The Hobbit

Tijdens het sinterklaasvieren bij mijn ouders vertelde ik dat ik graag naar The Hobbit wilde gaan, maar dat ik zo 123 niemand kende die ook wilde gaan. Het blijven natuurlijk best heel bijzondere films en ook al gaan er veel mensen, in mijn nabije omgeving ken ik geen echte fantasy-liefhebbers. Tot mijn grote verrassing zei mijn schoonzus echter meteen dat ze ook graag wilde. Gossie, dacht ik, wij samen? We hebben nou eenmaal niet zo’n heel goede band (ik weet donders goed dat dat meer aan mij dan aan haar ligt), maar ach, bij een film van Peter Jackson hoef je je alleen maar onder te dompelen in al het moois dat je voorgeschoteld krijgt dus waarom niet.

Vorige week zaterdag gingen wij dus samen naar The Hobbit en ik heb een supergave film gezien. Ik heb met volle teugen genoten! Van middenaarde, van de dwergen speciaal van Thorin (al kijkt hij wel heel boos op al die foto’s, da’s een beetje zonde) en Kili die nog een beetje goedmaken dat Aragorn ten tijde van dit verhaal nog niet geboren was, van Bilbo, Gandalf, de elfen en van alle andere figuren die dit soort films zo bijzonder maken dus ook van Gollum, de orks en de aardmannen.

Prachtige beelden, fantastische decors, humor, brute vechtpartijen, de beheerstheid van de elfen, de magistrale natuur van Nieuw-Zeeland. Fantastisch. Gaat dat zien!

th

Het is al weer heel lang geleden dat ik het boek las en ik moet het toch maar even opnieuw gaan lezen zo ergens in november. Want ik herkende weinig van het vertelde verhaal. Al begreep ik pas later dat Jackson ook een boel vrijheid genomen heeft met het verfilmen van dit verhaal. Ook om het beter te laten passen bij de LOTR-films. Maar het zij hem vergeven. 😉

Als laatste kan ik nog melden dat het best heel gezellig was zo samen met schoonzus. We hebben al afgesproken dat we deel 2 ook samen gaan zien.

18 gedachten over “The Hobbit

  1. De Hobbit wil ik zéker gaan zien. Ik snap sowieso al niet, dat ze dat boek niet als eerste verfilmd hebben, maar meteen bij Lord of the Ring begonnen zijn…
    Maar 3,5 uur vind ik een beetje lange zit, dus wacht ik tot ie op dvd uit is. Het wordt een groot succes, dat weet ik nu al. En bedankt voor het delen van je positieve ervaring!

  2. Heb samen met m’n jongste zoon genoten van de film. Tja, er zijn verschillen met het boek, maar in dit geval is er, m.i., best mee te leven. Wij kijken al uit naar deel 2.

  3. Leuk, zo samen naar de film. Nog leuker dat je het gezellig met schoonzus had. Kennelijk moest je enige antipathie overwinnen maar dat is je dan toch maar goed gelukt. Hulde.

  4. Ik vind dat soort films altijd prachtig om te zien vanwege de effecten e.d. maar ik val er meestal bij in slaap omdat ik niet zoveel met het verhaal op zich heb. Ik heb dus ook nog nooit een volledige Harry Potter of Lord of the Rings film gezien…

  5. Een aanrader dus? Ik heb ooit genoten van het boek maar die andere films Lord of the Rings, vond ik afgrijselijk taai en de verhouding verhaal / knokpartijen was helemaal zoek (naar mijn smaak)

  6. Zo zie je maar weer dat ´t zomaar mee kan vallen met zo´n schoonzus 🙂
    Geen idee eerlijk gezegd of dit een film voor mij zou zijn, mss maar gewoon eens proberen.

  7. Goed dat je het hebt gedaan, ook voor de band met schoonzus.
    Ik twijfel nogal, net als met Les Misérables, daar heb ik een uitnodiging voor van mijn filmclubje. Pff… keuzestress.

  8. Ik wil al weken hier met de Echtgenerd naar toe, maar ja…. die heeft het druk, druk, druk. Ik ga vandaag nog eens een poging wagen en anders ga ik volgende week lekker helemaal alleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *