Panty’s

Ik ben niet zo van de panty’s maar soms is het onvermijdelijk. Een mantelpakje met een legging eronder is ook zo wat nietwaar? En de meeste jurkjes die ik heb zijn echt pantymateriaal vind ik. Dus … ik draag ‘s winters vrij vaak panty’s.

En waar ik het dus even met jullie vrouwen (sorry mannen, of het moet zijn dat jullie echt een héél constructieve mening hebben over dit onderwerp) over wil hebben is de taillebanden van die panty’s. Want … die zijn bij mij altijd te strak. Altijd! Ongeacht welke maat ik koop.

Wat ik me dus afvraag: hebben jullie dat nu ook? Dat zo’n tailleband dermate strak zit dat je eigenlijk met goed fatsoen geen strakke jurk aan kunt. Omdat die stomme tailleband twee duidelijke rolletjes van je middel maakt? En dat terwijl je normaal helemaal geen rolletjes hebt. Tenminste, geen noemenswaardige opvallende rolletjes. ;-)

Wat ik me ook afvraag: hebben alleen de panty’s van de Hema dat of hebben panty’s van andere merken dat ook?

Waar ik ook van baal is dat als ik van die sexy (hahaha) lange pantykousen met zo’n plakrand op je bovenbenen aantrek (hoe heten zulke panty’s eigenlijk), dat die dan op een gegeven moment tóch afzakken. Hebben jullie dat ook? En beter: hoe verhelp je dát nu weer want steeds je panty’s omhoog trekken is ook zo’n stom gezicht. Een voordeel van deze panty’s is natuurlijk wel dat je geen rolletjes hebt dan.

Eventuele andere nuttige, onzinnige of gruwelijk belangrijke opmerkingen over panty’s zijn meer dan welkom.

29 gedachten over “Panty’s

 1. Ik heb een vreselijke hekel aan panty’s: voor je het weet zit er een ladder in en bovendien ben ik een enorme koukleum. Ik koop dus nooit meer panty’s onder de 60 denier en liefst pas iets rond de 100 denier. Meer maillots dan panty’s dus. In tegenstelling tot wat ik me uit mijn jeugd herinner zijn er tegenwoordig hele fijne, niet kriebelende maillots te koop – ook bij de Hema. Van de tailleband heb ik geen last (en dat ligt niet aan mijn figuur helaas).

 2. Ik draag eigenlijk nooit panty’s of hele dikke de keren dat ik nog een rokje draag. Heb er een paar die heel lekker zitten maar weet niet meer waar ik die ooit gekocht heb..

 3. panty’s zitten ellendig en ik koop altijd de allergrootste maat die er is, zakt hij tenminste niet af
  en idd: die ellendige ban.
  zeker weten: panty’s zijn een uitvinding van de duivel!

 4. Ik koop ze ook een maat groter dan normaal en dat ‘figuurcorrigerende ondergoed’ van de Hema werkt echt. Voor strakke jurkjes kan ik de onderbroeken van harte aanbevelen en anders doen de hemdjes het ook prima.

 5. Tja, Mrs. T moet aan de sjaratellekes!!! ;-)
  Panty’s? nee, daar doe ik niet aan… heb ze in ‘t verleden écht wel aan gehad maar trek ze vaak in no time kapot! ;-)

 6. Soms kun je dan maar beter een tent dragen ;-) Dan heb je daar geen last van.
  Panty’s draag ik niet. Ik heb er volgens mij niet eens 1. Wel leggings of iets dat daar voor door kan gaan. Maar dan nog. Waar ik werk worden die dingen alleen op kantoor gedragen en niet op het lab. En als ik dat wel zou doen zou menig man een verrekte nekspier krijgen omdat ze mij nog nooit in een rok/legging combinatie hebben gezien.

 7. Ik draag ze helaas minder dan ik zou willen ,door “lastige voeten” vallen elegante schoentjes af en moet ik dus vaker dan me lief is voor broeken kiezen .
  Mijn panty komt altijd bij V&D vandaan ,eigen merk in een doosje met 3stuks voor iets van tegen de 6 euro ( dacht ik ) die hebben géén strakke band …..en dus móet ik de rolletjes al van mezelf hebben ;-)

 8. O…ja vreselijk…ik ken de plakkousen ook, heb altijd een tweede paar in de tas want stel je voor eentje wordt een afzakker…en de panty, wij zeggen hier altijd het snoer in de taille ;-) ik ken eigenlijk geen merk wat het niet doet.
  En wat ik ook zo heeeel vreselijk vindt is dat je dan een panty aantrekt die eigenlijk te strak om de benen zit maar wel tot aan je hals kan optrekken…of dus andersom…

 9. Net als de andere reageerders koop ik pantys altijd een paar maten groter. Die hold-up dingen ken ik niet, dus zakken ze ook niet af.:-)

 10. Panty’s van hema of zeeman en altijd een maat groter dan ik eigenlijk heb. Maar een andere optie is een dikke maillot.

 11. Ik kocht altijd panty’s bij AH en dan vier maten te groot. Dan was de lengte van de kousen goed en daardoor zakten ze ook niet af. Ik had geen last van een te strakke bovenkant bij die panty’s. Die kousen met plakrand heb ik in een ver verleden ook weleens gedragen en die zakten ook altijd af.
  Ik schrijf in verleden tijd want ik draag bijna nooit meer panty’s sinds ik bij de bank waar ik werkte weg ben gegaan. Wanneer ik nu nog een rokje draag, draag ik er een warme maillot onder en stoeren laarzen.

 12. Ik heb altijd panty’s van de HEMA en ik doe er mijn elastische hemdje overheen, zodat rollen (voorzover ik die heb) wegvallen. En idd maat groter kopen helpt ook. Hold up vind ik koud op de fiets haha.

 13. Panty’s van de zeeman, en dan 2 maten te groot. De tailleband zit dan boven de rollen in de taille.

 14. Ik ben bang dat ik ook zonder panty rolletjes, rollen, heb! (-; Maar het is inderdaad geen fijn ding, zo’n tailleband. Draag zelf het liefst van die hele dikke rekbare panty/maillots van de Hema (als dat bij de kleding past natuurlijk) in maat xxxxxxxxxl. Op de een of andere manier heb je van panties een paar maten groter dan de rest van je kleding (of heb ik hele lange barbiebenen wellicht?)

  Ben altijd blij als het weer zomer is en ik gewoon weer lekker met blote voeten en benen kan.

 15. Uhm, ik heb ooit, 15 jaar geleden, zo’n ding aangehad. Daarna nooit meer!!! Kan je dus echt niet helpen…

 16. Ik koop de panties altijd 2 maten groter. Jazeker, 2 hele maten!
  Dan zit de band niet zo strak en is de kleur van de panty -zeker bij de zwarte versies- veel mooier (omdat er minder spanning op staat :-))
  En het tekent én zakt niet af!

  >> het enige probleem met panties die ik heb zijn die ellendige ladders! En dat ik niet weet wat de voor- of achterkant is.

 17. Nee nooit last van terwijl ik echt rollen heb. Onder een jurkje trekik wel zo’n slankmakend hemdje aan. Soms koop ik een echt dure panty bij de shoebox Zijdeglimmend

 18. Ik vind juist dat panty’s zo lekker afkleden. Wat jij beschrijft heb ik vooral met broeken. Toch draag ik vaker broeken dan panty’s. Maar misschien een idee om een grote maat te kopen, dat doe ik ook altijd. Ik heb maat 40 /42 maar panty’s koop ik altijd in maat 46 (ik ben nogal lang en dan trek ik ze niet zo snel stuk) en de tailleband zit dan ook echt in de taille.

 19. Je bedoe hold-up panty’s? Die vind ik op zich prima. Maar je moet wel zorgen dat je je benen niet hebt ingesmeerd want anders zakken ze af inderdaad.
  Met gewone panty’s krijg ik ook rolletjes, ellendig is dat. Ik draag ze dus ook niet zo vaak. Een oplossing heb ik dus niet voor je. Misschien eens in een speciaalzaak vragen?

 20. Ik heb altijd panty’s van Zeeman. En die zitten wel prima bij me. Ik heb een aardige buik, maar hij valt er overheen en dus in de taille. Duurdere panty’s zijn niet per definitie beter en ik trek ze toch altijd de eerste de beste avond aan gort. Zonde van mijn geld.

 21. Ik heb mijzelf een dusdanige kledingstijl aangemeten dat leggings altijd kunnen, ook als ze niet kunnen maar ik herken het probleem van die vervelende tailleband. Aan het begin van de dag heb ik trouwens geen problemen en geen rollen. Die ontstaan pas door geniepig afzakken van de panty waardoor ik een dubbel rolmops effect krijg. Zucht.

 22. Ik draag nooit (meer) panty’s, doordat ik in de rolstoel nooit meer rokjes draag. Vroeger voor mijn werk in de horeca genoeg gedragen. De legging vind ik nu lekker ONDER een broek in de winter

Reacties zijn gesloten.