Apparatuur

Ik ben niet zo heel erg van de technische snufjes en apparaten en zo. Mijn mobiel is een Nokia uit het jaar 0 waarmee ik geen foto’s kan maken. Ik heb ook geen abonnement maar doe nog lekker pre-paiderig. Af en toe denk ik dat ik ook zo’n flitsend ding wil zoals Grote Zus, maar tegelijkertijd denk ik dan: waarom?

Tot groot verdriet van zowel Grote als Kleine Zus wil onze overjarige en dus ouderwetsche televisie maar niet kapot gaan. Ik blogde volgens mij al eerder over het feit dat die tv al weer een hele tijd geleden steeds een blauwe waas liet zien, maar daar is het ding op miraculeuze wijze van genezen.

Wat blijkbaar wel heel erg vooruitstrevend was, is dat ik destijds een DVD-recorder kocht. Dus één die naast DVD’tjes afspelen ook programma’s op kon nemen. Dat kreng was eigenlijk nog best prijzig, maar ja, onze video-recorder gaf de geest (die wel) dus ik moest wat. Dat die DVD-recorder verder zo traag was als dikke …, daar wil ik het al helemaal niet over hebben. Die recorder was trouwens nog een behoorlijke teleurstelling. Als hij het drie jaar heeft volgehouden, dan was het lang. Enfin: DVD-recorder kaduuk wat nu?

Nou, neef (die er heel veel verstand van heeft) raadde mij aan om een HD-recorder te kopen wat dan hoort bij het alles-in-1-abonnement dat wij hebben voor telefoon, televisie en internet. Zo gezegd zo gedaan. Het ding werkt prima vind ik, ik neem af en toe wat op en that’s it. Een gebruiksaanwijzing zat er niet bij, die zou je op internet moeten zoeken. Maar ja, dát doe ik dan weer niet want het beestje doet gewoon waarvoor ik het gekocht had: opnemen.

Laat ik het laatst met neef over die HD-recorder hebben en toen kwam ter sprake dat ik niet alleen op kan nemen met dat ding. Neeeeeeeee … dit wondermasjien kan veel en veel meer. Ik kan hem gewoon als ‘Uitzending gemist’ gebruiken voor een boel programma’s van Nederland 1, 2 en 3 en ook nog een aantal van de commerciële zenders. En ik kan er ook gewoon films op ‘bestellen’. Films die net uit de bioscoop zijn die kan ik gewoon een soort van lenen daar, daar betaal ik dan wat voor en dan ga ik ze kijken.

Nou ja zeg, ik was gewoon een beetje flabbergasted. En ja, ik weet dat dat meer over mij zegt dan over de mogelijkheden van die HD-recorder. Al weet ik nog niet zeker of ik al die extra mogelijkheden wel ga gebruiken. Want zoveel televisie kijk ik dan weer niet.

Hoe zit dat bij jou? Waarschijnlijk al lang zo’n wondermasjien in huis? En wordt er dan ook echt gebruik gemaakt van alle mogelijkheden?

30 gedachten over “Apparatuur

 1. Ik heb hier ook zo’n HD-recorder staan van UPC. Ik gebruik ‘m vooral voor het opnemen van leuke films en programma’s op pauze te zetten.

 2. Heb tegenwoordig wel een smartphone en een tablet onder het motto meegaan met de tijd ;) (en mijn telefoon was echt versleten). Maar een geen recorder voor programma’s . Op mijn tablet zit programma gemist en ook een aantal dagen op mijn abonnement van de televisie dus genoeg te kijken als ik dat wil.

 3. We hebben 2 jaar geleden een nieuwe tv gekocht omdat de oude alleen nog maar een groen beeld gaf. Daarnaast hebben we een dvd-speler (geen recorder) die we ooit voor 35 euro bij het Kruidvat kochten. Videorecorder is al jaren kapot en niet vervangen. We kijken helemaal niet zo veel tv, heb echt een hekel aan de commercielen vanwege al die reclames; ben te vaak weg om series te volgen en films die ik mooi vind, mis ik om dezelfde reden of ze beginnen zo vreselijk laat. Geen wondermasjien dus. Wel een android-telefoon.

 4. Ik heb geen idee wat voor apparaat wij precies hebben, maar het is ons nieuwe kastje voor KPN glasvezel. Daarmee hebben we inderdaad ook uitzending gemist, kan ik van alles opnemen en volgens mij ook bestellen. Maar mijn favoriete knop (zat al te denken over een logje hierover) is de pauzeknop. Echt een geweldige uitvinding! Ik gebruik hem vooral om het RTL nieuws op pauze te zetten. We waren er vaak net te laat voor, maar nu nooit meer. Moet je alleen niet per ongeluk op een andere zender drukken, want dan hef je de pauzestand op en ben je het kwijt!

 5. Jazeker hebben wij zo’n ding…en jazeker maak ik daar gebruik van! haha.
  Wat ook geniaal is, is dat je je tv ff op pauze kan zetten… En het fijne is, als je dan weer op ‘play’ drukt, je de pauzes kan doorspoelen.. Hoe ideaal. Vind ‘t allemaal knap hoe het kan hoor… Net als dingen die je aan het opnemen bent, kun je al beginnen te kijken terwijl hij gewoon verder opneemt… en ga zo maar door.. Ik hou van dit soort wondermasjines ;-)

 6. Oh nee, voor wij aan zo’n ding beginnen… We kijken uberhaupt erg weinig tv, dus laat staan dat we zoveel geld gaan neertellen voor dat soort fratsen…

 7. Ik heb geen wondermasjien in huis. Ik snap dat soort dingen nooit. Bovendien kijk ik zo zelfden TV dat ik mij niet eens in de werking van het apparaat wil verdiepen.

 8. ik ben helemaal van de moderne snuisterijen. Heerlijk, zo’n speeltelefoon. Gek op m’n laptop die nu, na goed 2 jaar in mijn ogen toch écht weer stokoud wordt. We hebben een HD-flatscreen TV maar daar doe ik geen flikker mee want ik kijk haast geen TV. We hebben een DVD-dinges, kan ik ook bedienen (voor de kinderen) maar interesseert me ook niet. Ik ben van de foons en laptops. Daar leef ik op :-) Maarre, is er een mogelijkheid waarmee ik je blog kan volgen? Van de WP-blogs die ik volg krijg ik o.h.a. een email-notificatie en dan weet ik “oh, blog moet ik nog lezen”. Maar dat vind ik bij jou nergens :-( Kan dat niet? Zou ik namelijk wel graag willen, jou volgen :-D

 9. Wij hebben een redelijk nieuwe tv en ook zo’n hd-ding…. die ik eigenlijk nooit gebruik. Gewoon omdat ik vergeet te kijken wat wanneer op tv is en dus ook er niet aan denk om het op te nemen.

  De enige die hier vaker tv kijkt is Storm en die mag een uurtje per dag.

 10. De Hulken hebben alles!
  Wij betalen nu ongeveer 120 euro per maand aan mediale aspecten.
  ( Bellen vaak urenlang naar buitenland en hebben een veel te duur telefoon abbonnement afgesloten, maar voor de rest zijn wij erg slim hoor. Stom, stom, stom)

  Alleen nog niet zo’n ding waar ik wat financiele bijstand voor vraag van de webloggers.
  En die heb ik ECHT nodig ! ! !

 11. Ik heb ook nog maar sinds kort zo’n flatscreen tv in de woonkamer staan en ‘k heb een gewone dvd-recorder; ook afspelen en opnemen. Dus ik heb geen HD-recorder… Mijn broer heeft wel zo’n apparaat, maar doet er eigenlijk niet veel meer mee dan ik met mijn ‘simpele’ dvd-recorder ;-)

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

  ps: hoe is het gisteren met Suske gegaan?

 12. Mijn echtgenoot wil wat dat betreft alles het modernste van het modernste hebben. Ik snap allang niet meer hoe het werkt en laat dat maar aan hem over. Ik weet wel hoe uitzending gemist werkt .. dat dan weer wel en die gebruik ik soms. Ik kijk eigenlijk zelden tv en als ik iets wil zien vergeet ik het .. dus dan is dat wel makkelijk.

  gr. Elise

 13. Ik kijk niet meer dan een uur per dag tv, maar soms ook een maand niet. De jongens wel en eaarom hebben wij ook de allernieuwste tv, compleet met Eredivisie Live:)

 14. nee hoor, wij hebben dat ding niet. we hebben een tv uit het jaar nul, zo’n bakbeest nog, en we kijken weinig. uitzending gemist kijk ik wel eens op m’n ipad #datdanweerwel ^^

 15. Ja, wij hebben ook zo’n “wondermasjien”. Hij wordt redelijk veel gebruikt, maar meer voor opnemen en afspelen. Als ik uitzending gemist wil bekijken, dan doe ik dat via de tv.

