BladCadeau

Ik ben best wel van de tijdschriften, al lees ik er stukken minder dan een paar jaar geleden. Inmiddels heb ik al wel weer een paar jaar een abonnement op ésta en dat vind ik een erg leuk blad. En fijner: het blijft leuk een leuk blad. Interessante onderwerpen en een, in mijn ogen, gezonde mix van informatie en ontspanning.

Manlief kreeg ooit voor zijn verjaardag (of voor sinterklaas, dat kan ook) een abonnement op Quest en dat abonnement hebben we wel een jaar of 5 gehad. Op een gegeven moment begon Quest zich behoorlijk te herhalen en dat was voor ons het moment om het abonnement op te zeggen. Vervolgens krijg je nog tig aanbiedingen om heel voordelig toch abonnee te blijven, maar daar trapten wij niet in.

Toen weblog zo aan het knoeien was met dat streepje kreeg ik als troost voor het geleden leed een tijdelijk abonnement op een tijdschrift naar keuze. Ik koos toen voor (5x) de Linda.. Best een heel leuk blad, maar geen blijvertje wat mij betreft.

Losse tijdschriften kocht ik tot voor pak ‘m beet een jaar geleden vrij regelmatig. Flow en, afhankelijk van de onderwerpen, ook wel ‘ns Elsevier of Opzij. Veel en veel langer geleden kocht ik met grote regelmaat de Viva, Flair of Beaumonde, maar die bladen ben ik inmiddels toch echt ontgroeid. ;-)

Voor mijn verjaardag kreeg ik een BladCadeau en ik heb al regelmatig zitten neuzen op de site, maar ik weet dus echt niet voor welk tijdschrift ik het in wil ruilen. Echt helemaal niet … er zit gewoon weinig naar mijn smaak bij. Maar goed, ik ga binnenkort toch maar ‘ns echt een keuze maken.

Vertel ‘ns: welk tijdschrift(en) lees jij graag? Heb je een abonnement, een leesmap misschien of koop je ze los?

35 gedachten over “BladCadeau

 1. Hier geen abo in huis (behalve het sinds kort het schrijven magazine).
  We hadden lang een abo op LINDA., nu koop ik die vaak los. Soms neem ik het Psychologie Magazine mee afhankelijk van de onderwerpen die erin staan. Als ik een abo zou ‘moeten’ nemen zou ik toch weer voor de LINDA. gaan…

 2. Flow, quest en psychologie lees ik altijd, verder net een kort abonnement (3x) gehad op landleven en nu zo’n zelfde abonnement op buitenleven. Soms koop ik wetenschap in beeld, historie, rootz, of national geographic

 3. krijg de libelle en seasons in de bus, maar daarnaast koop ik me blut aan allerlei bladen.
  ben echt een blad-aholic

 4. Ik ben dol op bladen als Seasons, Landleven, Buitenleven, etc.
  Bovendien ben ik geïnteresseerd in wonen, dus de WLS (Wonen Landelijke Style) is ook geliefd.
  Maar ook de Opzij en Psychologie vind ik fijn om te lezen.
  Soms krijg ik wel eens Libelles of Margrieten van kennissen, maar daar vind ik niet zo veel aan, eerlijk gezegd.
  Janny

 5. Net als jij heb ik wel vaak bladen geprobeerd. Maria heeft National Geographic. Ik had een tijdje psychologie en onze taal. Maar uiteindelijk bleek alles toch te mager. Tenslotte hebben we internet en als je wat van een onderwerp wilt weten, kun je daar flink de diepte in gaan.

  Slechts één uitzondering en dat al sinds de eerste uitgave: De Donald Duck.
  Mrs. T. Een geheimpje: ssssssst….ssssssst…. Plato is altijd kind gebleven. Elke week als Donald op de mat ploft, ga ik verheugd zitten lezen. Heerlijk. Ja, de Donald Duck is het enige blijvertje van al die bladen.

 6. Abonnement op Psychologie Magazine en Consumentengids. Vroeger vond ik Mind erg fijn, maar die was weer geen lang leven beschoren jammer genoeg. Heel soms kijk ik eens een fotografie tijdschrift in, maar kopen doe ik het zelden, te duur.

 7. Toevallig is Esta een van de weinige tijdschriften die ik nog wel eens een blik waardig wil keuren. Al zal ik het evengoed niet snel kopen. Psychologie Magazine vind ik ook wel een keer leuk. De Linda krijg ik altijd gratis doorgegeven, maar vind ik hetzelfde als andere doorsneebladen, in een iets mooier jasje. Margriet en Libelle… ik krijg ze niet weg. Ik voel me nog steeds niet volwassen genoeg hiervoor ;) Al met al koop ik nog maar zelden tijdschriften. Ik ben vroeger echt tijdschriftverslaafd geweest en kan daar volgens mij de rest van mijn leven op teren.

 8. Heb heel lang een abonnement gehad op Plus, maar sinds ik de laatste jaren zoveel maanden niet in Holland ben heb ik het opgezegd. Nu heb ik af en toe een kort abonnement van een of ander blad in de zomer, soms Libelle of iets anders. Laatst kreeg ik een blad cadeau, 3 maanden Linda. Heel leuk, heb ze allemaal in huis, maar nog maar heel globaal gelezen. Denk dat het niet meer aan mij besteed is.

 9. Ik koop de Flow iedere maand, das nog steeds mijn favoriet. Sinds kort is er een nieuw blad uit, dat heet LIS, een afkorting van Life Is. Ziet er erg leuk uit en gaat een beetje over genieten van het leven. Dit blad komt zes keer per jaar uit, misschien kun je daar nog niet voor kiezen met je bladcadeau.

 10. Omdat tijdschriften van papier zijn vind ik ze héérlijk. Maar maar al te vaak stelden ze me ook teleur; dan was het net niet wat ik er van verwachtte. Lange tijd een abonnement gehad op Seasons, maar ook op Mijn Tuin. Tot, wat je al zegt, je het idee krijgt dat alles zich herhaalt.
  Onlangs nog de fout gemaakt om een half jaar FAB als proefabonnement te nemen. Niet doen. Ik bladerde wel graag in Red, maar da’s vooral mode enzo. Leuk om te kijken, maar je houdt er niks aan over. Santé doe ik een enkele keer los, zo ook Noorderland.
  de Bladcadeau die ik vorig jaar won, heb ik omgezet in ehm?? Geen idee. Ik meende Buitenleven. Heb ik inmiddels uit en aan collega gegeven.

 11. Vroeger las ik heel veel tijdschriften, van Flair tot Viva tot Vriendin tot Esta tot Linda tot VT wonen en noem maar op. Tegenwoordig koop ik ze nooit meer, neem ik wel nog geregeld de leesmap van m’n ouders mee en heb ik een abonnement op Reizen (verjaarskado van schoonzus) en Libelle Bookazine (tijdschriftenbon uit kerstpakket).

 12. Geen abonnementen en zelden een los nummer. Op vakantie neem ik wel eens zo’n combi-pakket van Psychologie en Opzij mee.
  Maar als ik een abonnement zou ‘moeten’ nemen, zou ik gaan voor de Donald Duck. En dat de kinderen dan moeten wachten tot ik hem gelezen heb! ;-)

 13. Hier hetzelfde probleem. Wij kregen een tijdschriftenbon t.w.v. €20,- en konden ook niets leuks vinden. Uiteindelijk koos ik de Buitenleven en dat vind ik eigenlijk toch wel een heel leuk blad, voor een tijdje.

 14. Ik ben geen tijdschriften lezer, nooit geweest eigenlijk. Een heel enkel keertje wil ik de psychologie kopen, maar alleen als er een artikel in staat wat mij interesseert. We hebben ooit de leesmap gehad, maar dat voor mij geen succes.

 15. Op mijn werk hebben we de zogenaamde “wijvenbladenpot”: loze ruimte naast de magnetron waar er Viva’s, Flair’s en Grazia’s liggen. Die lees ik dus weleens, maar blijf me verbazen over hoe ouderwets die bladen eigenlijk zijn.

  Vroeger had ik een abonnement op de Hollands Diep, maar die bestaat helaas niet meer. Nu lees ik nog wel eens Vrij Nederland of Park Magazine. Ohja en af en toe duik in in Amsterdam de Atheneum in voor buitenlandse filmbladen.

 16. Ik heb een abonnement op de Happinez en op Zoom – een fotoblad. Verder koop ik af en toe losse nummers van wat op dat moment mijn aandacht trekt. De ene keer een kookblad, woonblad, dan weer een lekkere glossy, of juist weer iets super-informatiefs.

  Meestal heb ik een abonnement een jaar of twee en ruil ik het dan om voor iets anders. Het Kind kijkt elke donderdag reikhalzend naar de brievenbus voor de Donald Duck….. dat is wel een blijvertje denk ik.

 17. Ik heb geen abonnement, maar ik krijg elke week de libelle van mijn moeder. Ik lees graag de Flow en Daphne”s diary. Ook de red vind ik af en toe leuk om te lezen.
  De esta heb ik ook een tijdje gelezen maar vond ik een soort viva voor volwassenen, was ik niet kapot van.
  Uiteraard lees ik wel elke week de donald duck ;-)die al sinds jaar en dag voor de kinderen op de mat valt.

