Bakker

Afgelopen dinsdag ging Kleine Zus, in het kader van de voorbereiding op haar communie (Jezus deelde immers brood uit), naar de bakker. Bij de bakker kregen ze van alles te zien en mochten ze ook zelf nog brood bakken. Kleine Zus vond het prachtig! ‘s Middags werden ze op school verrast met gedekte tafeltjes en daar werd nog gezellig samen gegeten.

Ze bracht ook een stuk brood mee naar opa en oma (want daar is ze altijd op dinsdag en mogen wij na het werk aanschuiven voor het eten, wat een luxe nietwaar? En nog hartstikke gezellig ook.) en dat aten wij ‘s avonds op bij oma’s heerlijke erwtensoep. Het brood dat Kleine Zus bakte was vurrukkulluk!

Maar wat vooral zo verschrikkelijk leuk was, was het enthousiasme waarmee Kleine Zus over haar bakkersavontuur vertelde. Met wijdse handgebaren legde ze uit wat voor machines er allemaal waren en wat er allemaal gebeurde. Wat later pakte ze er een groot stuk papier bij en begon ze de machines allemaal te tekenen. Ik verbaasde me er echt over hoeveel ze onthouden had en wij grote mensen zaten te genieten van haar verhalen. Ze bedacht dat ze op internet heus wel zo’n broodmixmachine kon laten zien en verhip: ‘ja, dat is ‘m! Zo één had de bakker ook’. De kleine dame is buitengewoon handig met internet en ze zat al snel op de site van de bakker waar ze ‘s ochtends geweest was. Op die site stonden een heleboel foto’s van alle dingen die ze gezien had. Ze kwebbelde 100-uit en wist van alles wat er te zien was een boel informatie te geven.

Toen ze ontdekte dat er ook een gastenboek was, vroeg ze of ze ook een reactie achter mocht laten. Ik vond het prima, als ze hem maar liet lezen voordat ze op verzend drukte. Dit bakte (hahaha, leuke woordspeling nietwaar?) ze ervan:

br

Eerlijk gezegd had ik er geen ‘beerenhoofd’ in herkend, maar dat het heerlijk was, dat schreef ik hierboven al.

24 gedachten over “Bakker

  1. Haha, dat lijkt me echt heerlijk, die verhalen. Mijn nichtje kan dat ook goed. Die fantaseert er alleen van alles bij en je moet er maar achter zien te komen wat waar is en wat niet.

  2. Ja, erg leuk en gezellig afgelopen dinsdag. Wat hebben we genoten van haar enthousiasme, het heerlijke brood en de tekeningen die ze ter verduidelijking maakte. Mooi hoe de kinderen zich voorbereiden op de eerste communie.

  3. En meteen moet ik terugdenken aan mijn bezoek aan de bakker. Ik denk dat ik zelfs ongeveer even oud was als Kleine Zus. Ook vol enthousiaste verhalen ‘s avonds, maar dan wel zonder internet.

  4. Prachtig toch dat ze zo enthousiast thuiskwam van de bakkerij! En lief dat berichtje wat ze heeft achtergelaten in het gastenboek 😀

    Een fijne dag!
    liefs Insoon

  5. Leuk uitje! Mooi enthousiasme!
    Ik weet nog dat op de lagere school bij ons ook ´naar de bakker´ als te kiezen uitje op het program stond, en dat ik daar twee jaar achter elkaar voor koos, puur en alleen omdat je dan broodjes mocht bakken 🙂

  6. Wat ontzettend leuk zeg! Dat soort ‘excursies’ doen het heel goed bij kinderen! Een heerlijk uitje en leerzaam en dat ze zo enthousiast is, is dubbel leuk om mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *