Flossen

Ach gossie, die arme gevangenen. Ik flos regelmatig, maar heb nooit het idee gehad dat ik met zo’n draadje een wapen in handen had. Je zou er volgens mij best mee kunnen haken of (wild)breien of zo, maar iemand letsel toebrengen dat gaat volgens mij wel erg ver.

Tandenpoetsen doe ik twee keer per dag. Na het ontbijt en voor het naar bed gaan. Afhankelijk van wat ik eet, kan het een keertje vaker zijn. Ik heb nog een heel ouderwetsche tandenborstel die ik zelf op en neer moet bewegen. Altijd eentje uit de categorie ‘zacht’ of ‘medium’. Ik heb me laten vertellen dat harde borstels heel slecht zijn voor je gebit en tandvlees. Desalniettemin (dat blijft toch een mooi woord) wil Mr. T. altijd een harde tandenborstel.

Ik heb helaas in mijn jeugd vrij veel gaatjes gehad en die zijn nog gevuld met van die ‘prachtige’ grijze vullingen. Da’s niet mooi, maar ja, het zit er nu eenmaal in. Misschien toch maar ‘ns aan de tandarts vragen of hij die vullingen niet allemaal kan vervangen.

Hoe zit het met jouw flosgedrag? En de verzorging van je gebit?

20 gedachten over “Flossen

 1. Mijn poetsgedrag: Hmm, minimaal 2 soms wel 3x per dag. Ik zóu van m’n tandarts meer moeten flossen maar op e.o.a. manier zit dat niet erg in m’n systeem. Ik heb wel van die flos / stoker stokjes naast m’n bed liggen hoor maar vergeet ‘t vaak.

 2. Lekker laten zitten die vullingen. Die ouwe van mij doen het nog goed; die nieuwe van plastic houden het maar 10 jaar vol :-))

 3. Tanden poetsen; 2-3 keer / dag
  Borstel: ook ouderwets, na 3 weken een nieuwe borstel.
  Flossen: iedere avond
  Gaatjes: niks zichtbaar, die paar vullingen heb ik ooit laten vervangen. Ik had vaak (2 keer / maand) last van migraine en mijn tandarts had het gevoel dat het aan die oude vullingen kon liggen. Ik weet niet of het een placeboeffect was, maar ik heb nog maar 1-2 keer / jaar migraine.

 4. Nou, met zo’n dubbele flosdraad kun je gemakkelijk een andere gevangene wurgen, hoor. Ik zie het al helemaal voor me. Mooi detail voor een kort verhaal, noteer het direct:-)
  Ik poets electrisch, drie maal per dag na de maaltijden. Flossen doe ik niet elke dag maar wel regelmatig. De tandarts bezoek ik twee maal per jaar.
  Gelukkig heb ik ondanks mijn leeftijd weinig vullingen (wel wit) en een goed gebit. Een paardengebit, volgens mijn weinig subtiele tandarts. Hopelijk bedoelt hij het niet letterlijk.
  Janny

 5. Flossen doe ik als ik er zin in heb, en dat is niet zo vaak :’) En ik poets mijn tanden elektrisch!

 6. Twee keer per dag poetsen, flossen en spoelen met Listerine. En dan regelmatig naar de tandarts. Het is niet mijn grootste hobby, maar wel noodzakelijk.

 7. Misschien spannen die gevangenen wel draden waar andere gevangenen dan tegenaan lopen. Of misschien proberen ze zo zelfmoord te plegen. Stephen King zou er wel meer voorbeelden van kunnen maken.

  Ik flos niet. Mijn gebit is uitneembaar, zeg maar. dus ik poets er extern op los.
  Reuze handig. En sneller dan in een afwasautomaat :-) :-)

 8. Ik flos iedere dag en poets 2 x per dag. Ik krijg altijd complimenten van de tandarts, maar denk dat ik ook een beetje geluk heb, want zoveel tijd steek ik nou ook alweer niet in mijn gebit.

 9. flossen heeft niet zoveel zin meer ;-) heb te veel ruimte tussen de tanden gekregen maar ik heb wel hele mooie rubberen tandenstokers en uiteraard minimaal 2 keer per dag poetsen…als ik mijn angst overwin uiteraard elk half jaar naar de tandarts

 10. Na heel veel jaren poetsen, flossen, poeren, borstelen, drama’s, veel pijn en een spontaan uitvallende tand, was er geen redden meer aan. De juiste keus gemaakt. En nu, na de laatste ingreep bijna 2 jaar geleden er absoluut geen spijt meer van! Maar het zomaar spontaan vertellen? Nee, dat liever niet. Gelukkig zien mijn tandjes er super echt uit.

 11. ik had vroeger een zwaar beroerd gebit, oftewel daar werd thuis niet zo goed mee omgegaan, maar sinds ik zelf voor m’n gebit zorg, is het wel beter geworden. toch veel vullingen idd en kronen en allemaal lekker gekleurd ook, maar ik laat ze mooi zitten, onnodig gepruts hoef ik niet in m’n mond en ‘t is ook lekker prijzig allemaal hè ^^

 12. Jeetje, bij flosdraad zou ik ook niet meteen denken aan een ‘wapen’. Zelf poets ik ook 2 keer per dag m’n tanden… ook met zo’n ouderwetse tandenborstel. En na het eten vaak even flossen. M’n gebit is de laatste jaren gelukkig goed in orde; met één kroon en een paar gesealde (wit) kiezen.

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 13. Ik poets braaf 2x per dag en probeer een paar keer per week te ‘stokeren’. Tenminste, als ik er aan denk. Het zit na al die jaren nog steeds niet in mijn systeem.

 14. 2x per dag poetsen, elke avond ram ik even zo’n borsteltje tussen mijn kiezen door en ik flos zo eens in de 3 dagen denk ik. Hoop werk vind ik het. Maar het is goed om te doen, ik heb nooit meer last van mijn tandvlees.

  Overigens leerde ik van mijn tandarts dat mensen zo verschrikkelijk laconiek doen over bloedend tandvlees. Maar als je het oppervlakte van al je tandvlees bij elkaar optelt, kom je op een gebied ter grootte van je schouder. Stel je voor wat je zou doen als je een wond had die zo groot was? Die zou je toch ook verzorgen? Waarom dan niet flossen? Hij snapte dat dus niet. Ik met hem, ook niet.

  Daarbij: de bacteriën die in ontstoken tandvlees zitten, zorgen voor allerlei nare ziektes, oa hartaandoeningen.

  Flossen is dus echt noodzakelijk. Meer mensen zouden het moeten doen. Ik geef die gevangenen geen ongelijk ;)

 15. Ik ben in ieder geval al járen mijn gijze vullingen kwijt en mooie nieuwe witte rijker. En de tandarts zelf daarmee een nieuwe zeilboot denk ik. Hij kon niet wachten ze te vervangen…

 16. Flossen doe ik niet; veel te veel werk. Ik ‘stoker’ wel trouw tussen mijn tanden na het avondeten. Ik had last van bloedend tandvlees maar sinds ik dat doe, niet meer.

Reacties zijn gesloten.