Robyn Young

Zo’n 1.700 digitale pagina’s puur genieten heb ik er in de afgelopen weken opzitten. Ik genoot met volle teugen van de trilogie van Robyn Young en las -na elkaar en dat wil toch echt wel wat zeggen- Ridder van de tempeliers, Kruistocht van de tempeliers en Requiem voor de tempeliers. Meestal immers lees ik, als ik boeken die bij elkaar horen, toch een paar andere boeken tussendoor. Gewoon voor de afwisseling. Maar bij het uitlezen van Ridder wilde ik als de wiedeweerga weten hoe het William Campbell verder verging. En toen ik Kruistocht uit had wilde ik -wederom als de wiedeweerga- weten hoe het af ging lopen.

De trilogie draait om de belevenissen van William Campbell en overspannen een periode van ongeveer 55 jaar. Robyn Young schrijft zo mooi en zo indrukwekkend dat de lezer automatisch de boeken ingezogen wordt. Feiten en fictie wisselen elkaar af en al lezende zat ik regelmatig te googlen voor meer informatie. Ik ben helemaal wild van historische romans en juist het feit dat het allemaal aan de ene kant echt zo ging en aan de andere kant zo hád kunnen zijn vind ik buitengewoon intrigerend. Politieke intriges, vriendschap, verraad, zwakheid, menselijkheid, onmenselijkheid, familiebanden, hopen op een betere toekomst en nog heel veel meer. Het komt allemaal aan bod in deze boeken.

Het idee van de fictieve Anima Templi is potjeverdikkeme nog niet eens zo gek. Ze zouden maar ‘ns echt bestaan hebben en ze zouden uiteindelijk maar ‘ns echt succes gehad hebben! Hoe had de wereld er dan wel niet uitgezien. Dát zou ik wel ‘ns willen weten. Waarschijnlijk waren er een heleboel oorlogen minder uitgevochten.

Echt, als je de kans krijgt: ga deze boeken lezen. Je zult er geen spijt van krijgen.

  

11 gedachten over “Robyn Young

 1. Vroeger las ik heel graag historische romans, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. Maar zoals het beschreven wordt lijkt het me toch wel wat! Dankjewel!

 2. Deze heb ik ook allemaal gelezen en ik heb ervan genoten. Ik lees ook alles wat los en vast zit over de Katharen, zowel feit als fictie.
  Aanrader: Het geheim van Montsegur – Sophy Burnham.

 3. Ik ga eens kijken of ik ze op de I-pad kan zetten voor in Indonesie.
  Ik ben wel erg van de historische romans, maar ik weet niet helemaal zeker of ik deze leuk vind. In elk geval bedankt voor de tip.
  Groetjes,
  Janny

 4. Ik heb laatst wel Rode sneeuw in december van Simone vd Vlugt gelezen, ook een historische roman en die vond ik erg goed. Ik weet alleen niet of de boeken die jij nu net hebt gelezen, wel iets voor me zijn. Ik zal eens even gaan kijken bij bol…
  liefs,
  Wanda

 5. Ik ben ook dol op historische romans! Mijn man heeft deze boeken (heb ik hem gegeven) en is nu geloof ik in deel 1 bezig. Maar ik heb ze ook digitaal, dus ik kan direct beginnen. Alleen heb ik nog zo’n twintig andere boeken die ik ook wil lezen (onder andere jouw tip Tegenlicht)… Ik kan alsmaar niet kiezen aan welke ik zal beginnen, dus dat schiet niet zo op ;-)

 6. Ik lees ook heel graag, maar ben meer van de thrillers dan van de historische boeken…

  Even uitleg. Ik ben gewoon ambtenaar en volg in de deeltijd de PABO. Stage dit jaar is al afgelopen, maar moet dus op mijn ‘normale’ werk nog 3 weken ploeteren.

  Grtz Serena

 7. O heerlijk, ik zet ze meteen op mijn lijstje. Ik zag al dat onze bieb ze in huis heeft. Die reizigersboeken van Diana Gabaldon heb ik ook allemaal achter elkaar uitgelezen.
  Fijne zondag.

 8. Oké, weer 3 boeken voor op mijn zeer uitgebreide lijst ;-) Ik ben net begonnen in de historische roman van Sumone van der Vlugt ‘Rode sneeuw in december’, heb je die al gelezen?

  • Nog niet aan begonnen, maar wel op de e-reader dus dat komt goed.

Reacties zijn gesloten.