In het maanlicht

Ik las laatst weer een heel mooie roman: ‘In het maanlicht‘ van Nicci Gerrard.

Waar gaat dit boek over?

Gaby en Nancy waren vanaf hun elfde jaar hartsvriendinnen en deden alles samen. Gaby dacht dat haar vriendschap met Nancy voor altijd was, maar toen ze begin twintig waren, Gaby inmiddels getrouwd, Nancy peettante van Gaby’s zoontje Ethan, verdween Nancy plotseling uit hun leven. Gaby’s broer Stefan, met wie Nancy een relatie had, kwam er nooit overheen. Bijna twintig jaar later, nadat Gaby haar zoon naar de universiteit heeft gebracht waar hij gaat studeren, gaat ze niet naar huis terug, maar neemt ze de trein naar het afgelegen dorp waar Nancy woont. Ze wil eindelijk weten waarom Nancy destijds zo plotseling is weggegaan. Haar bezoek heeft onverwachte gevolgen en verandert hun leven. Ondertussen worstelen Gaby’s zoon Ethan en een onbekend meisje van dezelfde leeftijd met volwassen worden, liefde en identiteit.

Dit is echt een heel mooi maar vooral ook eenvoudig boek. Er gebeuren geen schokkende dingen in. Alhoewel: ontrouw, verraad en plotseling opduikende kinderen zijn natuurlijk behoorlijk heftig. Maar ik bedoel met ‘geen schokkende dingen’ vooral te zeggen dat het een heel intiem verhaal is.

De extravagantie van Gaby, het starre van Nancy, hoe Connor is, en hoe Stefan, de jeugdigheid van Ethan en Sonia, hun worstelingen: het is allemaal zo mooi en puur en ‘klein’ geschreven. De personages komen in feite echt tot leven en jij op jouw beurt leeft met hen mee. Dit is echt zo’n boek dat je zo snel mogelijk uit wilt hebben en heb je het dan eenmaal uit, dan baal je dáár weer van.

8 gedachten over “In het maanlicht

  1. Boeken van Nicci Gerard vind ik ook altijd erg fijn om te lezen. Volgens mij heb ik deze nog niet gelezen, dus dan kan bij mij ook op het lijstje.

    Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *