Verhuizing

Vandaag zouden mijn schoonouders 56 jaar getrouwd zijn, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn omdat vorig jaar juli mijn schoonmoeder overleed.

Het is vandaag dus best een lastige dag voor mijn schoonvader en Mr. T. die nog lastiger wordt door het feit dat mijn schoonvader vandaag gaat verhuizen.

Het verzorgingstehuis waarin hij woont heeft nieuwbouw gepleegd en vandaag gaan alle bewoners van het oude tehuis over naar het nieuwe tehuis. Dat is een hele operatie die veel onrust veroorzaakt bij de bewoners. Oude bomen verplant men liever niet luidt het spreekwoord, maar ja, soms is het noodzaak.

Het oude gebouw is zeer aftands en totaal niet meer van deze tijd. De oude kamers van de bewoners zijn ongeveer 25 m2 groot. Men slaapt in dezelfde kamer als waarin men leeft, er is een super-, super-, superklein keukentje dat die naam niet eens mag hebben en een kleine, benauwde badkamer. Mijn schoonvader gaat straks naar een tweekamerappartement van zo’n 50 m2. Er is een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een badkamer.

De nieuwe gebouwen zien er mooi en modern uit en ze staan pak ‘m beet 10 meter van het huidige gebouw. Het oude gebouw wordt na de verhuizing gesloopt en op de dan vrijgekomen locatie komt dan weer een ander deel van het verzorgingstehuis zodat er voor een deel van de bewoners over een paar jaar weer een verhuizing volgt. Er is nu een tijdelijke eetruimte gecreëerd, in de nog te plegen nieuwbouw komt de uiteindelijke eetruimte.

Al met al gaan de bewoners er flink op vooruit, maar de verhuizing levert bij veel ouderen behoorlijk wat stress op. Mr. T. meldde vorige week dat er op dit moment extra veel zieken zijn en dat de sfeer wat warrig is.

Het is ook niet niks natuurlijk voor veel bewoners. Kinderen en familie van de bewoners mogen niet helpen met de verhuizing. Dat wordt allemaal gedaan door een professioneel verhuisbedrijf. Op de dag van de verhuizing zelf worden de bewoners naar elders gebracht en geëntertaind. Aan het begin van de avond mogen kinderen/familie naar de nieuwbouw komen om daar de boel in te richten. De verhuisde spullen staan dan allemaal in de kamer.

Voor mijn schoonvader is een nieuw bed gekocht. Een bed van 120 cm breed dat midden in de slaapkamer kan staan. Hij wilde graag een nieuw bed en was bang om uit bed te rollen, vandaar dat het extra breed is. Het personeel heeft graag dat bedden midden in de kamer staan omdat dat extra handig is met verzorging en verschonen.

Meteen na de verhuizing krijgt mijn schoonvader een kanariepietje. Die kane kan nu gewoon in de woonkamer staan terwijl mijn schoonvader er geen last van heeft als hij in bed ligt.

kp

Ik hoop dat de verhuizing soepel verloopt en dat mijn schoonvader en de rest van de bewoners er weinig naweeën van hebben.

15 gedachten over “Verhuizing

  1. Ik hoop ook dat de verhuizing geruisloos is verlopen. Ik hoop van harte dat hij inmiddels geniet van een heerlijke nachtrust in zijn nieuwe bed! En dat hij kan gaan genieten van zijn nieuwe woning en de ruimte!

  2. Inmiddels is het ergste denk ik wel achter de rug. Hopelijk vindt hij snel zijn draai in zijn nieuwe stekkie. Een kanarie is leuk. Heb er zelf ook een paar gehad en ik vind het zo gezellig als ze zingen!

  3. Dat is inderdaad héél ingrijpend voor oudere mensen die tóch al hun leven een keer opnieuw op de rails hebben moeten zetten bij het verlies van een partner !
    Ik hoop dat je schoonvader er niet á te veel last van zal hebben !

  4. Ik kan me voorstellen dat het een dubbel gevoel is. Leuk dat je schoonvader nu meer ruimte krijgt en dan een kanariepietje kan hebben, maar aan de andere kant is het niet hetzelfde. Hij laat toch herinneringen achter op die plek.
    Ik hoop dat het voor je schoonvader allemaal voorspoedig gaat.

  5. Lastig inderdaad, verhuizen van die oudjes, uit hun omgeving galen. Zal veel stress opleveren. Veel sterkte voor mr. T en je shoonvader.

  6. Zeker een hele toer op oude mensen te verhuizen. Maar hij gaat er wel op vooruit zeg! Een heerlijk ruim appartement en een groot bed! Hopelijk kan hij er nog heel lang van genieten! Sterkte vandaag…

  7. Heel veel sterkte voor hem. Ik hoop dat hij vanavond lekker slaapt in zijn nieuwe bed. Mijn vader heeft sinds zijn verhuizing in december ook een bed van 1.20. ;o)

  8. Hier hadden we laatst ook zo’n verhuizing, had heel wat voeten in de aarde. En idd, een hoop stress en mensen die volledig uit balans waren.

    Dat kanariepietje zal veel goedmaken denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *