Teletekst

Ik ben, zoals de meesten wel weten, best een beetje teletekst-‘verslaafd’. Nou lees ik dagelijks een aantal pagina’s en dat zijn 101, 102 en 103 (en afhankelijk van welk nieuws er vermeld staat de betreffende pagina’s) en 402 tot en met 421 en 704. C’est tout, dus het lezen van die pagina’s kost hooguit 5 minuten.

Natuurlijk staat bijna alles wat op teletekst staat ook op nu.nl, maar toch blijf ik een trouwe teletekstlezer.

De pagina’s 403 tot en met 421staan vaak vol met grappige, ontroerende of schokkende berichtjes. Ik heb door de jaren heen al heel wat berichtjes hier op mijn blog gezet. Soms waren dat vrij heftige berichten, maar vaker toch de berichten uit de categorie 403-421. Gewoon, omdat die vaak het leukst zijn.

Ik vraag me af of teletekst nog een lang leven beschoren is. Het ziet er ook wel een beetje ouderwetsch uit. Of niet dan?

Lees jij ooit teletekst? Hetzij via de tv of ook via internet?

20 gedachten over “Teletekst

 1. ik lees al geen teletekst meer sinds ik uit huis ben. alleen hier! en wtf, na het krijgen van een tweeling mag je dus meteen weer voor ivf? of was ze toen spontaan zwanger geworden?

 2. Ik kijk nooit teletex, ik vind het onhandig.
  Lees online de krant en op het werk de papieren krant. Dat is wel genoeg.

 3. ooit met het TT-virus besmet geraakt door manlief. Het blijft standaard voor ons om te doen. Ik heb op mijn aifoon zelfs de Teletekst-app. Beetje statisch is het wel, vaak heb ik nieuws allang op Twitter gezien, maar vooral het kladblok blijft leuk. En het weerbericht klopt tenminste, dat kun je van sommige sites niet zeggen.

 4. Nee eigenlijk niet. En in ‘t pré-internet tijdperk ook niet. Nouja, toen héél soms… om de sneeuwhoogten te bekijken… maarja, ik ben nú (tot mijn grote spijt) al zó lang niet op wintersport geweest :'( En tegenwoordig… of eigenlijk al sinds ‘n jaar of… wat zal ‘t zijn, 5? zie ik via jouw log regelmatig TT berichtjes voorbij komen ;-)

 5. Vroeger verslond ik de teletekst pagina’s, tegenwoordig kijk ik hooguit nog op pag. 703/704 en voor rest is het altijd nu.nl, ad.nl en telegraaf.nl

 6. Ik kan me dus niet voorstellen dat dat inderdaad nog lang blijft bestaan. Ben eigenlijk wel benieuwd waarom mensen daar nog kijken?

  En ha, wat een bericht. Voor het geval ik mezelf druk vind met drie kinderen in drie jaar…

 7. Ik ben een teletekst fan. Het eerste wat ik doe ;s ochtends. Nouja, bijna dan. Maar vóór ik pc of krant of telefoon pak om nieuws te lezen.

 8. Het meeste nieuws e.d. hoor ik via de radio (staat heel de dag aan) en voor de rest blijf ik op de hoogte door nu.nl. Af en toe kijk ik op teletekst, maar dat is dan meestal voor het weer ;-)

  Een fijne dag!

 9. Eigenlijk kijk ik nooit meer naar teletekst…. ziet er inderdaad wel erg ouderwets uit ja… Maar je berichtjes zijn altijd leuk! 2 Tweelingen in een jaar… pfffff, moet er niet aan denken.

 10. Ik kijk nooit naar teletekst. Dat laat ik aan jou over. ;o)
  Twee tweelingen in een jaar. Poe hee. Meteen in het diepe gegooid.

Reacties zijn gesloten.