Bekennen

Ja mam, ja dat klopt wel, maar we deden toch niks verkeerd daar zo. We wilden alleen maar ff lekker een beetje chillen. Een beetje kijken, wat drinken, wat kletsen. Zoiets. Kijken wat er zou gebeuren.

Ja, dat snap ik, maar hé, iedereen ging. Dus waarom zou ik dan niet gaan. Ze zien me aankomen zeg. ‘Jij mag zeker weer niet van je mamsie, Dennis’. ‘Die moeder van jou, dat is zo’n suf en degelijk wijf, die moet ‘ns een keer een lekkere beurt krijgen, dan wordt ze wel wat relaxter’.

Wat, hé, dan hoef je niet zo tegen mij tekeer te gaan. Kan ik er wat aan doen dat mijn vrienden zo praten en denken. Jaha mam, ik weet dat je gelijk hebt en jaha, ik weet dat het niet handig was om daar heen te gaan, maar ja, het is nu eenmaal zo gelopen.

Of wij wat gedaan hebben? Sjemig mam, wat denk je? Die fucking ME begon.

Sorry, sorry. Ik zal niet meer zo vloeken. Maar goed, die ME begon ons gewoon uit te dagen mam. Echt. Wij deden echt niets. Ja, behalve Mathijs natuurlijk. Die begon te gooien en toen kwam de ME recht op ons af en ja, dan ga je jezelf toch verdedigen. Daar kunnen wij toch niets…

Heb je Mathijs op een filmpje van de plundering van de AH gezien? Oh. Nee, ik was niet de hele tijd bij Mathijs. Echt niet, echt…

Nou ja, het zou kunnen dat ik…

Ach mam, dat meen je niet! Ik ga me echt niet melden hoor. No way!

Hoezo ‘recht aankijken in de spiegel’ en het zal me goed doen? Mam dit ga je niet menen!

Hoezo als ik het niet doe, doe jij het?

Mam?

______________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: luchten.

De andere bijdragen ook lezen? Klikkerdeklik!

29 gedachten over “Bekennen

 1. Je hebt je goed ingeleefd om dit zo te kunnen schrijven. Mooi om te lezen. Zo zou het echt in een gezin kunnen gaan.

 2. Knap verhaal! Wat moeten we toch met al die meelopers en hoe moeilijk is het voor tieners om niet mee te worden getrokken in dat groepsgedrag?

 3. Het valt me altijd op dat de.meeste jongeren als.je ze alleen spreekt gewoon ‘normale’ jongeren zijn en als het een groep wordt het opeens heel.andere mensen lijken te zijn. Kan je zien wat massa met mensen n doet . Een mooie we300

 4. Heftige en actuele WE. Tijdens het lezen zag ik de beelden zo voor me.
  Hele discussies met zoon en nichtje heb ik hier gehad. Ik zei voor de grap: onthoofden en daarna vierendelen die jongens. Mijn nichtje ging daar serieus op in en zei: nee, ter beschikking stellen van de regering. Toen zei ik weer: prima, maar dan wel na dat vierendelen. Ging ze ook nog serieus op in, zo zat ze in het onderwerp. Ondertussen is het diep treurig wat er is gebeurd. Ik vind dat je de toon zo geweldig hebt getroffen. Echt goed. Prima WE, Mrs. T.

 5. Pingback: WE-300: een nieuw woord, een nieuw geluid | Platoonline

 6. Ik weet dat er als ouder een risico verbonden is aan het uiten van de kreet ‘ Dat zou die van mij nooit doen’. Gelukkig kan ik in deze zeggen dat hij in zo’n geval sterk genoeg is om überhaupt niet met de groep mee te gaan, dus niet in de buurt is wanneer de groepsdynamiek het gezonde verstand van de individuele deelnemers over neemt.
  Het zal je maar gebeuren: Je kind op TV zo bezig zien..

 7. Vreselijk toch als je brave puber erbij is geweest…? Kon hier de zoon (18) goed uitleggen wat er gebeurt in een groepsproces en dat je ‘vanzelf’ mee gaat doen als je erbij bent. Vorig weekend hier nog een steekpartij in het dorp tijdens uitgaan… Ben blij dat mijn zoon meer van chillen bij vrienden thuis is en nu ook vaak bij zijn vriendinnetje zit!

Reacties zijn gesloten.