 18. Nee, ik heb geen abonnement op ‘n tijdschrift. Laatste keer dat ik ‘n abonnement had, was volgens mij op de VivaMama. Heb daar ooit ‘n x zélf in gestaan (moeders met ‘n weblog) en dat vond ik toen wel ‘n leuk blad. Voor ‘n paar keer dan.
  Vind abonnementen véél te duur en neem ‘r ook eigenlijk nooit de tijd voor om zo’n blad uitgebreid te lezen. Hooguit wanneer we op vakantie gaan. Dat zijn dan ook de momenten dat ik ‘n stapeltje bladen koop. Maar als je zo’n bon krijgt, is dat natuurlijk wel hartstikke leuk! Ik denk tóch dat ik zélf voor de LINDA zou gaan. Die krijg ik nu af en toe van m’n moeder en voor de vakanties koop ik ‘m zelf. Vind dat ‘r toch wel héél erg classy uitzien en leuk genoeg om eens een paar keer te mogen ontvangen.

 19. Ik heb ook jaren de Esta gehad maar deze pas geleden opgezegd. Verder lees ik de computerbladen van mijn echtgenoot, staan soms leuke tips in. Ik heb sinds het voorjaar een abo op de Libelle. Die las ik vroeger al bij mijn moeder thuis, later kreeg ik ze van mijn zus en nu dus een abonnement.

  gr. Elise

 20. Ik lees alleen tijdschriften bij de kapper en in de sauna, als ik mijn boek vergeten ben (-;

  Nee hoor, soms wat bladeren vind ik wel leuk, maar er staat vaak zoveel oninteressant geneuzel in. Esta is idd nog wel aardig, margriet en libelle blader ik (bij de kapper) in no-time door (plaatjes kijken en koppen snellen), vroeger had ik een abonnement op oudersvannu en kinderen (maar na een paar nummers weet je alles wat er te weten valt) en de roddelbladen of de bladen van bekende nederlanders lees ik per definitie niet.

  • Oja, en woonbladen, vooral die dure met die dure design interieurs.. alleen voor de plaatjes dan he. Omdat ik het zelf niet betalen kan (-;

 21. Ik ben een lezer en ik lees dus ook tijdschriften. Heel veel tijschriften. Ik Koop ze altijd los, want mochten we het echt krap krijgen dan zitten we er niet aan vast. Ik heb net de J/M, vakblad voor opvoeders, zeg maar. Alleen de roddelbladen en bladen als de beaumonde en de grazia lees Ik niet. Ik heb ook niks met woonbladen.

 22. Ik had tot voor kort een abonnement op de Margriet, maar kwam zo ontzettend achter met lezen dat ik het maar heb opgezegd. Ik krijg de Libelle van mijn schoonmoeder. Lees bladen als Linda, Nouveau en E&I bij de kapper.

 23. Oh, wij hebben afgelopen weekend net een bladcadeau voor Jessy gekocht (voor Nat. Geographic Junior). Vroeger had ik een abonnement op de Yes en later de Flair. Zelf koop ik nu soms een losse Libelle of Magriet voor de vakanties of in de pauzes op m’n werk. En de Donald Duck vind ik ook nog steeds leuk om te lezen ;-)
  Ben benieuwd welk blad jij uiteindelijk gaat kiezen.

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 24. Vriendlief kan zich behoorlijk irriteren aan de tijdschriften die overal en nergens bij ons rondslingeren. Op de bank, op de eettafel, in de badkamer, twee grote stapels op de logeerkamer…

  Ik werk bij een grote uitgeverij (die waar veel van bovenstaande bladen worden uitgegeven) en krijg vanuit mijn functie 25 abonnementen op eigen bladen. Geen tijd om ze allemaal volledig te lezen, maar pik de highlights eruit en lees altijd als eerste de Flair, Viva, Grazia en Linda.

 25. Vroeger las en kocht ik heel veel tijdschriften. We hadden zelfs een ruilclubje, die dingen gingen van de 1 naar de ander. Want ze zijn best prijzig.

  Nu lees ik eigenlijk nooit meer een tijdschrift. Heel soms een Linda, maar die moet ik dan toevallig gekregen hebben. Zelf zal ik niks meer aanschaffen.

 26. Gek genoeg; ik lees de Libelle. Vond ik vroeger niks, val nu in de doelgroep en lees m van à tot z.

 27. Tijdschriften ….. heerlijk! Ik heb een abonnement op Lantliv. Omdat ik in een uitgeverij werk, liggen hier talloze tijdschriften in de kantine die ik altijd mee naar huis neem zodra de volgende uitgave binnen is. Sinds 2 maanden heb ik een abonnement op FLOW, dit tijdschrift wordt naar een NL vriendin gestuurd, want Flow kun je (nog?) niet vanuit Zwitserland abonneren. Verder lees ik graag Libelle en EVA, die ik regelmatig van een vriendin uit NL krijg.

Reacties zijn gesloten.