Weblog

Het is intussen dus echt de soaps der soaps geworden. Die hele migratie van webzonderstreepjelog.

Moet je toch ‘ns kijken wat ik daar hier nog een optimistisch logje schreef. How wrong could I be? In ieder geval: ik heb een boel uurtjes gestopt in het handmatig overzetten van een groot deel van mijn logjes. Helaas zijn de reacties op al die logjes niet mee overgenomen, want daar had ik geen meer zin in. Alle bijzondere tekens zien er nog steeds verschrikkelijk uit en in de reacties stonden ook nog te vaak onze oude aliassen in, dus ik dacht: het zál allemaal wel.

Ik moet zelfs zeggen dat ik dat hele weblogdebacle inmiddels vergeten was of had ik het verdrongen?, totdat ik ergens las dat weblog dreigde alle inactieve weblogs te gaan verwijderen. Vervolgens zag ik deze boodschap op hun site staan: De bereikbaarheid van Weblog.nl is de afgelopen weken onder de maat. Een belangrijke oorzaak hiervan is het grote aantal inactieve weblogs. Deze blogs maken de database traag, waardoor laadproblemen ontstaan waar de actieve webloggers hinder van ondervinden. Een inactief weblog is een weblog waar al langer dan 12 maanden niet op is ingelogd.

Zeg, zijn ze nou helemaal betoeterd daar? Wat een stelletje oelewappers! Eerst een heleboel ellende veroorzaken, nog steeds niet alle problemen opgelost hebben en dan zo’n actie? Dacht het niet! Dus uw eigen Mrs. T. ja de gezagsgetrouwe Mrs. T. heeft één keer ingelogd (en dat lukte waarempel) om haar inactieve weblog weer actief te maken!

Zo stond ik dus zomaar ineens even op de barricaden. En dat voelde best heel stoer. ;-)

22 gedachten over “Weblog

 1. ‘t is werkelijk stuitend wat voor ‘n puinhoop ze ervan gemaakt hebben daar bij web(streepjeofgeenstreepje)log… ben zó blij dat ik ‘r al járen gelegen ben vertrokken!

 2. Heb er al heel lang niet meer over nagedacht tot ik het hier ook las. Alles klopte toch niet meer, verkeerde reacties stonden bij de verhalen. Had gelukkig een tweelingweblog waar al mijn verhalen op stonden en ze ook nog opgeslagen op de computer. Alleen de reacties ben ik kwijt maar goed die had ik gelezen en beantwoord, helaas pindakaas, van mij mogen ze mijn blog verwijderen of ik ga het zelf doen. Heb het hier op wordpress prima naar mijn zin.

 3. Ik ben daar ooit begonnen met bloggen maar geen idee eigenlijk of die blog op zich nog bestaat, zal er eens even gaan gluren…

 4. Ja, wat een gedoe allemaal. Ik ben ook urenlang die rare tekens aan het verbeteren geweest. Niet bij de reacties, dat vond ik teveel van het goede. Ik beschouw mijn oude weblog als een dierbaar archief waar ik af en toe nog eens in kom neuzen. Ik log dus ook nog wel in van tijd tot tijd. Wel vind ik dat Sanoma zich er makkelijk vanaf maakt. Ze hadden op zijn minst iedereen een mail kunnen sturen.

 5. Als ik dat zo van jou lees, heb ik het nog vrij makkelijk gehad. Mij is het gelukt om alles blogje te importeren met behoudt van reacties. Wel heb ik daarna alles na gelopen om te controleren.

  Ben blij dat ik weg ben.. Maar ik ga nog wel even inloggen ;)

  Liefs

 6. Nou, stoer hoor :-)
  Ik ben ook aan het handmatig overzetten. Van ateliertje naar platoonline.weblog.
  Van weblog heb ik bijna 200 blogjes weggegooid. Het was onder de maat.
  Sommige blogjes corrigeer ik en die gaan naar WordPress.

  En dan heb ik nog een paar honderd verhalen waarvan de meeste moeten worden herzien en ingekort. Daar neem ik rustig mijn tijd voor. Bovendien: ze staan ook op de harde schijf. Safety first. En wat weblog verder doet, moeten ze zelf maar weten. Ze hebben niet veel goodwill meer over, denk ik. Bij mij in elk geval niet.
  En wordpress werkt goed.

 7. Ik stond er ook. Op die barricaden. Een groot deel van mijn logjes niet overgezet naar mijn nieuwe blog, maar wel gekopieerd in eigen word-bestanden.
  Maar ik had het bericht nog niet goed gelezen of ik was ingelogd. Ha! Heerlijk!
  Wat een zootje hebben die lui er van gemaakt!

 8. Ik wil graag mijn schrijfsels van toen overnemen. Het liefst met de foto´s. Maar het grootste deel van mijn foto´s staan er niet meer op. En dat zal wel nooit meer gebeuren ook. Eeuwig zonde :(

 9. Ook ik heb lang geloofd dat alles goed zou komen, nou niet dus. Ik heb al mijn logjes al lang geleden geïmporteerd in mijn WordPress blog, dus ze staan allemaal bij elkaar. Ook van een andere weblog die ik bijhoud.
  Veel reacties staan bij logjes waar ze helemaal niet horen. Helaas, die verwijder ik dan maar. En af en toe pak ik een paar logjes waarin ik dan de rare tekens corrigeer en de foto’s opnieuw plaats. Het zij zo, ik log wel af en toe in dan blijft hij wel actief tenminste. jammer voor weblog.nl.

 10. Tja mijn blog is daar ‘gezonken’enkel niet met man en muis want ruim van te voren ben ik bij blogger begonnen.Ik had het zelfs opgezegd,keurig toch………eh ware het niet dat ik het laatst weer ergens rond zag ‘drijven’ dolend op de grote www zee.Nou het zal wel,maar voor degene die veel schrijfsels kwijt zijn vind ik het toch heel sneu.
  Toch importeer ik blogger nu eens per maand naar mijn externe schijf,want ja een ezel…….enz enz.

 11. Punt is ook pas overgegaan. Ging redelijk makkelijk, maar ik heb ook een hekel aan dit soort dingen.

 12. Wat een gedoe hè, al die migraties van webloggen. Bij punt.nl idem dito. Gelukkig is jouw log niet verloren gegaan. Ben blij dat ik nu bij WP zit ;-)

  Een fijne dag!
  liefs Insoon

 13. Nou, ik kan inloggen wat ik wil, maar dat lukt dus niet… Jammer maar helaas. Ben toch overnieuw begonnen! En nu zonder meelezers die ik niet wil mee laten lezen. Hahaha…

 14. Ik begrijp niet dat er nog klanten zijn bij weblog, wat een prutsers daar!

 15. Haah, ik heb dat al meer gelezen van “boze” oud webloggers. Even inloggen om dwars te zitten.
  Ik heb een tijdje bij web-log en daarna bij punt geblogt .. maar sinds 2008 een eigen adres. Fijn !

  gr. Elise

 16. Ik lees zo hier en daar over de ellende bij weblog. Ik moet er niet aan denken al mijn schrijfsels kwijt te zijn. Gelukkig heb je je blog kunnen ‘redden’!

 17. Haha! Ik ben echt heel blij dat ik daar nooit gezeten heb, al die ellende die ik lees. Gelukkig is die van jou weer actief.

  Heb je het voor volgend jaar alvast in je agenda gezet? ;)

Reacties zijn gesloten.