Weerborstel

Vier heb ik er: weerborstels. En daar ben ik niet blij mee, want mijn haar zit daarom vaak net niet zoals het wél zou moeten zitten!

Eén weerborstel zit op de haargrens bij mijn voorhoofd en die is het minst opvallend. Eentje zit er midden op mijn hoofd achter en door dat suffe ding loop ik vrij regelmatig met een ‘kale’ plek op mijn hoofd rond. De allerstomste weerborstel heb echter ik op de haargrens linksonder bij mijn nek. Daar zit zo’n raar frutje dat altijd naar links wijst. Er helpt helemaal niets tegen, want wat ik ook doe, het haar gaat vanzelf weer in die stand. En da’s nie leuk nie. Maar goed, er zijn uiteraard veel ergere dingen. En dan heb ik nog een kleine rechtsonderachter.

Als ik ‘s ochtends uit bed stap dan stop ik vervolgens mijn hoofd onder de koude kraan. Mijn haar droog ik dan af, ik kneed er wat mousse in en laat het haar zo drogen. Meestal zit het dan prima ondanks mijn weerborstels.

Mijn haar wordt geverfd maar als dat al weer enige tijd geleden is zie ik er steeds meer grijze haren doorheen piepen. Ik vind dat zo raar: het lijkt wel of zo’n haar in één keer op mijn hoofd staat. Soms denk ik heel stoer: ik verf het niet meer, maar tot nu toe ga ik nog steeds overstag … Zo werd gisteren mijn haar rooderig geverfd. Ik vind het gaaf! Al moet ik er wel aan wennen. ;-)

Hoe zit dat met jouw kapsel? Last van weerborstels of helemaal niet? Verf je je haar? En besteed je ‘s ochtends veel aandacht aan je kapsel?

38 gedachten over “Weerborstel

 1. Helaas kan ik hier niks op zeggen. Mijn haar is net twee centimeter lang (van boven) en dat gaat al liggen als ik AF zeg. Tien vingers erdoor en klaar.

 2. Ik heb gelukkig maar één weerborstel, maar wel leuke krullen/grove slag als ze mee werken ;)
  Ben zelf ook handig met haar, want mijn beroep is kapster.
  Zelf zeg ik ook altijd weerborstels, ook in de kapsalon. Laatst had ik een klant uit het noorden die op vakantie wat die ook niet wist waar ik het over had..

  Liefs!!

 3. Ook ik ken het woord ‘kruinen’ in plaats van weerborstels. En ook ik ken ze van mezelf. Te veel en te vervelend.
  Ik ben al ongelooflijk grijs maar verf niet. Ik heb er de prijs werkelijk waar niet voor over. En als er iets is wat ik lelijk vind, is het wel uitgroei…
  Enne… ‘s morgens een borstel en wat mousse en een uur later zit het al weer voor geen meter!
  Helaas hebben de kinderen net zulk haar…..

 4. Ik wist helemaal niet wat weerborstels waren, joh.
  Nee, gelukkig heb ik die niet.
  Maar voor de rest is het ook niet om te juichen. Met het ouder worden wordt ook mijn haar dunner en slapper. Gelukkig kan ik er nog steeds wat van maken met hulp van mijn kapper die er één keer in de zes weken een goed model in knipt en één keer per drie maanden een coupe soleil zet. Dat laatste helpt gelukkig ook een beetje tegen de slappigheid (van mijn haar dan hè… voor de rest kan ik het wel schudden:-)
  Janny

 5. “weerborstel” is volgens mij een echt Brabants woord. Toen wij 1975 van Dinteloord naar Gouda verhuisden, vond ik het raar dat niemand dat woord “weerborstel” kende, niet eens onze kapster. En ja, ik heb er dus ook twee. Eén rechtsvoor (pony) en één links in mijn nek. Als ik mijn haar was, gaat zelfs het natte haar onder de douche meteen weer in die weerborstel-vorm

