Zing een lied … of niet

Afgelopen donderdag hadden wij op het werk een afdelingsuitje. Nou wil het geval dat de nieuw bijgekomen collega’s van die afdeling de enorme eer hebben het uitje te organiseren. Een van die nieuwe collega’s was ik dus.

Het is met zo’n afdelingsuitje net zoiets als met een vriendendag. Iedereen heeft al zo veel dingen gedaan en het is best moeilijk om een beetje origineel te blijven. Maar ik denk dat we daar best in geslaagd zijn.

Ons uitje ging richting Den Bosch waar we in een prachtige serre verwelkomd werden met hoe kan het ook anders een Bossche bol en koffie/thee (of een bittergarnituur, dat kon ook).

Daarna was het tijd om uit onze comfortzone te stappen. We gingen namelijk smartlappen zingen! Hahaha, wat was dat fantastisch leuk. In een heerlijk oubollig kroegje werden we ontvangen door een enigszins corpulent heerschap met een accordeon op zijn buik. In ruim een uur tijd passeerden er verschillende “prachtige” liederen de revue. De meesten waren in eerste instantie nog wat onwennig, maar gaandeweg gingen alle remmen los! Ik kan helemaal niet zingen, maar dat mocht de pret niet drukken en samen met een collega zong ik ‘Brandend Zand‘ en uiteraard was dat fantastisch. Er zijn CD-opnames gemaakt van onze prestaties en die krijgen we binnenkort toegezonden. Ik ben heel benieuwd. ๐Ÿ˜‰

Na deze spannende ontspanning was het tijd om met z’n allen te gaan dineren. Dat deden we bij een bijzonder restauranten daar hebben we heel erg lekker en gezellig zitten eten.

Op een enkele notoire mopperkont na heeft iedereen genoten en dat is natuurlijk het doel van zo’n uitje. Ik ben benieuwd wat we volgend jaar gaan doen.

22 gedachten over “Zing een lied … of niet

  1. Als je wilt kun je overal op mopperen, maar je kunt het toch ook gewoon leuk houden? Ik hou ook niet zo van zingen. Mijn huisgenoten nog minder, haha! In de auto ben ik bang sterren in het glas te zingen, maar ik had royaal meegedaan met de smartlappen. En ook nog lekker gegeten…Een mens kan het slechter treffen!

  2. In Portugal heet het Fado; de muziek die uit het hart komt. De nederlandse smartlappen lijken hier wel op. Iedereen kan ze meezingen en ze zijn vaak aan de droevige kant. Over (lange) tijd worden ze een cultuurschat genoemd.
    Enne…ik zou zo’n uitje zalig vinden!

  3. Met een leuk gezelschap lekker meeblรจren met smartlappen… heerlijk toch?
    Even de remmen los, even over een drempeltje heen en je gewoon laten gaan. Tegenwoordig kan ik dat ook best, al heeft het even geduurd! Klinkt als een heel gezellig uitje!
    Janny

  4. Dat was zeker leuk denk ik, vooral als iedereen wat onwennig dan toch zijn schaamte opzij zet. Het wordt inderdaad steeds moeilijker om iets origineels te verzinnen, maar het is jullie toch gelukt.

  5. ik ben benieuwd naar die cd! hahaha zelf ben ik ook niet van dit soort uitjes, maar gooi wat drank in me en ik zing vrolijk mee, zo ben ik dan weer wel ^^

  6. Grappig idee om met z’n allen smartlappen te gaan zingen! We hebben ooit weleens een karaoke-avond gehouden maar in dat soort gevallen sta ik meestal wat achteraf op het podium omdat mijn zangtalenten echt niet aanwezig zijn!

  7. Leuk zo’n uitje. Best moeilijk om iedere keer met iets origineels te komen .. pff

    Ik ben ook een keer met zo’n afdelingsuitje naar Den Bosch geweest. Hebben daat een stadswandeling gemaakt en ‘s avonds dineren in een moordrestaurant.

    Smartlappen zingen whaha, dat hebben wij ook gedaan in ‘t cafe van De cock in Amsterdam, dat is echt lachen ! De cd is altijd leuk om terug te luisteren en nog eens mee te bleeeren

    gr. Elise

  8. Leuk! Vooral het groepsgebeuren buiten het werk maakt bijna elk uitje leuk, ook al is het normaal gesproken niet ‘jouw ding’. Gelukkig ben jij wel van het smartlappen zingen… ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *