Debuut

Gelukkig dat dat einde der tijden er toch geen zin in had. Alhoewel, op het moment van publiceren van dit logje (4.00 uur ‘s nachts) is het aan de andere kan van de plas nog wel steeds 21.12.12 en woonden de Maya’s daar niet? Dus wie weet, gaat het toch nog gebeuren. :-( Maar goed, als je dit bericht rond het middaguur leest, dan mogen we er wel van uitgaan dat we uit de gevarenzone zijn lijkt me.

Want stel dat dat einde wel doorgegaan was dan had Kleine Zus niet kunnen gaan doen wat ze bijna gaat doen. Kleine Zus maakt namelijk aanstaande maandag haar debuut. Alle kinderen die in groep 4 de communie doen voeren namelijk op de middag voor kerstavond het zogenaamde ‘kindje wiegen‘ op. Een heus klein toneelstukje waarin de 7- en 8-jarigen het kerstverhaal brengen.

Kleine Zus heeft de ongeĆ«venaarde rol van herder Koos weten te bemachtigen en haar regel tekst luidt als volgt: ‘Kijk! Zien jullie dat? Kijk ‘ns in de lucht. Wat is dat voor groot licht?‘. En jawel, ze kent hem al enige tijd uit haar hoofd. We moeten haar er wel steeds aan herinneren dat ze hem niet te snel uit moet spreken, maar het ging gisteren tijdens de generale helemaal goed!

Met die ene regel tekst heeft ze het heel wat verder geschopt dan haar zus, want als ik het me goed herinner had zij destijds als engel geen tekst.

Ik verheug me nu al op haar optreden maandag. Ik wed dat ik apetrots op haar ben! En dat ze er zelf met volle teugen van geniet. Later wordt ze immers ‘optreder’ zo verkondigde ze laatst.

15 gedachten over “Debuut

  1. Oh, wat gaaf. Ben trouwens wel benieuwd naar de communie van jouw kids versus jouw geloofsstandpunten, maar dat is meer een onderwerp voor een real live gesprek. Weet trouwens dat je er ook weleens over gelogd hebt…

    Kobus mag maandagavond zingen in de kerstdagdienst, ze is ook al dagen aan het oefenen. :-)

  2. WOW! Ik hoop dat ze straalt op het podium.:-)
    Als ze dan later een echte optreder is, kom ik zeker naar haar kijken.

  3. Wauw , optreder worden nog wel , dan is zo’n eerste optreden natuurlijk onwijs belangrijk ! Lijkt me schattig zo’n kerstverhaal voor en door kinderen !

  4. Het ”kindje wiegen” is ook een beetje van mij, ik maakte een aantal jaren geleden een aantal van de costuums voor het kerstspel. Ieder jaar is het prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme en ernst de kinderen hun rol vervullen. Natuurlijk zullen oma en opa ook op de tribune zitten en trots zijn!

  5. Mijn oudste was ooit ezel (zonder tekst :-) ) en ook (gapende) herder. Ieder jaar mocht een andere basisschoolgroep het kerstspel ‘doen’.

  6. Oh, een optreder in de dop! En niet alleen daar, in de lucht zal het schijnen! Ook zij (en de trotse ouders) zullen stralen!!

Reacties zijn gesloten.