 6. Ohjoh, ik dacht dat dat gewoon kruinen heetten ;-) Mijn haar zit nooit zoals ik wíl dat ‘t zit en daar heb ik me min of meer bij neergelegd… ‘t enige moment dat ik vond dat ‘t best mooi zat, was tijdens m’n zwangerschap van Jonne. Yep, ik verf m’n haar… doe ‘t eigenlijk meestal zelf maar de laatste paar x heb ik ‘t bij de kapper laten doen omdat de Clubkapper dat voor maar 11,50 doet. En aangezien ik meestal 2 pakjes nodig heb, ben ik, als ik ‘t zélf doe, nagenoeg nét zo duur uit! ;-)
  Oh leuk, ben héél benieuwd naar je “roderige haar” ;-) FOTO?!

 7. Ik heb geen last van ‘kruinen’. (weerborstel is een nieuw woord voor mijn :-) ) De kapper zegt altijd met een gelukzalige lucht: O, wat valt jouw haar toch altijd lekker makkelijk. Klopt. I hoef er niet veel aan te doen. Als ik moet werken, of andere afspraken heb, dan föhn ik het dagelijks. Even met de borstel en de hand erdoor en klaar. Op luie vrije dagen een ga ik met een flinke dot gel met een ‘wet-look’ door het leven. Verven? Ja. Grijsdekking. Ik vind het eigenlijk te duur… maar m’n koppie knapt er altijd zo heerlijk van op!

 8. Haha, had ik nog nooit van gehoord! Van kruinen wel en daar heb ik er ook wel een of meer van. Met lang haar valt het niet zo op.
  Verven? Toevallig vorig jaar een keer gedaan. Viel veel te donker uit, dus balen. Nu heb ik weer mijn eigen niets-kleur. Blond met heel veel highlights en lowlights, maar die heb ik van nature. Wel grappig want zelfs kappers denken dat het geverfd is :-) En veel tijd? Nee. Met mijn haar valt niets te beginnen, dus ik probeer het ook niet. Zonde van mijn tijd!

 9. Ik heb eigenlijk vrij gemakkelijk haar en dus ook een makkelijk kapsel, ben er hooguit een dikke 5 minuten mee bezig. Even wat mousse of wax erin en dan wat fohnen en klaar. Langer wil ik er ook niet mee bezig zijn want daar heb ik het geduld niet voor…

 10. Nog nooit eerder van een weerborstel gehoord. Jammer dat je met je haar iets extra’s wilt doen, en het lukt niet. Maar een fleurig kleurtje erin maakt toch weer een hoop goed!
  Ik heb heel makkelijk haar: lang met krullen. Alleen als het buiten mistig is, “ontploft” de boel. En natuurlijk laat ik het ook verven. Saai grijs kan altijd nog. Ik laat het dezelfde kleur rood verven als mijn dochter het heeft. Zij is een natural readhead. Soms zeggen mensen: ‘ je kunt wel zien dat jullie moeder en dochter zijn’ :-).

 11. eh, geen idee #weerborstels hahaha nooit van gehoord ook tot nu en ja, ik verf ook omdat het anders al kats grijs zou zijn en eh.. de meeste ochtenden haal ik een kam door m’n haar en haal dan m’n vingers er nog even doorheen.. het waait hier altijd, dus tijd aan je haar besteden is m.i. water naar de zee dragen ^^

 12. Oh mijn kapper noemt dat kruinen, ja daar heb ik ook erg last van. Mijn haar valt altijd verkeerd .. helaas !

  Groetjes Elise

 13. Ik heb daar volgens mij geen last van.
  Ik verf mijn haar niet en ben er vreselijk zuinig op. Verzorg het heel goed. Ben echt trots op mijn haar!

