Schuddend Hair

Afgelopen zaterdag ging ik met Grote Zus naar ‘Hair‘. De voorstelling werd verzorgd door een amateurgezelschap van jonge mensen hier uit de buurt. En wow, heb ik me daar even een portie genoten. Het enthousiasme spatte van het podium en er werd razend knap gezongen en geacteerd. De kostuums waren helemaal vrolijk, maar hé, dat kan natuurlijk ook niet anders als iedereen een hippie-outfit draagt.

Grote Zus vond er toch wel heel wat minder aan. Ik had haar wel globaal verteld waar de musical over ging, maar echt heel goed begrijpen deed ze het allemaal niet. Jammer hoor. En gossie, als zij het al niet snapte allemaal, dan zouden de boel kinderen die nog heel wat jonger zijn dan Grote Zus het waarschijnlijk al helemaal niet snappen. Verder is alles wat seksueel getint is sowieso helemaal ‘ieuw’ en tja, daarvan zitten er toch ook wel wat stukjes in deze musical.

Ook wel jammer voor Grote Zus was dat alle liedjes in het Engels gezongen werden. En dat terwijl ons aller Jan Rot nog niet zo lang geleden de boel allemaal vertaald heeft. Al met al vond ze het wel leuk, maar het had natuurlijk een heel wat mooiere ervaring kunnen worden.

hbmt

Gisteren ging ik met goede vriend W naar Schudden. Het was voor mij de vijfde keer dat ik naar Schudden ging. De eerste drie keer waren geweldig, de laatste keer vond ik wat minder. Dus het heeft even geduurd voordat ik voldoende moed verzameld had om weer te gaan. ;-)

Maar … de nieuwe show van Schudden ‘We vieren het maar’ is gewoon geweldig. Als je de kans hebt GAAN!!! De show zit razend goed in elkaar en is gewoon dik anderhalf uur genieten!

8 gedachten over “Schuddend Hair

 1. 35 jaar geleden – jawel!- had ik een Amerikaans boezemvriendinnetje en zij draaide constant de LP van Hair. Ik had geen flauw idee waar het over ging, maar vond de muziek behoorlijk interessant. En het klinkt nog steeds even vrolijk!

 2. Schudden ken ik niet maar lijkt wel aardig in het filmpje, Hair zag ik héél lang geleden op TV en kan me er eigenlijk niet meer zoveel van herinneren.
  Hier staat in mei het “groot niet te vermijden orkest” op het programma !

 3. Ik ben naar verschillende voorstellingen van Hair geweest, van heel groot tot heel klein en ze zijn allemaal geweldig. Ik vind ook dat jongeren deze musical moeten gaan zien en dan vooral om het verhaal.
  Schudden ken ik niet, maar jij hebt genoten en dat is het belangrijkste.

 4. Deze post herinnert mij eraan dat ik nodig weer eens naar het theater moet. Zo’n leuke ervaring altijd.

 5. Misschien is Grote Zus inderdaad net iets te jong voor HAIR.
  Van SCHUDDEN heb ik nooit gehoord, is dat erg? ;-)
  Fijn dat jij in ieder geval genoten hebt en een avondje uit is altijd leuk tenslotte.

 6. Leuk! Ik ben een paar jaar geleden naar Hair geweest. Met mijn jongste, naar die vertaalde versie van Jan Rot. Ik vond dat ik die 60er jaren musical toch eens gezien moest hebben. Jongste schrok wel even toen ze plotseling allemaal naakt op het podium stonden :-) Maar kleurrijk en levendig was het zeker en een feest van herkenning met al die liedjes.
  Schudden ken ik (nog) niet.

 7. Naar het theater gaan kan zo leuk zijn, ik genoot er ook altijd enorm van!

  Fijn dat jij van beide voorstellingen genoten hebt! Jammer dat Hair het niet helemaal was voor Grote Zus.

Reacties zijn gesloten.