Dinsdag is voorbij

Meteen na ‘Blauwe maandag‘ las ik ‘Dinsdag is voorbij‘.

Waar gaat dit boek over?

In een vervallen huis in Oost-Londen wordt het opgezwollen, met vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Ze komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over zijn verleden en ze zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

Ik vind Frieda Klein een sympathiek personage en een integere persoonlijkheid. Haar worsteling met de dingen die gebeuren en waarvan zij vindt dat ze ze veroorzaakt (ook al is dat niet zo) is goed te begrijpen.

‘Dinsdag is voorbij’ vond ik interessanter dan ‘Blauwe Maandag’ al gebeurt er wel heel erg veel en dat maakt het boek niet altijd even goed te volgen. Ik moest af en toe echt goed nadenken om welk personage het nu weer ging. De verhaallijn met Harry was interessant en Nicci French zette mij echt op het verkeerde been waar het Harry betreft. En dat is juist zo leuk. De verhaallijn van Beth vind ik onwaarschijnlijk maar eigenlijk vooral heel erg triest en verdrietig. Wat kan psychische nood doen met mensen.

Dean Reeve doet trouwens inderdaad mee in dit boek al doet hij tegelijkertijd niet echt mee. Maar dat gaat vast gebeuren in het ‘woensdag-deel’. Denk ik. Dat dat maar snel mag komen.

9 gedachten over “Dinsdag is voorbij

  1. Ik ga deze maar direct reserveren bij de bieb! Heb net vorige week Blauwe maandag uitgelezen dus niet te lang wachten met deel 2 blijkbaar…

  2. Ik was, na een jaar, de draad kwijt dus ben eerst Maandag weer gaan lezen. Hoop dat we op Woensdag niet weer een jaar hoeven wachten 🙂

    Maar Nicci is wel favoriet hier .. vind al hun boeken super !

    gr. Elise

  3. Ik wacht ook op nr 3! Overigens is het steeds moeilijker voor zo’n schrijver om je op het verkeerde been te zetten… je verwacht al van te voren en bedenkt al hoe ze hte dezxe keer gaan doen… wel leuk!

  4. Ik ben halverwege, en moet echt zorgen dat ik bij de les blijf. Hierna volgen nog 6 delen, dus een dubbele maandag?

Reacties zijn gesloten.