 14. Achter 2 en voor 1. Die van voor is zó eigenwijs dat ik sinds een jaar of 20 zelf mijn ponny knip. Nu ben ik al 23 jaar kapster en kan dus prima in spiegelbeeld knippen. Gelukkig wel…

 15. Ha, ook ik wist niet dat dit ‘weerborstels’ werden genoemd. Mijn oudste heeft veel last van twee eigenwijze kruinen. Maar nu hij zijn haar langer heeft, heeft hij er geen last van ;)

 16. Iedere drie weken naar de kapper, om de dag wassen, crèmespoeling, fohnen, daarna fohnen met speciale borstel en daarna meestal nog even met een krultang. Dan wat lak erover en klaar. Lijkt heel wat maar ik kan dat binnen een kwartier:-)
  En weerborstels… haha nog nooit van gehoord. Ik moest aan het KNMI denken.

 17. Ik noem dit altijd een ‘kruin’ haha. Ik heb er een voor op mijn hoofd, heel vervelend met mijn lok, want die wil dus maar 1 kant op haha!

 18. Ook ik heb van die kruintjes, ‘weerwas’ noemen we dat hier. Sinds vanmorgen zit er weer verse verf op mijn haren: bruin met lichtere highlights.

 19. weerborstel, machtig woord! Die moet ik aan Storm vertellen die heeft er flink wat. Ik niet maar ik heb vanwege mijn fibromyalgie nogal last van haaruitval waardoor ik het ook niet verf want ik ben als de dood dat het daardoor nog harder gaat met die rui.

 20. Twee weerborstels. Eentje rechts vooraan, eentje links achter, net niet op mijn kruin. Met die eerste kan ik leven, door de tweede heeft menig korte coupe de neiging aan die kant te pieken. Zo ook nu. Dus laat ik het weer groeien.
  Vroeger was ik witblond maar de laatste 35 jaar wordt het steeds donkerder. Ik heb het in diverse tinten gekleurd gehad. Blond, rood, blond, zwart, blauwzwart. Een aantal jaren geleden ben ik gestopt met verven. Vorig jaar rond deze tijd ben ik er weer mee begonnen. En nu stop ik weer. De punten zijn roodblond, de rest donker met hier en daar een grijze haar. Dat mogen er van mij wel meer worden.
  Mijn ochtendroutine hangt af van hoe mij haar zit. Zit het goed, dan trek ik er een borstel doorheen, zie ik er uit als Bolletje Piekhaar dan was ik het even. Meestal laat ik het aan de lucht drogen. Beetje zooi er doorheen kneden en klaar is Keer

 21. ik ben ook gewoon tevreden met mijn lange haar, gooi er soms een kleurspoelinkje door, wat ik wel gaaf vind, maar eeeh foto’s??? van je nieuwe look??????

 22. Ook ik kende het woord niet, grappig! Hier geen last van. Best wel makkelijk haar. Kort, beetje gel en heel vaak verven (donkerbruin).

 23. Van een weerborstel had ook ik nog nooit gehoord.

  Ik laat soms highlights zetten, dat is het enige verven dat ik laat doen. Verder varieert het hoeveel tijd ik aan mijn haar besteed. Soms steek ik het op, soms los (al is het daar nu te lang voor), soms in een knot of staart. Wel altijd mes mousse anders pluist het alle kanten op.
  Laat het normaal altijd opdrogen aan de lucht, maar over niet al te lange tijd zal er een föhn aan te pas moeten komen als het weer gaat vriezen.

 24. Hahaha wat een geniale naam, weerborstel. Ik heb er wel een beetje last van, irritaaaaaant. Ik verf mijn haar ook, ook roodachtig! (het is nu roodblondachtig, normaal wat donkerder)

 25. Geen last van kruinen, want ik heb lang haar. Verf het niet, zeker niet voor die paar verdwaalde grijze haren. Vind ik wel leuk staan ook. En verder doe ik er weinig aan, wassen en conditener. Aan de lucht drogen en klaar. En hoe vochtiger hoe meer krullen. Ben erg tevreden met mijn haar :-)

 26. Nooit van een weerborstel gehoord! Ik heb ze ook niet. Ik weet wat je bedoelt, maar ik heb er geen naam voor!

 27. Ik moest even nadenken over het woord ‘weerborstel’, maar ik begrijp dat je hiermee ‘kruinen’ bedoelt ;-) Ik heb zelf één kruin rechts op m’n hoofd, inderdaad niet fijn, maar meestal kan ik m’n haar wel zo frutselen dat het toch goed zit. En ik besteed ‘s ochtends niet zo heel veel tijd aan m’n kapsel en na het wassen laat ik het aan de lucht drogen. Af en toe gooi ik een kleurtje in m’n haar, meestal rood-bruin. M’n haar is van mezelf erg donker dus meestal zie je alleen een gloedje.

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 28. Hoe zit dat met jouw kapsel?
  Het zit wel goed…

  Last van weerborstels of helemaal niet?
  Gelukkig geen weerborstels…

  Verf je je haar?
  Ja, in de zomer meestal twee kleuren blond,en in de winter twee warmere tinten als Mahonie, koper of rood…

  En besteed je ‘s ochtends veel aandacht aan je kapsel?
  Nee, ik heb makkelijk haar, na het wassen handdoekdroog maken en dan wax erin en klaar…kort koppie.

 29. Hihi, weer een nieuw woord geleerd, ik weerborstels als kruinen. Ik heb er ook heel veel. Net boven mijn voorhoofd, op mijn hoofd en in mijn nek. En grijs word ik ook … haha … en ‘s ochtends moet mijn haar ook nat, net als bij de rest van het gezin, zijn allemaal besmet met het weerborstels virus … Een fijne dag voor jou!

 30. Ik heb zoveel weerborstels (kruinen is het woord volgens man, daar hebben we altijd “ruzie” over…) dat de kapster me aanraadde mijn haar nooooit korter dan de boblijn te knippen. En dat wil ik ook niet want ik ben van het langere haar. Geverfd ja, eerst highlights, toen het te blond werd lowlights. Ik ben nog niet echt grijs maar heb zelf een hele saaie donkerblonde kleur tegenwoordig. En qua verzorging: met wassen en borstelen kom je een heel end als het lang is. Na mijn laatste “korte” coupe (die boblijn dus, met voor langer dan achter) werd ik gek van al het fohnen en mousse/lak smeren.

  Krijgen we nog een fotootje van jouw nieuwe kleur te zien? Ben benieuwd!

 31. Ik heb een kruin linksboven waardoor mijn haar lastig naar achteren blijft zitten, maar automatisch in een scheiding valt, vooral nu het lang is. Verder ben ik heel tevreden met mijn ongeverfde blond/grijze slagen. Ik was het 2x per week en laat het zo drogen. ‘s Morgens borstel ik het even in model.

 32. Ik verf het, ik ken geen weerborstels maar wel kruinen maar ik heb er maar eentje op mijn hoofd. Ik heb dik krullend haar, wat met het weer meegaat ;-)nu heb ik een mooie bos krullen maar zodra het vocht uit de lucht is gaat het platter zitten.
  Verder gooi ik er smorgens een hand doorheen en dat is het ;-)

 33. Ik ken dit verschijnsel als een ‘kruin’. Gelukkig heb ik daar geen last van. Om de acht weken gaat er een kleurspoeling in mijn haar zodat er net even wat meer kleur en glans in zit.Ik besteed weinig tijd aan mijn kapsel. Wassen, laten drogen aan de lucht, wat olie er in en klaar!

 34. Weerborsteld, weer wat geleerd vandaag ;)

  Verven: nee. Veel tijd: nee. Ik was het, doe er een crèmespoeling door, laat het altijd aan de lucht drogen, borstel het met biosilk en verder niks. Mijn haar is tot aan mijn kont inmiddels, ben er happy mee. De kleur is goed, het glanst mooi… Ik ben denk ik de enige vrouw op het noordelijke halfrond die blij is met haar haar.

Reacties zijn gesloten.