Tom Cruise of all actors

Hoe hebben ze in hemelsnaam Tom Cruise kunnen casten als Jack Reacher!!! Hoe hebben ze dat in hemelsnaam kunnen doen??? Ik snap er werkelijk waar helemaal niets van. Helemaal niets!

Bij Jack Reacher denk ik aan …, nou lees hier maar, dáár denk ik dan aan. En als ik aan Tom Cruise denk, dan denk ik aan Suri en Kati en Nicole en scientology en een klein manneke. Want Tom is maar 1.72 terwijl Jack verdorie bijna 2 meter is. En Jack is stoer en ziet er ruw uit en gevaarlijk en … oh ja, dat was hier al te lezen. En Tom is dat allemaal niet. Tenminste niet voor mij. Dus of ik die film ga zien, dat denk ik niet. Helaas … pindakaas.

Kijk nou toch die filmposter … het lukt mij echt niet om door Tom heen te kijken en ook maar een sprankje van de Jack Reacher zoals die in mijn hoofd zit te ontdekken (om van dat vreemde  hoge kapsel maar te zwijgen).

Heb jij dat ook ooit gehad? Dat je een acteur totaal niet vond passen bij een personage van een boek? En zo ja, om welke acteur en welk personage ging het dan?

Uiteraard las ik ook nog even een boek van Lee Child met Jack Reacher in de hoofdrol: ‘Achtervolging‘.

Waar gaat dit boek over?

Nebraska, een koude winteravond. Jack Reacher probeert een lift te krijgen naar Virginia, maar er is weinig verkeer, en met zijn gebroken neus ziet hij er niet bepaald uit als een gezellige passagier. Pas na anderhalf uur stopt een donkere Chevrolet. Twee mannen voorin, een vrouw op de achterbank. Jack stapt in. Ze zijn nauwelijks onderweg of hij beseft: dit is een heel fout gezelschap. Jack Reacher zit in de nesten…

Een aantal reviews bij bol.com noemen dit een saai boek. En het is ook een saai boek als je het vergelijkt met de andere boeken van Child. Ik heb echter vooral genoten van de manier waarop Reacher denkt en handelt. Kortom: ik heb me absoluut niet verveeld met dit boek!

19 gedachten over “Tom Cruise of all actors

 1. Ik maak me even héél klein als ik hier neerschrijf dat ik Tom Cruise waarschijnlijk niét uit een serie van 10 foto’s van acteurs zou kunnen halen …… ;-)

 2. Tja, ik gok dat als je goed naar de aftiteling kijkt je zult zien dat Tom zelf producent is, of op een andere manier geldschieter. Maar Tom Cruise en stoere ruige man??? Nee, daar klopt geen biet van!

 3. Ik was ‘the mosquito coast’ aan het lezen en zag het helemaal voor me met Robin Williams in de hoofdrol. Het bleek dat het al verfilmd was, Donald Sutherland speelde de vader. Niet helemaal fout, maar ook niet zoals ik het voor ogen had.

 4. Ik heb nog wat Lee Child boeken op de e-reader staan. Ben nu toch wel benieuwd!

  Zelf had ik de grootste moeite met Robert Pattinson in de rol van Edward Cullen (Twilight).
  In het boek is het echt zo’n galante heer en onmenselijk mooi met een vreselijk perfect lijf en gezicht. Om je vingers bij af te likken!
  En toen zag ik de film, was ie lijkbleek gepoederd en echt zo’n… jongetje van 17. Helemaal geen ‘vent’. Laat staan iemand waar je het warm van krijgt!
  Maar ach, wat had ik dan ook gedacht? Het is een young-adult serie en Edward Cullen is een vampier die nog op de middelbare school zit…

 5. Ik had het nog helemaal niet meegekregen dat Tom Cruise die rol zou gaan spelen maar nee… hij is daar niet de meest aangewezen acteur voor. Leuk in de jaren 80 maar daarna, nee…

 6. Ik moest lachen toen ik hoorde dat Tom Cruise Jack Reacher zou spelen. Niet echt passend.

  Ik vind het meer een rol voor Kiefer Sutherland, zoals hij de medogenloze Jack Bauer in 24 speelt heeft het wel wat van Jack Reacher in mijn hoofd.
  Jason Statham of Gerard Butler waren ook wel geschikt geweest.

 7. Ik ken Jack Reacher niet maar zoals jij hem beschrijft past Tom Cruise wat mij betreft ook niet in het plaatje. Ik zie hem nog steeds voor me, als een klein kind op de bank springend bij Oprah. Sindsdien heb ik hem nooit meer stoer gevonden….

 8. Bij Tom denk ik aan Topgun… Ik kom daar niet echt van los, ben ik bang… Ik heb dat overigens ook Mel Gibson. Mel Gibson en Schotland staan synoniem voor mij. Gek hè?

 9. Zo lang mensen het boek niet kennen kunnen ze makkelijk iemand van 1,72 neerzetten; weten zij veel. En het is geen onbekend fenomeen om een acteur op bierkratjes te zetten (zoals bij Georgina Verbaan).
  Maar je hebt helemaal gelijk. Tom Cruise hadden ze rustig over mogen slaan bij de casting van Jack Reacher. Er zijn veel beter alternatieven op de markt zoals bv Alex o’loughlin (Hawaii 5 O) en die is wel geen 2 mtr maar altijd groter en beter ;-))

 10. Lijkt me best wel wat, heb een heleboel e-books van Lee Child, helaas deze niet. Maar ik kom er nog wel eens aan hoop ik! Hij staat nu wel op mijn lijstje!
  Ja, de personage in het boek moet wel kloppen met de acteur die deze rol in de film gaat spelen en deze verhouding is totaal scheef…
  Ik lees altijd met beelden dus heb je ook een voorstelling van hoe een persoon eruit zou kunnen zien, het is jammer als het niet altijd klopt.
  Ik heb dat nu met de serie Rizzola & Isles. Dezelfde karakters uit de boeken van Tess Gerritsen zien er heel anders uit en toen vond ik de serie ook niet meer echt geweldig.
  Jammer is dat..

 11. Tja, ik heb de boeken niet gelezen maarreh… als ik de beschrijving zo lees, verbaast ‘t me toch niet helemaal dat ze hem daarvoor hebben gecast. Alleen wel minimaal 10 jaar te laat ;-) Hij heeft toch altijd al de stoere, good looking, rechtvaardige hunk gespeeld? Of dat nog stééds zo is, dá’s ‘n 2e ;-) Maar mss trachten ze aan wat “image damage controll” te doen, sinds zijn scheiding ;-)
  Maargoed, ik snap je wel hoor. Overigens heb ik jaren geleden wél het omgekeerde gehad, toen de filmtrailer van The Firm uitkwam en ik nét in ‘t boek was begonnen. Ik vond ‘t toen wel prettiger lezen (en jah, hoe verrassend, uiteraard was ‘t boek véél beter dan de film)

  • Joh, Reacher is verdorie alleen al minstens 20 centimeter groter dan Cruise. Hoe lossen ze dat op? Met inlegzolen? ;-)

 12. Ik had idd precies hetzelfde, en voel geheel geen aanvechting de film te gaan bekijken, die Tom is het niet hoor…

 13. Vaak valt ‘n film of serie me enorm tegen nadat ik een boek heb gelezen. En dat heeft heel veel te maken met de voorstelling die je hebt van iemands uiterlijk. Zo vind ik de boeken van Elisabeth George over inspector Lynley geweldig, maar de serie op tv vond ik maar niks.

 14. Haha, ik moet lachen. Inderdaad onvoorstelbaar. Ik kijk niet vaak naar films waar ik de boeken al van heb gelezen. Omgekeerd veel meer. Want als ik eerst het boek lees, heb ik mijn fantasie over hoe de personen eruit zien, hoe hun stemmen klinken en welke kleding ze dragen. Ik ben dan enorm teleurgesteld als ik na het lezen naar de film ga. Omgekeerd is beter voor mij:) Vroeger als kind had ik dat trouwens al met casettebandjes van De Vijf of Pippi Langkous of zo, ik kende de boeken en vond de stemmen op de bandjes vaak niet passen :)

Reacties zijn gesloten.