos met de beide benen op de grond.
  Groetjes,Ria

 5. Ik zal ook niet snel in iets gaan waarbij je omhoog gaat, ik kan me jouw reactie dan ook heel goed voorstellen….maar ik vind de uitspraak van Kleine Zus erg leuk!

 6. Nou als je niet durft maling hebben aan wat iedereen zegt, gewoon niet doen…
  Vroeger moest ik altijd met de kids in de attracties op de kermis en in pretparken, hun papa paste wel op de tassen. Maar dat is omgedraaid… ik doe het echt niet meer…;-)

 7. Jullie zijn zeker niet de enigen. Mij krijg je nergens in op een kermis en manlief wordt al duizelig boven een soepbord. Gelukkig is opa heel stoer geweest.

 8. Haha! Hoogtes zijn juiste de enige kermisattrakties die ik nog wel leuk vind. Alle draaidingen waar ik vroeger niet uit te krijgen was, zijn nu de dingen waar ik me voor geen goud meer in waag.

  Wens Mr. T. maar sterkte!

 9. Hahahahaha, ik heb ook geen last van hoogtevrees. Maar moet eerlijk bekennen dat ik het inmiddels toch iets minder vind dan 10 jaar geleden…

 10. 45 meter is best hoog, geen idee hoe hoog wij destijds gingen boven zandvoort, we konden zo ver kijken en het was zo gaaf dat ik vergeten ben te vragen hoe hoog het was hahaha

 11. Durven jullie niet? Jammer, want het uitzicht zal vast prachtig geweest zijn!
  Ik stap overal in als het hard, snel, over de kop en/of hoog gaat. Zou zelfs wel een keer willen parachute springen, maar doe dat niet ivm de risico’s en mijn werk en gezin. Maar je kan me best een dag opsluiten in de grootste 8baan van NL…

 12. Even snapte ik niet goed wat kleine zus daar mee bedoelde. Als Papa doodgaat en naar de hemel, moet hij nog véél hoger was haar logische verklaring! Oma.

 13. Is dat traditie. Hier is ook altijd Braderie met vaderdag, dan heet het hier Traaierie (afgeleid van Traaie – nickname voor Terheijden)

  • Het was hier de 25ste keer. Dus dan is het denk ik inmiddels wel traditiedenk ik.

Reacties zijn gesloten.