Sorry …

… ik ga jullie weer vervelen met een logje over het tekentalent van Grote Zus. Ik snap echt niet van wie ze het heeft, dat talent, maar man wat maakt ze mooie dingen. Meestal zijn het creaties uit de losse pols of voor school, soms tekent ze iets na en heel af en toe waagt ze zich aan het natekenen van haar Kleine Zus. Dat lukt vervolgens nooit (Kleine Zus zit ook nooit stil!) en dan gooit ze de probeersels weg, wat ik dan weer jammer vind, maar hé, je mag een kunstenares natuurlijk niets in de weg leggen.

Laatst zag ik onderstaande tekening liggen. Ze heeft Demi Lovato geen idee wie dat is nagetekend en ik vind haar heel goed gelukt. Mr. T. zat er bij toen ze deze tekening aan het maken was en dat doet ze dus in pak ‘m beet 10 minuutjes.

tek2

De tekening hieronder is uit de losse pols en ook die vind ik mooi. Zelf is ze er veel minder over te spreken: ‘het gezicht is raar en de neus is stom’. Dat kan best wel zo zijn denk ik dan, maar ik vind het toch vooral heel erg knap. Ik krijg, bij wijze van spreken, niet eens het haar zoals Grote Zus het kan.

tek1

Wat ik hier echter vooral zo leuk aan vind is dat ze, 13 jaar oud en al best heel groot dus duh, altijd blijft tekenen. Soms even wat minder, maar met vrij grote regelmaat verschijnen haar tekenspullen weer voor de dag. Het ontspant haar en ze is er graag mee bezig. Het zal voor mij echter altijd een vraag blijven van wie ze dit talent heeft geërfd.

31 gedachten over “Sorry …

  1. Wow! Echt heel erg wow!
    Maar eh… denkt Grote Zus dan dat Vermeer het meisje met de parel in 10 minuten goed op het doek kreeg? Of nooit eens een stomme neus maakte?
    Dus. Ik zeg het nog maar eens.
    Grote zus moet er iets mee doen. Al is het maar om er niet mee te stoppen omdat ze soms een stomme neus maakt.
    Heb je je leven lang plezier van!

  2. Misschien hebben mensen ook wel gewoon dingen van zichzelf, naast de biologisch doorgegeven eigenschappen. Tenslotte is tekenen een aangelegenheid van de geest, niet van het lichaam.
    Enfin, ze kan beslist tekenen. Dat is zonder meer duidelijk. Hopelijk gaat ze er mee door.

  3. Wauw, knap ! Moet je talent van iemand hebben ? Ik wilde dat ik het kon maar het ontspant wel idd om bezig te zijn met zoiets. Ik heb dat met scrappen .. even gewoon niets met je hoofd.

    gr. Elise

  4. Geweldig, je verveelt ons natuurlijk helemaal niét,het is leuk om te zien!
    Tekenles zou zéker aan haar besteed zijn maar…. dat moet ze zelf óók leuk vinden.
    Soms kun je de “lol” eruit halen voor een kind door het tegen heug en meug naar les te sturen!

  5. Ik vind vooral die 2e mooi. Maar toen ik 13 was, wilde ik ook vooral precies iets natekenen en was het begrip ‘vrije expressie’ iets waar ik heel glazig van ging kijken.
    Enne, ook ik ben het (zoals gewoonlijk) met Klivia eens: stimuleren die handel!

  6. Echt heel goed. Ik ben eens op een tekencursus geweest, maar dat werd geen succes. Misschien vind zij het wel leuk. Als zij het leuk vind moet ze vooral verder gaan hiermee.

  7. Heel leuk en vooral ook heel knap. Ik heb helemaal niets met tekenen, maar het lijkt me geweldig om te kunnen. Gelukkig heb ik weer andere talenten.

  8. Logisch dat ze kritisch is, maar dat hoort erbij en kun je van leren. Voor een 13 jarige tekent ze hartstikke goed, en als ze het leuk blijft vinden wordt dat alleen maar beter! Ben benieuwd.

  9. ja het is toch ook heerlijk om te zien als/dat een van je kinderen een mooi talent ergens voor blijkt te hebben?
    En idd een tekenclub helpt haar mogelijk weer verder te groeien daarin 🙂

  10. Wow, ik kom niet verder dan een harkpoppetje. Kan dus echt NIET tekenen… Mijn handschrift is ook al niet over naar huis te schrijven, zal wel met elkaar te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *