Gulpen

Via Groupon had ik, al weer enige tijd geleden, een mooie aanbieding gescoord: een gastronomisch arrangement in een mooi hotel. Eigenlijk was het de bedoeling dat Mr. T. en ik op 2 en 3 augustus zouden gaan. Omdat mijn schoonmoeder overleed en we onze vakantie daarom een week opschoven kon dat niet doorgaan. Gelukkig konden wij, met bijbetaling van € 20,= dat dan weer wel, ons uitje verzetten naar 9 en 10 september. En dat was dus eergisteren en gisteren.

Zo hé, hadden wij even het meest prachtige weer dat mensen zich maar konden wensen. En zo hé, hebben wij even genoten van die twee dagen met z’n tweetjes. Af en toe is het zo nodig: er even samen tussenuit. Hoe lief de kinders ook zijn, gewoon even volwassenenpraat. Heerlijk. En dat gastronomische 4-gangenmenu was om de vingers bij af te likken (ik at heerlijke scampi’s, gazpacho, supermals speenvarken en een botercitroentaartje na). Het ontbijt was ook heerlijk. Wat hebben we genoten!

Op zondag liepen we een prachtige wandeling en dat deden we uiteindelijk op maandag ook. In eerste instantie wilde ik de tweede dag naar de Floriade gaan, maar oh dat samen wandelen dat vind ik ook zo fijn en ontspannend. Gewoon de ene voet voor de andere, de omgeving opsnuiven, praten, zwijgen, zitten op het gras, lachen, puur genieten. Heerlijk! Mr. T. gaf sowieso al niet zoveel om de Floriade, dus hij vond het alternatieve programma van de maandag meer dan prima.

Mr. T. was behoorlijk verkouden dus dat was best sneu. Maar … ieder nadeel hep zijn voordeel. Want ik versloeg hem bij iedere (regelmatig vrij steile) helling. 😉

Oh ja, dan ben je dus in Gulpen. Waar het alom bekende Gulpener Bier vandaan komt. Waarvan je dus denkt: daar ga ik lekkere witte biertjes drinken. Want ik ♥ witte biertjes. Hebben ze verdorie op geen enkel terras én ook niet in het hotel het Gulpense Witte biertje. Hoe suf is dat dan wel niet!?

Om dat leed te verzachten en omdat een meisje toch wat moet, dronk ik gisterenavond tijdens ons wekelijkse kaartavondje maar twee heerlijke koude en frisse witte biertjes van Hoegaarden. En ik won ook nog € 0,80!

Lust jij bier en zo ja, wat vind je het lekkerst?

26 gedachten over “Gulpen

  1. Wat witbier betreft is er maar 1tje die ik lekker vind: erdinger (helaas bijna nergens te krijgen). Verder af en toe een palmpje of Hertog Jan….maar liever drink ik een mixje van bacardi lemon (of beerenburg) met cola.

  2. Fijn dat jullie het zo fijn hadden! Bier? Nee. Ik riep ooit overmoedig: ‘Geef mij maar een biertje!’ Maar dat was dus eigenlijk als grap bedoeld. Helaas kreeg ik er een, de dop werd eraf gehaald en toen voelde ik me moreel verplicht het ook op te drinken, want zonde als het voedsel weggegooid wordt. Brrrrr.

  3. Leuk joh dat jullie ook gewoon tijd vrijmaken om er met z’n tweetjes op uit te trekken! Ik ben jaren geleden eens met vrienden in Gulpen geweest en het is inderdaad een schitterende omgeving. Wat bier betreft… die Hoegaarden wit bier lust ik nog wel maar verder drink ik nooit bier. Ben meer van de baileys…

  4. Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad. Hier in DK is bier het voorgetrokken drankje. Ik houd me dus ook aan een Tuborg of een Carlsberg. Maar eigenlijk slechts een keer of twee per maand..

