Nighttrain to Lisbon

Vijf jaar geleden las ik ‘Nachttrein naar Lissabon‘. Ik schreef toen dat ik wellicht te jong was voor het boek, maar ook dat de fase waarin mijn leven toen verkeerde (het ging niet zo heel erg best toen, ik zat met heel veel pijn in mijn lijf en dat vrat op alle fronten energie) maakte dat ik niet optimaal van het boek had kunnen genieten.

Laatst hoorde ik dat het boek verfilmd was en afgelopen maandag draaide de film hier in het filmhuis. Omdat het boek al met al destijds toch behoorlijke indruk had gemaakt en ik zelfs in mijn logje van toen schreef dat ik het zeker ga herlezen wilde ik hem zeker gaan zien.

Zoals ik me het boek herinner was het zeer ingewikkeld door alle lagen die het had. Maar het was ook een heel interessant boek. Ik ben dan ook ontzettend blijf dat de film gemaakt is. Omdat ik er destijds bij het lezen niet helemaal bij was, weet ik niet precies hoe strikt men het boek gevolgd heeft, maar dat doet voor dit logje absoluut niet terzake want wow, ik heb  genoten! Deze film is zeer de moeite waard!

Overigens draait de film voor zover ik weet in veel bioscopen momenteel. Dat hij hier in het filmhuis draaide was toeval. Zoek je nog een interessante film om te kijken: ga naar deze. Je zult er geen spijt van krijgen.

nttl-2

En dat boek, dat ga ik snel herlezen. Want Pascal Mercier verdient een Mrs. T. die vol aandacht zijn boek leest.

10 gedachten over “Nighttrain to Lisbon

  1. Dank voor de tip! Aangezien het één van de favoriete boeken van mijn moeder is, zal zij ‘m zéker willen zien!

  2. Dank voor de tip, ik had al gezien dat hij zou draaien, ben er wel benieuwd naar. Boek heb ik overigens nog niet gelezen, wellicht toch maar eens pakken, het staat volgens mij bij mijn ouders in de kast.

  3. Ik doe hetzelfde als jij: als een boek me niet aanstaat, leg ik het weg. Sommigen zeggen: je moet even doorlezen tot bladzijde 50 en dan wordt het spannend. Nou, dat duurt me te lang ;-) Indrukwekkende trailer, dus wie weet…

  4. Had ik het maar eerder geweten, dan had ik dat boek op Schiphol gekocht. Ik kon niet kiezen, dus heb ik niks gekocht…….Ik weet niet of de film hier komt , maar ik wil toch altijd eerst het boek lezen.

  5. Ik ken het boek niet, ik denk dat ik dat eerst wil lezen. Enne ook hier geen bioscoop fan dus ik wacht tot ik hem kan downloaden :)

    gr. Elise

  6. Wie weet ,als hij ooit op TV komt , ik ben niet zo’n bioscoop fan dus dát zal er hoogstwaarschijnlijk niet van komen!

  7. Heb het boek latst gelezen zoals ik schreef, boeiend! Film wilde ik gaan zien (hoop dat man het ook wat vibdt?) . Goed te horen dat jij de film de moeite waard vindt.

Reacties zijn gesloten.