Moment van afscheid

Van Val McDermid heb ik een heleboel boeken in de kast staan. McDermid schrijft prima thrillers. Vooral de reeks met in de hoofdrollen Tony Hill en Carol Jordan zijn interessante boeken. Hill is een profielschetser met een redelijk verknipte kijk op het leven, Jordan is een geniale politie-inspecteur. Samen lossen ze de meest gruwelijke misdrijven op. In hun persoonlijke leven draaien ze om elkaar heen want gaan ze nu wel of niet uitspreken dat ze stiekem toch wel op elkaar vallen.

Waar gaat ‘Moment van afscheid‘ over?

Er is één seriemoordenaar die bepalend is geweest voor het leven van profielschetser Tony Hill. Een die nog slechter is dan alle andere seriemoordenaars. Een die Hill het bloed in de aderen doet stollen: Jacko Vance. En nu is Jacko weer opgedoken, sluwer en verknipter dan ooit. Jarenlang heeft hij in de gevangenis gezeten, maar hij is er op ingenieuze wijze in geslaagd te ontsnappen. Hij heeft maar één doel: wraak nemen op Tony Hill en op alle anderen die hem indertijd te grazen hebben genomen – zoals inspecteur Carol Jordan. Tony Hill beseft dat Jacko op hen afkomt, maar weet niet waar en wanneer hij zal toeslaan …

Ik vind die omschrijvingen vaak zo suf en zo niet de lading van een boek dekken, maar ja. ‘Moment van afscheid’ is in ieder geval een heel spannende thriller die je het liefst zo snel mogelijk uitleest.

In het boek wordt de ontsnapping van Vance beschreven en de jacht die er op hem gemaakt wordt, maar wordt ook een andere seriemoordenaar gevolgd. Genoeg om je niet te vervelen dus. Buitengewoon de moeite waard. Overigens is dit het zevende deel in de reeks over Hill en Jordan, dus je kunt nog even vooruit.

240313 102

10 gedachten over “Moment van afscheid

  1. Thrillers zijn al een tijdje van mijn lijstje geschrapt, omdat ik er nooit werkelijk van kan genieten. Maar dit lijkt me wel eentje voor op een leeg moment… Als ik eens niet meer weet wat lezen, of als ik eens wat minder zwaar wil XD

  2. De naam van de schrijfer klinkt bekend, maar volgens mij heb ik er nog geen boeken van gelezen….bedankt voor de tip, ik ga hem onthouden!

  3. Ohhh wat lijkt me dit een spannend boek. Ken jij de boeken van J.D. Robb? Ik denk dat je die ook wel mooi / spannend vindt. In ieder geval kon ik vorig weekend niks meer doen hier in huis…ik moest en zou eerst weten hoe het verhaal eindigde. 🙂 Ik ga even neuzen of Val MC Dermid`s boeken ook in het Duits vertaald werden. Thanks!

  4. Nog nooit van die schrijver. Echter dikke kans dat ik de boeken wel heb. Straks eens even zoeken…
    Thnx voor de tip!!!

Reacties zijn gesloten.