Kleding

Nadat ik alweer ruim 4 jaar geleden zo’n 15-20 kilo afviel veranderden langzaam maar zeker ook mijn kleedgewoontes. Was de kleding die in mijn kast hing voorheen voornamelijk zwart, inmiddels is zeker 80% gekleurd. Was de kleding die voorheen in mijn kast hing vooral royaal, nu is het vaak getailleerd/strak. En ik voel me daar heel goed bij. Ik had 5 jaar geleden echter nooit kunnen denken dat ik dat nog ooit zou schrijven.

Veranderde kledingmaten zijn in feite heel goed voor de economie en ik kocht in de loop der tijden behoorlijk wat nieuwe kleding. Die kleurenwaaier die gebruik ik trouwens zelden, ik weet heel goed welke kleuren me wel en niet staan.

Wat ik wel opvallend vind is dat ik inmiddels vaak bij dezelfde merken uitkom. Zo heb ik inmiddels best wat items van bijvoorbeeld Geisha, Expresso en Esprit/EDC in de kast hangen. Kleding waarvan ik dus vroeger niet eens hoefde te proberen ook maar iets te passen, want het paste nooit. Ik verdacht die labels er destijds van dat ze niet wilden dat de dikkere medemens in hun kleding rond zou lopen. Zij zouden de kleding wellicht niet genoeg flatteren? Of zou het zo niet werken?

Wat is jouw kledingstijl en favoriete kledingmerk?

25 gedachten over “Kleding

  1. Ik ben een broekenmens. Voel me doodongelukkig in rokken of jurken. Verder houd ik van casual, soms netjes maar vooral makkelijk. Gek op t-shirts met print en skinny broeken. Niet zo merken-trouw, wel winkel-trouw. En hier ook steeds meer kleur in de kast!

  2. Jarenlang heb ik gezworen bij Ulla Popken. Ook koop ik wel van het merk Normal Crazy, mooie gekleurde t-shirts en jasjes. Nu ik van maat 50-52 naar maat 46 gegaan ben, komen ook andere kledingstukken binnen mijn bereik. Ik loop graag in zwierige rokken. Hier in Zweden kan je van die fantastische gekleurde maillots kopen en ik probeer voor iedere kleur blouse of t-shirt een bijpassende maillot te kopen. De tussenkleur is dan weer net iets anders, Groene maillot, bruine rok, groene blouse of paarse maillot, zwarte rok, zwarte trui en paars jasje met ongelijke panden. Met mijn lange broeken doe ik hetzelfde: Blauwe broek, blauwe trui met grote kobaltblauwe ketting en kobaltblauwe sokken. Die zie je goed, want iedereen loopt binnen op sokken.
    Soms loop ik ook met alles in dezelfde kleur. Ik heb een rood, een bruin, een blauw en een paars stelletje, alleen dat draag ik met een zwarte lange broek, want mijn paarse lange broek die erbij hoorde is veeeel te groot ondertussen. Als ik met kinderen werk, probeer ik zwart als kleur zoveel mogelijk te vermijden. Sommige kinderen zijn daar erg gevoelig voor. Wat ik erg jammer vind is dat ik geen laarzen kan dragen. Ik heb èn een hoge wreef èn brede voeten, dat gaat niet samen met laarzen.

  3. Ik koop mijn kleren altijd tweedehands, op Marktplaats of in kringloopwinkels. Soms staat er een merk in (draag nu een blauwe jeans van Levi´s en een lichtgrijze trui van Esprit) maar meestal niet. Ik koop alleen sokken, lingerie en schoenen nieuw enne…..mijn schoenen moeten een merk hebben, El Naturalista, Loints of Camper!

  4. Ik ben niet zo van de merken. Ik koop wat ik mooi vind en dat hoeft op dat moment geen mode te zijn. Vorig jaar heb ik een periode gehad dat ik vooral jurkjes met leggings droeg en ineens was ik 5 kilo aangekomen. Afwisseling is nu het devies.

  5. Ik heb niet echt een merk die ik het leukste of fijnste vind. Heb vanalles en nog wat in mijn kast eigenlijk! Koop trouwens niet zo vaak kleding.
    Wel ben ik nu dus ook wat afgevallen en ik hoop hetzelfde te kunnen zeggen als jij over 4 jaar 😉

  6. Mijn kledingstijl is erg aan het veranderen op het moment. Ik heb een tijd gehad dat ik het gevoel had dat ik ook moest dragen wat iedereen droeg. En dat ik dan in winkels dingen uitkoos die ik echt wel leuk vond, maar als ik het aan had dan voelde het gewoon niet ‘mij’. Ik merk dat ik dat nu begin los te laten en alleen nog koop wat echt Anneke is. Maar wat dat dan nu precies is? Geen idee.

  7. Ik houd van jurken en rokken met shirtjes en/of vesten.
    Ook draag ik graag broeken met laarzen.
    Ik heb wel zwarte kleding die ik erg mooi vind, maar ook veel andere kleuren, hoewel nooit felle kleuren. De stijl is vrouwelijk, een beetje chic/shabby.
    Ik ben niet van de merken, maar koop vaak kleding in de Bijenkorf.
    Janny

  8. Bij voorkeur loop ik in jurkjes en vestjes met laarzen. Maar noodgedwongen ook vaak in slobberbroeken tijdens het honden uitlaten…. en omdat ik daarna toch nergens naar toe hoef, ben ik vaak te lui om me om te kleden. Ik ben niet echt merkentrouw.

  9. Ik houd van jurkjes, maar ook van leggings met een lange tuniek, in (bijna) elke kleur. Toevallig kwam ik er een paar weken geleden achter, dat mijn favoriete jurken allemaal van hetzelfde merk zijn, Alan Red. Ik heb ze er echt niet op uitgezocht.

  10. Ik hou van kleur en van rokjes en jurkjes. Helaas zijn die hier moeilijk in mijn maat te verkrijgen.
    Wanneer ik nu kleding nodig heb ga ik naar de H&M hier. Dat past en vind ik nog enigszins normaal. Laatst een donkergroene skinnyjeans en een rode en groene jurkjes/tunieks gekocht.

  11. Ik ben van de vestjes… heb ze dan ook in vele soorten en kleuren 😉 En daarbij draag ik dan een skinny jeans, tregging of een legging met een tricot rokje. Ik heb niet echt één favoriet merk, maar vind Only, Esprit, Geisha wel leuk. En veel van mijn kleding komt bij de H&M en Sting vandaan.

    liefs Insoon

  12. Ik loop het liefst in jurken, met een legging of panty. Ik heb met het omgekeerde te maken gehad, zucht en hoop ooit nog eens dat ik en mijn lijn vriendjes worden.
    Maar geen zwart meer hoor, kleurrijker, bagoes, magna, ophellia en alles wat ik overal opduik.

  13. Ik combineer van alles met elkaar. Ik heb veel King Louie jurkjes, DEPT, Bandolera en een Frans merk waar ik even niet op kan komen. Maar ook Vero Moda, H&M en HEMA.

  14. Ik betrap me er ook wel eens op dat ik iets uitzoek wat ik graag zou dragen maar waar ik nu eigenlijk te dik voor ben. Jammer. Dan toch maar weer iets donkerder en iets flatterendedr. En NU afvallen.

    20 kilo, wow. Ik ben tevreden met 10…

    Expresso vind ik ook leuk, geisha. Ben meer een pastel type dan felle keuren. Vrouwelijke lijnen, niet te ordinair.

  15. Helaas noodgedwongen te vaak een broek ( door lastige voeten geen elegant schoentje meer) maar ik heb nog een fijn spijkerpakje mét gerend rokje waar een paar laarzen uitkomst brengt . Naar merken kijk ik niet omdat ik geen zin heb voor “een etiketje” te betalen en over het algemeen toch goed kan slagen zónder “een merk” !
    Het zou trouwens zómaar kunnen dat “merken” liever hun kleding zien dragen door “geaccepteerde” maatjes en dus geen grote maten leveren.
    Evengoed een knappe prestatie om na 4 jaar nóg op gewicht te zijn want dat is vaak moeilijker dan die 20 kg. eráf krijgen .

  16. Ik heb een chique kledingstijl. Favoriete merken heb ik niet echt. Sommige winkels passen echter niet bij mij. Zoals Superstar ofzo. Die hebben niet mij stijl Dan zou ik me de hele dag voelen alsof ik in een kostuum liep.

    PS Wat knapper dan knap is, is dat je al zo lang zo veel gewicht kwijt bent. Heb je destijds echt goed aangepakt.

  17. Ik heb helemaal geen kledingstijl en ik val ook niet op merken. Ik graai in mijn kast en als dat goed schoon en niet kapot is dan draag ik het. Ben ik nou erg?

  18. Ik heb allerlei soorten merken en modellen. Ik heb wel vaak een spijkerbroek aan en wil mijn broeken wat dat betreft nog aanvullen. Ik koop steeds vaker een rokje of jurkje, maar vergeet vaak dat ik die heb en grijp dan toch naar de broeken. Vroeger ook vaak zwart, grijs en nu ook allerlei kleuren.

    Off-topic; Aha was dat de reden dan ik mijn commentaar niet zag en het vervolgens 3x had geprobeerd….???

  19. Ook ik heb jarenlang in alleen zwart gelopen. Tegenwoordig ga ik gekleurd door het leven en draag ik eigenlijk elke dag een jurkje, met legging of panty en straks weer met blote benen (heerlijk!). Daarover een vestje, die ik in alle kleuren van de regenboog heb. Merken? Poeh… Ik denk dat ik het meeste van Zigga, Brooker en VD heb. Ik bestel bijna alles online bij Wehkamp, heb nl een schurfthekel aan winkelen. O ja: en altijd mooie schoenen eronder. Met hoge hakken. Ik ben gek op aparte schoenen van Iron Fist bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *