Tijdens kantooruren

Ik las al eerder een boek van Aefke ten Hage en onlangs kwam ik per toeval haar tweede boek tegen.

Waar gaat ‘Tijdens kantooruren‘ over?

Malou werkt bij een doodgewoon kantoor, met leuke en wat minder leuke collega’s, computerproblemen en onschuldige flirts. Wanneer een collega onder werktijd om het leven komt, staan alle verhoudingen op scherp. Volgens de recherche is het een ongeluk, maar ongewild komt Malou achter de waarheid. Eén ding is zeker: zo spannend is het op kantoor nog nooit geweest…

Ik vond het een prima boek voor tussendoor. Het heeft maar 171 bladzijdes, dus het is snel uit. Op de een of andere manier is de proloog niet echt bij me blijven hangen en pas toen ik de epiloog las herinnerde ik me die weer.

Ten Hage heeft leuke personages bedacht al zijn een aantal dingen niet echt uitgewerkt. Zo hebben Malou en Victor het nergens over de gevolgen die hun relatie heeft voor de werksituatie. Zara vind ik dan weer een beetje over the top. En Ilona is toch wel een wat onwaarschijnlijk typetje. Maar verder leest het boek zeer plezierig weg en weet Ten Hage het zo te regelen dat je toch wel heel graag wilt weten hoe het boek eindigt.

tk

5 gedachten over “Tijdens kantooruren

  1. Mwah, klinkt niet echt als een boek voor mij, maar voor 171 pagina’s zou ik het nog wel willen proberen.

Reacties zijn gesloten.