  5. Ja inderdaad: af en toe heb je zo’n volwassen weekendje nodig. Heel gezond hoor.
    Nee, ik houd absoluut niet van bier, nooit gehouden ook. Hubbie drinkt wel eens bier, als het erg warm is of zo, maar is ook meer van de wijn, net als ik.
    Janny

  6. Ohhhh, ondanks dag ‘t momenteel pas 10.10 uur is, liep het water me in de mond bij het lezen van het 4-gangenenu! *KWIJL* 😉 was wel verbaasd dat je 20 euri bij moest betalen voor de omboeking. De reden dat je ‘t moest omzetten, was toch niet zómaar iets. Dat vind ik dan weer ‘n slechte service.
    Ben zélf ook gek op Witbier. Bij voorkeur bij warm weer. Gewoon bier vind ik ‘n stuk minder lekker en tot ‘n paar jaar geleden vond ik bier helemáál niet lekker.
    Wij halen meestal onze blikjes witbier bij de Lidl. Maar ‘n Hoegaarden is natuurlijk ook wel heul erg lekker! Gulpener witbier heb ik volgens mij nog nooit gedronken.

  7. Ik drink zeker bier, op feestjes, of op een terras in de zomer. Heerlijk! Gewoon iets (anything) uit de tap vind ik lekker, soms wit als het heel warm is. Op de een of andere manier maak ik thuis ook wel eens een flesje open als ik alleen met man ben, maar dat verdwijnt altijd door de gootsteen: dan smaakt het gewoon niet…

    Leuk, zo’n weekendje. Moet je af en toe eens doen. Vonden de meiden het ook leuk dat jullie weg waren? (Voor hun ook een beetje feest (-; )

  8. Gezellig is dat he, zo’n weekendje weg met z’n 2. En een biertje gaat er wel in, als het maar warm buiten is. Een Amstel of die ene van de Lidl met dat zilverpapier. En op Curacao een Polar! Mmmmm…. Anders graag een wijntje (rood/rosé) of een lekker likeurtje.

  9. Wat heerlijk dat jullie er samen even tussenuit zijn geweest! Is inderdaad soms heel erg fijn als je altijd druk bent met kinderen om je heen! Kan je lekker weer even op teren! En bier… nee, dat lust ik echt niet. Ik vind het stinken, zal er van mijn leven niet aan beginnen. Ben sowieso niet van de alcohol dus geen probleem ook!

  10. Leuk dat je afgelopen weekend in het Limburgse land was!
    Ik was al nooit een bierdrinker en aangezien er nogal wat gluten in bier zitten ben ik het ook maar niet geworden. Twee jaar geleden hebben we een rondleiding gehad in de Gulpener bierbrouwerij met bierproeven (ik niet) en een quiz. En wie won? Juist ja, degene die niks had geproefd maar goed had opgelet 😀

  11. Jullie hebben genoten, das duidelijk. Mooi. Zo hoort het ook!

    Bier? Hmmm, tijdens de zomervakantie drink ik graag Heineken, uit zo’n klein flesje. Thuis drink ik nooit bier. En als ik de kroeg inga, liever bier dan wijn, want de meeste kroegwijn is niet te hachelen én ik heb er de volgende dag hoofdpijn van. Maar dan drink ik wel het liefste de zwaardere bieren: Leffe trippel of dubbel. Maredsous, Delerium Tremens, dat soort merken.

  12. Heerlijk, zo’n weekendje met z’n tweeën weg. Kan me voorstellen dat jullie dat ook wel nodig hadden na alle hectiek van de afgelopen weken.

    Oeh, lekker hoor! Een biertje gaat er bij mij wel in. Witbiertjes vind ik altijd wel lekker, maar een speciaal biertje doet het op z’n tijd ook wel goed. Laatst een paar biertjes in Cafe Jos gedronken (best cafe van NL) en de Verboden Vrucht is toch wel een aanrader hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *