Geslaagd

De aula was gevuld met blije mensen. Ze voelde de sfeer, het was er een van opgewonden verlangen. Een verlangen naar nieuwe dingen. Ze zat op de eerste rij. Haar ouders links en haar vriend rechts van haar. Ze hield zijn hand stevig vast en ze vroeg zich af of hij wist hoe zenuwachtig ze nu was. Ze was van ver gekomen en beschouwde deze avond als de afsluiting van een periode; het begin van een nieuw leven.

De rector was bij haar aangekomen, haar vriend kneep zachtjes in haar hand en knipoogde naar haar.

‘Het volgende diploma ga ik uitreiken aan een jonge vrouw die haar opleiding tegen alle verwachtingen in heeft afgerond. Dat ze geslaagd is mag gerust een klein wonder heten. Dat lag niet aan haar capaciteiten, verre van zelfs. Deze jongedame heeft een stel hersens om u tegen te zeggen. Daarnaast heeft zij een buitengewoon plezierig karakter en is ze een fijn mens om mee om te gaan.

Zoals u allen weet is haar ruim twee jaar geleden een ernstig ongeluk overkomen waarna zij enige tijd in coma gelegen heeft. Zij heeft het feit moeten aanvaarden dat ze nooit meer zou kunnen lopen en heeft dik een jaar in een revalidatiekliniek doorgebracht. Haar ongekende doorzettingsvermogen en haar optimisme, uiteraard gecombineerd met haar geweldige brein dat gelukkig geen blijvende schade heeft opgelopen na het ongeluk , hebben er echter voor gezorgd dat zij geweldige resultaten heeft geboekt.

Ik ben er trots op om haar in ons midden te hebben gehad. Ik vind het jammer dat ze ons nu gaat verlaten. De wereld is echter klaar voor haar, de wereld is klaar om haar te ontvangen, van haar te leren en van haar te gaan houden. Dames en heren, mag ik een daverend applaus voor Nele Mast!’.

__________________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: stamelen. De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

22 gedachten over “Geslaagd

 1. Wat een originele WE. En driewerf hulde aan Nele Mats en haar doorzettingsvermogen. :-)
  Moet me eigenlijk gaan schamen dat ik niet door had waar je dat ‘stamelen’ nou gelaten had. Ik als doorgewinterde cryptogrammer. ;-)

 2. Mooi geschreven, maar ik miste iemand die stamelde. Grappig is wel, dat toen ik even goegelde op Nele Mast ik een verband vond met een logopedie-praktijk…

 3. Mooie invulling van WE! hulde! En goed verhaal over een doorzetter en eruit haalt wat eruit kan halen!

 4. Een prachtig verhaal, ze heeft veel overwonnen en nu ook nog geslaagd!
  Mooie WE.
  Ik zal maar eerlijk zijn… geen idee wie Nele Mast is hoor, is dat erg dom?

 5. Ja ik moest ook even denken bij die naam omdat het niet helemaal klopt, maar wel geweldig gevonden, moet ik zeggen. Redrev oz eod.

 6. Mooi verhaal. Wat leeft er toch allemaal in jouw geest? Geen wonder dat jij toespraken schrijft!

 7. Mooie sterke WE
  Niet alleen geslaagd voor haar diploma maar haar in haar kunnen geslaagd uit de coma en revalidatie te komen prachtig!

 8. Het is altijd mooi als men iemand die op een bijzondere manier geslaagd is even in het zonnetje zet,ik was ooit bij zo’n diploma uitreiking en dat is heel ontroerend!

 9. Kijk, dat is nu eens een mooi verborgen woord. Nele Mast is een kanjer, hoewel ik haar niet meer zie stamelen want daar heeft ze teveel voor meegemaakt. Zij is een wandelend anagram dat het nog ver zal brengen in de wereld.
  Overigens logenstraf je hier je eigen idee dat elk verhaal rond stamelen wel ongeveer hetzelfde zal zijn ingevuld.
  Allerwege hulde dus voor deze WE.

 10. Pingback: De WE voor de maand maart | Platoonline

Reacties zijn gesloten.