Val McDermid + update

Ik schreef laatst al dat de verhalen van Val McDermid naar meer smaken en gelukkig heb ik op de e-reader nog twee boeken van haar staan. Een daarvan was ‘Een spoor van bloed‘. Wie bedenkt die suffe titels toch altijd? De oorspronkelijke titel is ‘Fever of the bone’ en ik snap heus wel dat ‘Koorts van het bot’ ook een beetje raar klinkt, maar kom op zeg ‘Een spoor van bloed’ klinkt helemaal suf. Al is het wel een beetje een bloederig boek, dat dan weer wel. ;-)

Enfin, waar gaat ‘Een spoor van bloed’ over?

Als de veertienjarige Jennifer Maitland vermoord en verminkt wordt aangetroffen, lijkt dat het werk van een gevaarlijke psychopaat. Al gauw beseffen Tony Hill en rechercheur Carol Jordan dat dit nog maar het begin is van een reeks wrede moorden op jongeren die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. De moordenaar pikt ze op via internet, doet alsof ze dezelfde interesses hebben en knoopt zogenaamd vriendschap aan – om hen vervolgens de dood in te drijven.

Tony Hill, de beste profielschetser voor dit soort misdaden, wordt aan de kant gezet door de nieuwe baas van Carol Jordan. Hevig gekweld door zijn eigen verleden gaat hij op zoek naar een moordenaar zonder enig gevoel …

Echt helemaal super dit boek. HELEMAAL SUPER! Spannend, verrassende wendingen en ernstig verslavend. Lezen dus!

Een ander boekje (want maar 80 bladzijdes en geschreven vanuit het oogpunt om volwassenen met een leesleeftijd van een negen- tot elfjarige aan het lezen te krijgen) van Val McDermid is ‘Misdaadkoning‘. Waar gaat dit boekje over?

Op een strand in Suffolk spoelt een lichaam aan. De tatoeages spreken voor zich: dit is het lijk van de misdaadkoning Jack Farrell, die zichzelf na de dood van zijn dochter klaarblijkelijk verdronken heeft. Opgeruimd staat netjes, denkt men. Maar misschien ook niet … Want vervolgens worden één voor één Jacks vijanden vermoord, op een heel wat gruwelijkere manier dan door verdrinking …

En ook dit boek is spannend, leuk en geschreven in een mooie eenvoudige stijl! Zucht, zo boeken te kunnen schrijven, wat moet dat een zegen zijn

Dat hele dunne boekje van Val McDermid ligt hier heel zielig in een laatje te liggen, dus dat boekje geef ik weg. Wie wil het boekje hebben? Laat ff een reactie achter en ik maak iemand blij.

060413 002

U P D A T E

Acht reacties kwamen er op dit logje. En uit vier reacties kwam naar mijn idee naar voren dat men het boekje wel wilde ontvangen. Die vier waren 1. Fenny, 2. Hetty, 3. Claudia en 4. Hans.

De number generator deed zijn werk en Claudia is de gelukkige. Stuur je me je adres?

ng

8 gedachten over “Val McDermid + update

  1. Ik heb er nog nooit iets van gelezen, de titels spreken mij dus niet zo aan en bloederig ook niet haha

    Ik ga t eens proberen :)

  2. Ik ken de schrijver niet, maar ben wel geïnteresseerd. Daarna gewoon terug doorgeven, lijkt me wel een leuk idee. Jij mag dan wel niet meer mee doen. :-)

  3. Ik ken de schrijver niet, maar ben inmiddels wel nieuwsgierig. Dit lijkt me een leuke try out!

  4. Ik ben nieuwsgierig geworden naar de boeken van Val McDermid…..dus ja ik hou me aanbevolen voor het boekje!

  5. Een weggever? Mag hier heen, hoor! Na het lezen geef ik het weer weg, om er weer iemand anders mee blij te maken!
    Vandaag lezen in mijn Flow: zou het buiten kunnen?

Reacties zijn gesloten.