Sporen

Hoogleraar De Cokc spreekt zijn publiek toe: ‘We hebben hier te maken met iemand die precies weet hoe hij zijn sporen uit moet wissen. De lichamen zijn achtergelaten in een ruimte die het toppunt van steriliteit is. Er zijn geen vingerafdrukken gevonden, geen vezeltje, geen haartje, kortom geen enkel spoortje DNA.

De lichamen zelf zijn ontkleed aangetroffen. Pathologisch onderzoek leerde dat ook op en in de lichamen geen sporen te vinden waren. Er is nooit ontdekt wie de slachtoffers waren. Slachtoffer 1, een man van circa 40 jaar, is om het leven gekomen door verstikking. Slachtoffer 2, een vrouw, ook ongeveer 40 jaar, door verwurging.

Uit beide lichamen is al het bloed verwijderd via een aantal incisies in de buik. Door afdrukken op de polsen en enkels is te zien dat de lichamen enige tijd opgehangen zijn geweest om het bloed te verwijderen. Op de plaats delict is echter geen enkel spoortje bloed gevonden wat het aannemelijk maakt dat de moorden elders gepleegd zijn.

Alle wanden, inclusief het plafond, zijn van cement. Er is een folie overheen gespannen waarop, jullie raden het al, eveneens alle sporen ontbraken. De vloer is van epoxy voorzien van een laklaag.

Het absurde van de situatie is dat er zelfs geen restanten van schoonmaakmiddelen zijn aangetroffen om de gebruikte folie na het opbrengen schoon te krijgen. De hele ruimte was spierwit: wanden, plafond en vloer. Er zijn honderden manuren in het onderzoek gestopt. Alle sporen liepen dood. De moordenaar is nooit gevonden’.

De Cokc kijkt de collegezaal in. Hij ziet de geschokte gezichten als hij de foto’s laat zien van de slachtoffers. Hij ziet een jonge studente ontzet haar hand voor haar mond slaan. De tranen staan in haar ogen.

Hij geniet van het gevoel. Hij is een waar hoogleraar. Niet alleen in de criminologie.
__________________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: poetsen. De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

32 gedachten over “Sporen

 1. Oef, wat een gruwelijke moord. En wat een doodenge kerel!
  Goed opgebouwd verhaal met een pointe die je laat griezelen. :-)

 2. Een perfecte profiler die zich op enge manier in de zieke geesten moet verplaatsen, helaas lijkt het erop dat hij de grens gepasseerd is !

  Mooie We !

 3. Hoe bedenk je het! Je moet echt een boek gaan schrijven over die man! Is toch een grote wens van je? Gewoon beginnen, maakt toch niet uit al doe je er een paar jaar over? Echt een super spannende WE300!

 4. Die de Cokc, een meester op zijn gebied. Een virtuoos einde.

  Vraagje: is het werkelijk zo dat nooit is bekend geworden wie de slachtoffers waren of bedoel je in alinea 2 dat nooit bekend is geworden wie de dader was.
  Jij zou zo een hele crimi kunnen schrijven denk ik. Als dan je schrijversnaam mrs T. is zullen de lezers ook eeuwig blijven zoeken naar het antwoord op de vraag: wie is die mysterieuze schrijfster, waar komt ze vandaan, wie verbergt zich toch achter dat pseudoniem? Het mens is een raadsel.

  Spannende WE

 5. Pingback: WE-300: woord voor januari/februari | Platoonline

Reacties zijn gesloten.