 16. Wij hebben ook nog zo’n grote tv die maar niet kapot wil..
  Verder is onze video (in de slaapkamer) stuk, en beneden hebben we er geen. Alleen een DVD speler.
  De Tv in de slaapkamer staat maar zelden aan, en beneden vaak wel ‘s avonds.
  Maar niet van al die dure malle electronica ;)

 17. Wij? welnéé joh! Wij hebben ook nog ‘n tv uit ‘t jaar… nouja, ik denk toch minimaal uit de vorige eeuw. Daarnaast hebben we wél zo’n digitaal kastje van UPC… wááááát ‘n ellende is dat zeg! Ja nee, níet als ie ‘t doet hoor… maar hij doet ‘t momenteel (weer eens) niet! En da’s dodelijk vermoeiend want dan moet je ze weer gaan bellen… voor, wat is ‘t, 10 cent per minuut… en je kan wachten tot je ‘n ons weegt!!! (ben momenteel moed aan ‘t verzamelen om ze weer ‘s te bellen). Maargoed, wat kán je ermee (mits die werkt)? Ehm, heeeeeeeel veel zenders bekijken… (zal je hoogstwaarschijnlijk nooit doen maar in dit pakket zitten nét die zenders die je wél wil hebben ;-)), uitzending gemist kijken van NL 1, 2 en 3 (ook commercieel maar dat kost geld) ohja en hij heeft ‘n HD recorder van 1 gig.

 18. Mijn ouders hebben beneden sinds een jaar een nieuwe tv met home cinemaset en alles. Op zich weet ik wel hoe het werkt, maar geef mij maar gewoon een tv waar ik op één knopje hoef te drukken en dat ‘ie dan aan gaat.
  Wij hebben trouwens geen recorder, maar we kunnen wel met de tv op het internet en dus op Uitzendinggemist en al die dingen. Tsja…

 19. Wij hebben ook zo’n wondermasjien ja. Heel handig om op te nemen, af te spelen, en als ik onder het live Boer ZOekt Vrouw moet plassen of wijn nodig heb uit de keuken op PAUZE te drukken…. dan maar vijf minuten later klaar. Dat vind ik echt superhandig! Verder zijn we te zuinig/te ouderwets om te betalen voor diensten als films of uitzendinggemist, maar wie weet komt dat er nog eens van.

 20. Niet lachen: als geen van mijn mannen thuis is en ik toch iets op tv wil kijken dan weet ik niet welke afstandsbediening ik moet gebruiken, vervolgens druk ik altijd op verkeerde knopjes waardoor ik blauw beeld krijg en dus niks tv kijken ….

 21. Ooh ja wij hebben ook zo’n wondermasjien :-) Ik neem er veel mee op. Ik kijk wel eens uitzending gemist en als de kids lang ziek zijn mogen ze een film uitkiezen. Het enige nadeel is dat wij adsl hebben en dat ik eigenlijk alleen maar uitzending gemist kan kijken als er hier niemand op internet zit.

 22. Ik heb best een flitsende mobiel, maar mét prepaid kaart, haha. Dat komt omdat de kinderen wel een hippe mobieltjes hebben. Afgelopen maand liepen hun abonnementen af en was het tijd voor een nieuwe. En ik kon mijn heel ouderwetse telefoon inruilen voor een nieuwer (door hen afgedankt) model. Maar met een prepaid kaart kun je daar niet zo veel mee, haha. Toch laat ik het zo. De abonnementen van mijn kinderen kosten me al genoeg, vind ik. En voor hen is het toch van meer waarde (ze doen er meer mee, en willen natuurlijk ook niet uit de toon vallen).
  Een wondermasjien hebben wij ook in combi met een flatscreen. Maar daarvoor hebben we echt iets van vijftien jaar gedaan met een bulk van een tv. En hier zullen wel ook wel weer lang mee doen.

 23. Hier geen wondermachientjes. Mijn prepaid kan alleen maar bellen. Mijn pc werkt nog met XP en de dvd-recorder kent geen andere kunstjes.

 24. Sinds een half jaar zo een wondermasjien in huis ja en ik vind het geweldig. Films lenen doen we niet, maar van de andere gadgets maken we wel gebruik. Ik vind het dan ook heerlijk dat je lekker onafhankelijk bent en blijft en dat bv serietjes die opgenomen zijn allemaal in één rij op de recorder staan zodat je ze achter elkaar kunt kijken (en weer wissen).Onze TV is goed 3 jaar oud, wel een plat ding maar niet zo groot dat het een middelpunt van de kamer is.

 25. Heb hier ook een tv uit het jaar 0. Heeft me nog nooit in de steek gelaten. Een HD recorder heb ik ook niet want dat is een duur grapje met drie huishoudens in een huis. Dat heb ik er niet voor over. Hoewel het me wel makkelijk lijkt.

 26. Ik kijk hooguit een uurtje tv per dag, soms ook helemaal niet. HD recorders zijn niet aan mij besteed. Ik heb wél een smartphone en een netbook waarop ik eergisteren windows 8 heb geïnstalleerd. Zo’n nerd ben ik dan weer wel ;)

 27. Hier staat ook een bakbeest in de kamer. Heb er 0,0 verstand van, dus kan je helaas niet helpen.

  Wat is het hier donker geworden trouwens!

Reacties zijn gesloten.